Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jong PSV neemt deel aan experimenteel toernooi'

13 juli 2021 19:04 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Jong PSV neemt deel aan experimenteel toernooi"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat Jong PSV deze week deelneemt aan een experimenteel toernooi op de KNVB Campus aan Zeist. De aangepaste regels moeten zorgen voor snelle en energieke wedstrijden. Naast Jong PSV nemen ook Jong AZ en de belofteteams van Club Brugge en RB Leipzig deel aan het toernooi.

De duels zullen afgewerkt worden met vijf nieuwe regels. Een ingooi zal een intrap of indribbel zijn en dit is ook toegestaan bij vrije trappen en corners. Trainers mogen onbeperkt wisselen, een gele kaart betekent een tijdstraf van vijf minuten en wedstrijden worden gespeeld volgens het principe van zuivere speeltijd, twee keer een half uur.

Meer op VI.nl




Tags

jong aangepaste belofteteams brugge corners indribbel ingooi intrap knvb leipzig onbeperkt tijdstraf zeist zuivere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Kan een behoorlijke chaos opleveren. Onbeperkt wisselen van spelers = onbeperkt tijdrekken, bijv.
+1/-1

 
En daar heb je ook enorm veel aan als er met zuivere speeltijd wordt gewerkt
+13/-0

 
2 jaar geleden
Ik ga er vanuit dat je zelfstandig mag wisselen, dus in de eigen tijd…en anders idd zuivere speeltijd.
+2/-0

2 jaar geleden
Klinken als goede verbeteringen! Vooral die zuivere speeltijd zou veel gedoe met tijdrekken oplossen.
Een "powerplay" brengt wellicht niet zoveel voordeel als bij ijshockey, maar geeft toch even een duwtje in de rug om even ten aanval te trekken.
De indribbel en het onbeperkt wisselen ben ik minder fan van. De grotere teams hebben dan nog meer voordeel van een brede selectie.
+3/-0

 
2 jaar geleden
"Powerplay" kan zeker wel leuk worden als je ook nog eens onbeperkt mag wisselen. Een extra aanvaller (a la Luuk de Jong?) in deze 5 minuten en alle ballen voor de pot werpen.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Lijken mij allemaal goede verbeteringen.
Vooral het bestraffen van een gele kaart in de wedstrijd waarin je hem krijgt. Je directe tegenstander heeft niets aan een schorsing in een volgende wedstrijd.
+10/-0

2 jaar geleden
Vindt het allemaal niks! Laat de regels lekker zoals die zijn. Begint gvd net hockey te worden...
+2/-4

 
2 jaar geleden
Niks mis met hockey.. dat is in elk geval een sport waarin innovatie plaats vindt.
+13/-0

 
2 jaar geleden
Ieder zo zijn eigen voorkeur behalve de rokjes bij de dames kan het hockey me gestolen worden. Hey maar ieder zo zn ding.
+2/-0

 
2 jaar geleden
De kleren bij de dames zijn dan ook een flinke ergernis bij mij met voetbal. Bij bijna elke sport hebben de vrouwen vrouwenkleding. Alleen met voetbal (en basketbal) heb je die lompe kleding.
+3/-2

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Ben benieuwd hoe een wedstrijd er dan uit ziet. Wel leuk dat psv hier aan mee doet. Ben benieuwd hoelang 30 min zuivere speeltijd werkelijk gaat duren. Lijkt me zo vrij kort, maar laat me graag verrassen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Uit OPTA onderzoek bleek dat een gemiddelde wedstrijd 58 minuten duurt, dus twee keer een half uur is juist langer.
+2/-0

2 jaar geleden
Mocht er iemand geïnteresseerd zijn. Deze wedstrijden worden live uitgezonden op ESPN:
Donderdag 14:50 Jong PSV - Jong Club Brugge
Zondag 15:00 Jong RB Leipzig - Jong PSV
+1/-0

2 jaar geleden
Mij lijken de beoogde nieuwe regels niks. Laat voetbal lekker zoals het is, of althans zoals het was. De sport begint in veel facetten haar aantrekkingskracht te verliezen. Sterker nog, wat mij betreft mag een heleboel in het voetbal terug naar het oude, maar ik weet ook wel dat zulks nooit meer gaat gebeuren.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Jij vindt het invoeren van zuivere speeltijd niet goed?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Echt bizar eerlijk gezegd. Het is eerlijker op alle mogelijke manieren. Niets ergelijker dan dat gejank ook.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Voetbal is voor mij 90 minuten oftewel 2x 45 minuten (plus blessuretijd). Daar valt niet aan te tornen. Wat mij betreft dan.
+1/-1

 
Mag er dan AUB hard opgetreden worden tegen tijdrovers?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Oh best wel hoor.

Maar wat nou als PSV zich hier zelf aan bezondigt?
+1/-0

 
Regel is regel toch ? Dus geld dat ook voor ons.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het vroeger-was-alles-beter-syndroom, ik ken het. Hoe ouder we worden hoe lastiger veranderingen worden.

Maar ik ben het ergens nog wel met je eens ook. Ook tijdrekken heeft zo z'n charme, behalve als het niet in ons voordeel is natuurlijk.;) Hetzelfde geldt voor de VAR. Foutjes van scheidsrechter hebben ook zo hun charme, tenzij... juist, de foutjes tegen ons zijn.
Maar als ik dan wat oude beelden zie met terugspeelballen op de keeper, die er dan even mee gaat staan te spelen en de bal nog 3 keer laat stuiteren, om vervolgens de bal weer aan dezelfde speler te geven, waarop dat ritueel zich nog 6 keer herhaalt, ben ik toch blij dat dat nu niet meer mag. Of de balletjesafwachters die 90 minuten bij de keeper van de tegenstander staan te wachten. Die buitenspelregel is toch best een goede vooruitgang gebleken. Het is alleen wel jammer dat er nu wordt gemierenneukt over 1 of 2 mm, met lijntjes op schermpjes 150 km verderop.

Soms is verandering gewoon echt beter.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Nou laat mij het nuanceren: vroeger was alles leuker, niet per se beter.

En ik vond het prima dat een keeper een terugspeelbal gewoon mocht oprapen of vangen. Ik vond (en vind) voetballende doelmannen geen gezicht.

En de var(ce) heeft imo veel zo niet alle spontaniteit uit het voetbal weggehaald. En dan laat ik het nog maar even in het midden of een bepaalde, hier niet nader te noemen, club er voordeel aan geniet.
+1/-0

2 jaar geleden
Wel leuk om eens te zien hoe wedstrijden dan worden. Het tempo kan flink omhoog als je gelijk mag dribbelen en doorlopend wisselen vind ik ook wel goed. Tijdstraf bij geel zie ik echter niet zitten. De regels zijn hier veel te onduidelijk voor, de ene keer is het wel geel de andere keer niet, scheelt per wedstrijd en per scheidsrechter en geeft weer een extra handvat om een bepaalde club te bevoordelen als ze het even moeilijk hebben. Daar heeft men met de VAR namelijk ook geen enkel probleem mee.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dus bij gebrek aan duidelijkheid, een getrokken lijn wat betreft regels, moeten ze goede extra sancties achterwegen laten? Beetje kromme uitspraak. Je kan ook stellen, top, die 5 minuten bank zitten, maar ben eens duidelijk in de richtlijnen en verklein het grijs gebied hierin.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Persoonlijk vind ik een 5 minuten tijdstraf overbodig. Je kan enkel sancties opleggen als het een gelijk speelveld is voor iedereen, dus duidelijke regels die vanaf minuut 1 tot 90 van toepassing zijn en geen vrije interpretatie van een scheidsrechter. Daarnaast heb je media hetze tegen bepaalde spelers, waardoor scheidsrechters bevooroordeeld zijn. Kijk bijvoorbeeld naar een van Bommel of Toivonen in het verleden. Ik zie niet in hoe je dit op dit moment op een eerlijke manier in kunt vullen, zonder eindeloze discussies achteraf. Gaat de VAR dan ook meekijken naar gele kaarten? Wat denk je dat er in een volle kuip gaat gebeuren? Een tijdstraf bij geel is gewoon vragen om ellende.
+1/-0

2 jaar geleden
Een aantal van die punten hadden allang ingevoerd moeten worden. Die ingooi had er al lang uit gemoeten, en die tijdstraf had er al lang in gemoeten, net als zuivere speeltijd. Die penalties moeten er ook nog uit, gewoon om de 5 min 1 speler van beide teams minder en golden goal.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De penalty hoeft er van mij niet uit, maar ben het met je eens dat er wat moet veranderen in de regels omtrent penalties. Een penalty is een zware straf, die 75% kans geeft op een tegendoelpunt. In mijn ogen moet die straf alleen ingezet worden als de kans op een tegendoelpunt groot was en jij dit met jouw team op onwettige manier hebt voorkomen. Nu zie je nog te vaak dat er penalties worden gegeven voor situaties die nooit hadden geleid tot een goal. Dan schiet het z'n doel voorbij.
+1/-0

2 jaar geleden
Eens met alles behalve onbeperkt wisselen. Meer wissels betekent alleen maar dat teams met veel geld die een brede selecte vol sterspelers kunnen betalen dat ook gaan doen. Zo blijven er weinig goede spelers over voor teams met minder te besteden (kijk naar scenario Bergwijn en vd Beek in Engeland). Zo wordt geld nog bepalender dan het nu is. Eigenljk is 5 wissels al te veel en moeten we weer naar 3.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wat een onzin wat je hier zegt. Er is een standaard regel in het aantal spelers dat ingeschreven mag worden, dus meer geld geeft je helemaal geen bredere selectie. Het geeft mogelijk een sterkere selectie. Maar ook dit is geen garantie voor resultaat. Kijk bv naar het EK 2004, was Griekenland daadwerkelijk het sterkste elftal?

Daarentegen geeft het oneindig wisselen meer kans voor de 'wissel spelers', zij kunnen hierdoor veel meer speeltijd krijgen, meer ervaring opdoen en zich beter ontwikkelen? Tevens krijg je hopelijk minder vaak de taktiek 'de bus parkeren voor de goal' doordat ook de 'mindere' teams doorlopend kunnen wisselen en dus ook tijdens de wedstrijd van taktiek kunnen wisselen.
+1/-1

 
zou je de moeite willen nemen om goed door te lezen wat LDJ zegt? Natuurlijk hebben clubs met meer geld hier meer mogelijkheden bij hun wissels, die kunnen meer gelijkwaardige spelers in hun selectie achter de hand hebben terwijl clubs met minder vermogen bij een wissel meestal kwaliteit inleveren.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage