Transparent
Inloggen
Sluiten

'Donyell Malen bereikt akkoord met Borussia Dortmund'

14 juli 2021 11:03 - Bild
Foto: Pro Shots

"Donyell Malen bereikt akkoord met Borussia Dortmund"; image source: Pro Shots

Volgens het Duitse Bild heeft Donyell Malen een akkoord bereikt met Borussia Dortmund over een langdurig contract. Een overeenstemming met PSV is nog niet bereikt. Dortmund zou inzetten op een transfersom van 25 miljoen euro, terwijl PSV minstens 30 miljoen euro wil ontvangen voor de clubtopscorer.

Noni Madueke werd afgelopen periode ook gelinkt aan de Duitse toplub, maar hij is niet meer in beeld voor deze transferperiode.




Tags

dortmund malen bild clubtopscorer madueke toplub

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
30 mil gaat wel lukken en dat is een prima bedrag voor een speler die zich nog niet heeft laten zien in het buitenland en internationale top. Hopelijk wordt 't geld goed gebruikt en niet verprutst zoals bij Baungartl, Bruma, Doan, etc.
+1/-1

2 jaar geleden
Top voor Malen mooie club BVB,nu nog de centjes regelen en kan psv veder kijken.....
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ben ik de enige die niet vrolijk wordt van de genoemde bedragen? Twee jaar geleden verkochten we Lozano voor 40 miljoen aan Napoli (https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/lozano-voor-recordbedrag-van-psv-naar-napoli~aea2876e/link). Ik had gehoopt en verwacht dat Malen minimaal hetzelfde op zou leveren. Wij zijn misschien geen Ajax (gelukkig niet!), maar iedereen weet dat Marc Netto 50 miljoen in het laadje zou brengen als hij Malen onder contract had. Sterker nog, het zou me niks verbazen als hij een bod van 50 miljoen zou afwijzen, zoals hij eerder ook al bij Neres deed. Die verschillen worden te groot. Het kan niet zo zijn dat onze concurrent structureel dezelfde spelers voor dubbele bedragen verkoopt.
+8/-0

 
Het waren anders toch echt jouw woorden dat Malen een 'heel teleurstellend' seizoen heeft gehad. Dan moet 30 miljoen toch een vrij nette prijs zijn.
+8/-0

 
2 jaar geleden
Scherp! Door het matige seizoen heen kun je wel zijn potentie zien - ik vind 30 miljoen het minimum dat we moeten vangen. Wel is BvB een prachtige club om Malen aan te verkopen. Malen en Haaland….stop er maar 20% doorverkoop bij..
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb gezegd dat hij een heel teleurstellend seizoen heeft gedraaid, omdat het verschil tussen het niveau wat hij aangetoond heeft te kunnen halen (potentie) en het niveau dat hij haalde veel te groot is. Voor de kopende club zit een groot deel van de waarde in die potentie. Daarom vind ik dat we hem niet voor 30 miljoen van de hand moeten doen. Memphis schoot in zijn laatste seizoen ook standaard iedere wedstrijd 15 ballen de tweede ring in en leidde 25x balverlies, dat wil niet zeggen dat hij voor een appel en ei verkocht moest worden.
+3/-1

 
Voor een versterking voor het eerste elftal kijkt een club vooral naar wat hij gepresteerd heeft. Als een speler gezien zijn potentie 'heel teleurstellend' presteert gaan ze alles behalve de absolute hoofdprijs betalen. Dan moet jij het ook eens zijn dat 30 miljoen een heel goede prijs is gezien jouw reacties over Malen een heel seizoen lang.

Verschil met Memphis is dat hij zich ook internationaal had laten zien op het WK, waarin hij door de FIFA nog genomineerd werd voor talent van het toernooi. Het waren wederom jouw eigen woorden dat Malen zijn transfersom niet omhoog heeft gehaald door die kans tegen Tsjechië te missen.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Daarnaast had Lozano ook echt wel meer laten zien op het moment dat hij vertrok: 4 goals in 10 CL wedstrijden, 34 goals in 60 wedstrijden eredivisie met daarnaast nog eens 22 assists, dus bij 56 goals in 60 wedstrijden betrokken. Schoot daarnaast nog even op het WK de enige (en dus winnende) goal erin tegen regerend wereldkampioen Duitsland voor Mexico.
Dan is het niet gek dat hij toch echt wel wat meer opleverde.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Waar haal jij die 10 CL-wedstrijden vandaan?
+1/-3

 
2 jaar geleden
2 in het seizoen 19/20 en 8 in het seizoen 18/19
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ah oké, inclusief voorrondes... deed hij nog mee tegen Basel dan? Vergeten, zal geen onuitwisbare indruk hebben achtergelaten dan.
+1/-4

 
2 jaar geleden
Ah oké, en ik was nog wel bij beide wedstrijden aanwezig... zeker verdrongen.
+1/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
4 keer voorrondes (Basel, Borisov), 6 keer poulefase (Inter, Barca, Tottenham).
+2/-0

 
2 jaar geleden
De afwijzing van het bod van 50 mln voor Neres zal vast ook nog wel eens door z'n gedachten gaan.. zakelijk niet zo'n hele goede keuze gebleken.
Vergeet niet dat je nu in een andere markt zit dan 4 jaar geleden. Daarnaast; wat heeft Malen tot dusver nu ECHT laten zien? Potentie heeft hij zeker, maar gaat het er ook uitkomen?
30mln +bonussen en een klein doorverkoop percentage zou een mooie deal zijn denk ik.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat een en ander ook afhankelijk is van je reputatie in de markt. Het afwijzen van een bod van 50 miljoen op Neres is een sterk signaal geweest richting de rest van Europa. Je geeft daarmee aan dat je je spelers niet zomaar van de hand doet en alleen wilt praten bij serieuze bedragen. Door nu al weer meteen te gaan praten met Dortmund (die in mijn ogen geen serieus bod doen) geef je het tegenovergestelde signaal af. Zo ga je nooit de hoofdprijs vangen.
+2/-3

 
2 jaar geleden
Nee je bent niet de enige! Ik vind 30 ook te weinig zeker met de huidige markt. Min 40 milj
+2/-1

 
2 jaar geleden
"Ik vind 30 ook te weinig zeker met de huidige markt."

En wat is die huidige markt volgens jou dan? Kijk jij ook weleens naar het nieuws?
Dat er een paar clubs oneindig veel geld hebben betekent niet dat de rest van de wereld niet nog steeds met een coronacrisis te maken heeft.
PSV moe(s)t een gat van 30 miljoen zien te dichten. Geen idee hoe ze er in Dortmund precies voor staan, maar ook daar zullen ze financieel een behoorlijke klap hebben gehad.
+1/-0

2 jaar geleden
30 miljoen is een fooi en een zeer teleurstellend bedrag.
Als PSV serieuze ambities heeft om nationaal om de prijzen te spelen en internationaal mee te doen moeten we onze beste spelers niet voor dit soort bedragen verkopen.

Als dit waar is zie ik het zeer somber in. We verkopen onze 'kroonjuwelen' voor relatief lage bedragen en halen ondertussen oudere spelers terug die kapitale salarissen verdienen en geen of nauwelijks transferwaarde vertegenwoordigen.
Tel daar het rijtje peperdure miskopen bovenop en dat is uiteindelijk funest voor je financiële huishouding.
+8/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Precies. Zo wordt de kloof alleen maar nog groter.

Maar een groepje vindt het natuurlijk weer een prima bedrag hier. Die praten altijd alles goed wat PSV doet. Dortmund heeft net voor 85 miljoen een speler verkocht. Hoezo is de markt nu anders? Malen moet je niet voor minder dan 40 miljoen laten gaan. Topscorer, jong en international. Bij Ajax zouden ze pas bij 60 miljoen gaan praten.

Maar clubs zijn niet gek. Die hebben door dat PSV op dit moment geen sterke leiding heeft. Dat er veel miskopen zijn geweest die met verlies worden doorverkocht (als ze al verkocht worden). Bij PSV zijn er koopjes te halen.

Edit: ik lees zelfs dat Dortmund 95 miljoen euro verdiend heeft. En dan bij ons aan komen zetten met 25...
+2/-3

 
2 jaar geleden
Aldus degene die zo graag alles met de grond gelijk maakt dat hij zelfs begonnen is met het bashen van een speler op basis van een foto :D :D
+4/-2

2 jaar geleden
Malen is goed, maar vooralsnog geen echte killer. Zijn cijfer zijn niet die van een onomstreden goalgetter. Ook ik heb me afgelopen jaar regelmatig geërgerd aan het hoge percentage kansen dat hij mist, maar ook vaak aan zijn gebrek aan overzicht. Als je dan (in deze Corona tijd, waarin transferbedragen echt lager liggen dan ervoor) een bedrag vangt van rond de 30 mln, dan lijkt mij dat een prima deal.
+7/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
30 Miljoen is een prima bedrag. Bergwijn ging voor datzelfde bedrag naar Tottenham Hotspur en qua ontwikkeling vind ik beide ongeveer even ver.

Cruciaal voor Malen is nu dat hij gaat werken aan zijn doelgerichtheid. Als je ziet hoeveel kansen die nodig had totdat hij een doelpunt maakte, dan is daar nog veel werk te verrichten. Zijn versnelling daarentegen is echt een geweldig wapen en maar weinig spelers zijn op de eerste meters zo snel. Ik denk dat je jezelf bij Dortmund prima kan ontwikkelen en ben blij met de nieuwe club voor Malen.

Liever voor 30 miljoen naar Dortmund, dan voor 35 miljoen naar een club waar spelers gelijk afgedankt worden (Man Utd, City etc.).

Edit: ik probeer het nieuws over Malen te vinden, maar kom het nergens nog tegen. Klasse dat psv.supporters zo snel is met het nieuws. Mag ook wel een keer gezegd worden...
+12/-0

 
2 jaar geleden
Ik vergelijk Malen liever met Memphis en Lozano dan met Bergwijn. Ik vond Bergwijn toen hij vertrok toch echt wel een categorie minder dan eerstgenoemde drie.
+1/-1

 
Hmm.. Ik denk dat zowel Lozano als Memphis veel meer bagage hadden. Memphis speelde op het WK van 2014 al erg goed en had zich dus al op een internationaal podium bewezen. Ook Lozano had internationaal al meer ervaring. Vaste basisspeler bij Mexico en ik meende dat hij op het WK van 2018 een geweldige wedstrijd speelde tegen Duitsland.

Malen heeft in de EL ook al mooie dingen laten zien, maar ik denk dat zoiets toch minder zwaar weegt dan bijvoorbeeld een EK, WK of CL. Daar komt ook nog eens bij dat de coronacrisis invloed heeft op de transfermarkt.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Toch vind ik het wel een verschil, je moet ook naar de huidige spitsen kijken en daar zie je dat veel topspitsen ouder worden ( Aguero, Suarez, Lewandowski, Cavani ) Vergeet er vast een paar , wat betekent dat binnen 1/2 Jaar er een nieuwe lichting opschuift. Je kan best 40 + variabele eisen denk ik plus hij heeft nog een meerderjarig contract.
+1/-1

 
Ik betwijfel of clubs dat willen betalen. Het beste voor de prijs zou denk ik zijn wanneer je hem nog een seizoen houdt. Maar ik denk dat Malen daar niet gelukkig van wordt en dat dit ook weer effect heeft op zijn prestaties bij PSV. Bovendien hebben we het geluk dat er aanvallend aardig wat talenten zitten aan te komen.

Natuurlijk worden de huidige garde topspitsen ouder. Maar er zijn inmiddels al aardig wat nieuwe spelers die zich aandienen/zich al bewezen hebben. Een paar namen die qua leeftijd in dezelfde groep als Malen vallen: Mbappe, Haaland, Martinez, Osimhen, Vlahovic, Isak, Abraham, David en Kean. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus ik denk dat de spoeling qua opvolgers niet dun is.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben het eens met het eerste deel van je bericht , alleen van de lijst die je noemt zie ik 4 echte toptalenten staan van diezelfde lichting idd. Ik denk dat 40m het minimum moet zijn en zeker als je kijkt dat arsenal nog een aardige doorverkoop percentage zou hebben.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Pak ik toch liever die "€35M van Manchester City", dat Malen daar eventueel "afgedankt wordt" is dan toch niet meer ons pakkie-aan, of mis ik nou iets?
+1/-3

2 jaar geleden
30 is een prima bedrag voor Malen, in lijn der verwachting.

Het beste nieuws is dat Noni niet meer in beeld is en we daar hopelijk nog een seizoen van kunnen genieten!
+6/-0

2 jaar geleden
30 miljoen is echt te weinig, 25 miljoen is veel te weinig en 27/28 miljoen waar je afgaande op dit bericht uit gaat komen is ook veel te weinig. Ik mag hopen dat dit dus uit de dikke duim is.
+2/-1

2 jaar geleden
30 miljoen is prima als er een 15% doorverkooppercentage wordt afgedwongen...
+4/-0

2 jaar geleden
Zolang PSV geen CL speelt, kunnen spelers zich daar niet profileren. Pas dan kun je echt grote bedragen ontvangen zoals n ajax voor z'n spelers, zo werkt het simpelweg.
+1/-0

2 jaar geleden
Dortmund zou een mooie club voor Malen zijn en sertig miljoen plus een doorverkooppercentage zou heel behoorlijk zijn, direct doen. Van de inkomsten graag een monster voor centraal achterin plus Luuk de Jong halen. Dank u.
+1/-0

2 jaar geleden
30 miljoen vast vind ik het absolute minimum, maar zeker niet de hoofdprijs. Alles daaronder of in variabele vorm zie ik als slecht onderhandeld.

Ik begrijp niet waarom PSV toestaat dat er eerst een akkoord met de speler gemaakt mag worden. Dit verzwakt namelijk je onderhandelingspositie. Malen gaat nu hij al persoonlijk akkoord is en met zijn hoofd al in Dortmund zit nooit meer accepteren dat dit nog afketst op eisen van PSV.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Precies wat ik dacht. Lekkere onderhandelingspositie heb je dan. Die deal moet nu haast wel rond komen, anders zit je met een ontevreden speler. Dit moet je toch kunnen voorkomen lijkt me.
+1/-1

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
30 miljoen + 15-20% doorverkoopperc. zou mooi zijn.

En, als we Cody en Noni kunnen behouden, dan verkopen we die straks voor veel grotere bedragen (tegen die tijd is misschien Corona beetje "verdwenen" en willen clubs weer meer betalen; hoop ik)!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat hoop je. Maar volgens mij was de tendens bij het verkopen van Lozano en vooral Bergwijn dat we met Malen iemand hadden die meer op zou brengen.
+4/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Dat kan zijn, maar heeft hij dan ook laten zien wat er van verwacht werd? Ik vind van niet .... om 40 miljoen te krijgen moet een spits toch net iets meer in z'n macht hebben, en/of meer hebben laten zien (doelpunten!).
Bij Lozano kon je echt zien dat die nog meer kon ... dat gevoel heb ik bij Malen (nog) niet ... en had ik ook niet bij Bergwijn.
+2/-0

2 jaar geleden
Corona of geen Corona, vindt maar een tweede spits met dezelfde potentie en jonge leeftijd. Geef maar een lijstje internationale toptalent spitsen. En zoek er meteen het prijskaartje bij.

45 miljoen zou het uitgangspunt moeten zijn. En dan op 37,5 uitkomen. En natuurlijk zijn er een hoop clubs dat dat niet hebben liggen, maar daar zou ie dan niet heen moeten gaan.

Ik vind sowieso dat het te vroeg is voor hem. Hij zou eigenlijk nog 1 jaar moeten blijven, CL halen, topscorer worden, met vNistelrooy nog wat werken aan de afwerking, en conditioneel nog wat beter worden, want in de BL kan ie al helemaal aan de bak.
Maar goed, ideaal plaatjes bestaan niet meer. Salaris zal verdubbelen en CL lokt, benieuwd of ie naast Haaland gaat spelen.
+2/-0

2 jaar geleden
30 miljoen, strik er om en weg er mee. meteen een bod op Luuk de Jong uitbrengen!
+2/-2

 
2 jaar geleden
Ja mooi man. Van die 30 raak je wel 10 kwijt aan meneertje Raiola.Houd je er 20 over en betalen er weer 10 voor Luuk. Heb je 10 op de bank. Om er na een jaar achter te komen dat " alle ballen op Luuk" niet meer werkt en heb je geen geld meer voor een fatsoenlijke spits?
+4/-0

2 jaar geleden
Het bedrag valt zoals gebruikelijk weer wat tegen. Als je bij de grote jongens wil horen moet je je ook eens zo gaan gedragen natuurlijk. Voor Donyell wel een hele mooie transfer naar een club die een goede kans maakt om achter Bayern te eindigen. Wens hem veel succes. Had van mij nog wel een jaartje mogen blijven, maar heb ook veel vertrouwen in Madueke en Gakpo. Waarschijnlijk komt er nu ook nog een versterking in de aanval. Heel benieuwd wie ze daarvoor op het oog hebben. Nu wachten op Intern met 10 a 15 miljoen voor Dumfries
+1/-0

 
2 jaar geleden
10 a 15 miljoen voor Dumfries? Ben je helemaal gek? Van Malen zou je nog kunnen zeggen dat hij zich op internationaal podium niet echt bewezen heeft (7 doelpunten in 10 EL wedstrijden afgelopen seizoen en twee assists in het Nederlands elftal op het EK). Dumfries is een ander verhaal. Was dé speler van het Nederlands elftal op het EK met twee doelpunten en een assist. Als je dan ziet dat er voor zo'n Kyle Walker 60 miljoen is betaald, dan mogen wij voor Dumfries toch wel 20+ verwachten?
+1/-0

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
25 miljoen is 15 miljoen te weinig! Dan lekker houden heel simpel.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja of doe maar ruil Malen-Haaland met gesloten beurzen.
+1/-1

2 jaar geleden
30 mil meteen doen. Hij is voor 5 ton gekocht. Mooie deal toch. En Malen zal altijd een speler blijven die 4 a 5 kansen nodig heeft om 1 goal te maken.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Waar hij voor gekocht is doet nu even niet ter zake. Of hoeveel wilde jij voor Bruma vragen?
+2/-0

2 jaar geleden
In een op hol geslagen markt waar Sancho voor 85 miljoen wordt verkocht, Lassina Traoré 10 miljoen opbrengt voor Ajax en Steven Berghuis in de Nederlandse competitie 4 miljoen gaat verdienen, kun je inderdaad suggereren dat 30 miljoen voor Malen toch wel de absolute ondergrens zou moeten zijn.

Als PSV de afgelopen seizoenen even succesvol was geweest als Ajax in termen van prijzen en Champions League exposure, dan was hij nu niet naar Dortmund, maar naar de absolute top gegaan. Dan had hij het dubbele opgebracht van wat hij nu gaat opbrengen.

Maar Malen had nou eenmaal de pech dat hij "moest" spelen in de Europa League en dat hij bij PSV teveel matige spelers om zich heen had. Gezien het feit dat hij in mijn ogen ook bij lange na niet uit zichzelf heeft gehaald, wat hij had gekund, denk ik dat een bedrag van 30 miljoen een prima opbrengst is.

Malen is voor Dortmund ook nog geen zekerheidje hè.. Kan net als Bergwijn ook anders lopen.

Malen heeft gewoon 2 gezichten. Enerzijds is hij de man met 19 goals in het laatste eredivisieseizoen, met een aantal uitstekende invalbeurten in Oranje, waaronder een keer de uitwedstrijd tegen Duitsland. Anderzijds heeft hij afgelopen seizoen teveel kansen gemist, hebben zijn acties regelmatig puntverlies ingeleid (PSV-Ajax afgelopen seizoen onnodige overtreding, Turkije-Nederland 2x schuldig aan tegengoal) en miste hij op het EK tegen de Tsjechen dé kans om Nederland op voorsprong te schieten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Malen heeft op het internationale podium nog niet laten zien dat hij de top is, zeker omdat PSV geen CL speelt. Dus waarom zou Borussia meer dan 30 miljoen betalen??
+1/-0

2 jaar geleden
Malen 30M dass muss ein Witz sein. Wat een wanbeleid van de bovenste plank. Hij is jong, explosief,heeft een torinstinkt en een geweldig schot, en gaat opzeker slagen bij Borussia Dortmund. Zij gaan nog goed op hem verdienen in een later stadium.
PSV moet gewoon 40-45M vragen en dan kun je met 37,5M akkoord gaan.
En John de Jong beding 15-20% doorverkooppercentage.
Die gasten hier die 30M prima vinden beseffen niet dat er meegelezen wordt door belangstellenden.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Gefeliciteerd, zoveel onzin bij elkaar in zo weinig zinnen
+6/-1

MinoTauro (geschorst)
2 jaar geleden
Ongeveer het bedrag wat Ajax voor een derde keeper vangt. Goed gedaan!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Scherpen is de 4e keeper ;) Mag Onana, Stekelenburg en Pasveer voor zich dulden.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Veel te weinig.. Zeker wat er netto gaat overblijven na aftrek Raiola.
Dus de winst die overblijft gaat naar Baumgartl en Bruma staat Psv weer kiet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zou het niet kunnen zijn dat PSV 30 miljoen wil en dat BVB de rest maar met Raiola moet regelen?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Malen, gakpo,Madueke,MO..
Dat zijn toch wel de spelers waar Psv op moet cashen.
Wil je als Psv willen blijven aanhaken dat moet je ze voor de hoofdprijs verkopen.
En nieuwe talenten blijven aanvoeren vanuit de jeugd.
Maar goed dat gebeurt ook wel.
We zullen het zien
+1/-0

 
2 jaar geleden
Raiola heeft 15% van de transferrechten dus van die 30 ontvangt PSV maar 25.5 miljoen, vrees ik.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wie zegt dat??? Misschien dat PSV 30miljoen ontvangt en Mino 0.15*30=4.5 van Borussia? Het lijkt wel of velen hier bij JdJ aan tafel zitten bij de onderhandelingen.
+3/-0

reactie verwijderd

2 jaar geleden
Normaliter bij een nieuwe, dure speler wordt als argument gezegd dat wanneer mede door die speler CL (of EL) wordt bereikt, hij zichzelf al heeft terug verdiend.
Je kunt nu ook andersom redeneren. Laat je malen gaan voor de voorronde CL en mede daardoor haal je CL niet, mis je die inkomsten. Aldus, PSV heeft geen haast met het oog op de agenda = prijs omhoog.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Alsof je nog wat aan Malen hebt als hij met zijn hoofd bij een transfer is. 30 is een mooi bedrag waar we geen nee tegen kunnen zeggen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage