Transparent
Inloggen
Sluiten

Galatasaray kent een zeer rumoerige periode

19 juli 2021 18:12

Galatasaray kent een zeer tumultueuze aanloop richting het tweeluik met PSV. Zo zat de club tot een maand geleden nog zonder voorzitter en trainer. Na de presidentsverkiezingen mocht Fatih Terim echter toch bij de club blijven en zijn werk als trainer voort blijven zetten.

In de spelersgroep veranderde echter ook een hoop. Vijf huurlingen verlieten weer de club, terwijl nog eens zeven spelers hun contract niet verlengd zagen worden, waaronder de Nederlandse verdediger Ryan Donk. Een reeks aan huurlingen keerde juist deze zomer weer terug, maar vanwege een enorme schuld is er nauwelijks ruimte om te versterken. Bovendien is de club door de UEFA gestraft vanwege de financiële problemen en mogen zij slechts 21 spelers inschrijven voor de Europese toernooien.

Naast het feit dat Galatasaray twee spelers moet missen vanwege een positieve coronatest missen ze ook aanvaller Ogulcan Caglayan. Hij tekende een jaar geleden transfervrij bij de Turkse club, maar is voorlopig niet meer speelgerechtigd omdat zijn contract bij het Turkse Rizespor onterecht opgezegd zou zijn en hij dus niet transfervrij de overstap had mogen maken. De Turkse voetbalbond legde hierbij bovendien ook een boete op van 1,2 miljoen euro.

Een week geleden moest Galatasaray bovendien ook nog een streep zetten door een oefenduel met Olympiakos. Bij aankomst in Griekenland werden de in Turkije uitgevoerde coronatesten geweigerd. Omdat de Turken zich niet nogmaals wilden laten testen keerden ze direct weer terug naar Istanbul.




Tags

galatasaray huurlingen rumoerige aankomst caglayan coronatest coronatesten donk fatih griekenland keerden ogulcan olympiakos presidentsverkiezingen rizespor terim tumultueuze turkije uefa uitgevoerde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage