Transparent
Inloggen
Sluiten

Komst BeNeLiga lijkt van de baan, topclubs onderzoeken mogelijkheden voor apart toernooi

12 juli 2021 19:35 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Komst BeNeLiga lijkt van de baan, topclubs onderzoeken mogelijkheden voor apart toernooi; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat de mogelijkheden worden onderzocht voor een apart toernooi met de topclubs uit Nederland en België. Door de lancering van de NL League lijkt een BeNeLiga van de baan, ondanks dat de verwachte inkomsten bij een fusiecompetitie vele malen hoger lijken te liggen dan bij de NL League. Tijdens de besprekingen over de toekomst van het Nederlands voetbal blijkt het echter helemaal niet besproken te zijn.

Nu wordt een toernooi onderzocht tussen de top vier van Nederland en de top vier van België. Zij zouden na de winterstop midweeks tegen elkaar spelen naast de reguliere competitie en de Europese competities.

Meer op VI.nl




Tags

baan beneliga belgie nederland fusiecompetitie lancering malen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Welles nietes welles nietes.. laten we eerst maar is met die NL League starten zodat we grotendeels van de KNVB af zijn!!! Zo’n toernooi erbij is natuurlijk wel gaaf alternatief.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Yep, dat lijkt me ook, ik zie wel eerder gebeuren dan de BeNeliga, vanwege de Europese plaatsen
+1/-0

 
Een extra toernooi zou idioot zijn. De speelkalender is nu al overvol en vanaf 2024/25 wordt deze nog voller met vier extra groepswedstrijden in Europa. Als er dan naast de competitie, de beker en de Europese wedstrijden nóg een toernooi bij komt jaag je de spelers alleen maar nog meer spierblessures in.

Het is niet voor niets dat spelers vooral dit seizoen met bosjes wegvielen met spierblessures. En dat was ook zeker niet alleen een probleem bij PSV. Real Madrid heeft bijvoorbeeld wedstrijden gehad waarbij het maar 10 A-selectie spelers beschikbaar had. De rest was met spierblessures uitgeschakeld.
+2/-0

2 jaar geleden
Lijkt me een slecht plan agenda is al over vol...
+2/-0

2 jaar geleden
Alsof de voetbalkalender al niet (over-)vol genoeg is... bizarre plannen weer.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik zie echt geen enkele toegevoegde waarde in een soort van nedbel beker of zoiets. Heeft voor mij ook geen enkele waarde, zeker als je Europees overwintert, wat wij regelmatig gaan doen om bij die 32 te komen/blijven. BeNeLeaugue zie ik wel graag komen en dan neem je de Europese tickets maar voor lief. Uiteindelijk zal je moeten presterenom een ticket te pakken. Met een BeNeleaugue zou je een serieuze aanval op Portugal moeten kunnen doen in Europees verband. Met Ajax, Brugge, PSV en AZ ga je meer punten halen dan met clubs als Vitesse, Feyenoord, Utrecht, Heerenveen of WII. En veel meer interessante wedstrijden.
+2/-0

2 jaar geleden
Wat een achterlijk plan weer. Voetbalkalender is al overvol, zeker na de winterstop als de prijzen verdeeld worden kunnen we extra wedstrijden om een verzonnen prijs zonder waarde missen als kiespijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Als dit extra inkomsten genereert voor de clubs die eraan meedoen lijkt me dit niet verkeerd. Er moet alleen erg goed naar het wedstrijd schema gekeken worden. Ja het schema is vol echter als je kijkt in het buitenland zijn er ook meerdere bekercompetities naast de gewone competitie.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage