PSV vernedert Galatasaray en wint met grote cijfers

21 juli 2021 22:50

PSV vernedert Galatasaray en wint met grote cijfers; image source: Pro Shots

PSV heeft met zeer grote cijfers weten te winnen van Galatasaray. De nummer twee van Turkije werd in het Philips Stadion met 5-1 vernederd. Eran Zahavi maakte drie doelpunten, terwijl Mario Götze twee treffers voor zijn rekening nam.

PSV vloog uit de startblokken, want na anderhalve minuut lag de bal al voor het eerst in het doel. Eran Zahavi zette goed druk op doelman Muslera, wist de bal te veroveren en kon de 1-0 binnen schieten. Het zorgde dat het Philips Stadion voor het eerst in de wedstrijd ontplofte van vreugde en naar later bleek zeker niet voor het laatst.

Ook daarna bleef PSV heer en meester op het veld. Twee minuten na de openingstreffer kreeg Yorbe Vertessen al een enorme kans, maar hij schoot net naast het doel. Gezien het enorme veldoverwicht was het echter een kwestie van tijd tot de doelpunten zouden vallen. De Turken hadden vooral grote moeite om Noni Madueke te kunnen stoppen en hij was dan ook belangrijk bij de 2-0. Na ruim een half uur spelen zorgde wederom goed druk zetten van Zahavi voor het veroveren van de bal. Na een snelle counter kon de spits uit een pass van Madueke de 2-0 binnen tikken.

Voor de supporters in het Philips Stadion leek het wachten op de derde treffer, maar vlak voor rust wist Galatasaray vanuit het niets opeens de aansluitingstreffer te maken. Kilinc stond volledig vrij in het strafschopgebied en kon daardoor buiten bereik van Joël Drommel eenvoudig binnen koppen.

In de tweede helft was het spelbeeld echter hetzelfde als voor rust. PSV domineerde de wedstrijd volledig en al snel was het raak. Na een fantastische aanval en een heerlijke pass van Zahavi wist Mario Götze op schitterende wijze het derde doelpunt voor PSV te maken en de marge weer terug op twee te brengen.

Het duel leek daarmee gespeeld te zijn. PSV had de wedstrijd volledig onder controle en Galatasaray wist nauwelijks voor gevaar te zorgen. In de slotfase sloeg PSV echter nog twee keer genadeloos toe. Ietwat gelukkig schoot een terugkopbal van de Turken door, waardoor de bal in de voeten van Zahavi kwam. Hij kon doelman Muslera omspelen en maakte daarmee zijn hattrick. Voor de Israëliër was het zijn zevende doelpunt in de laatste drie Europese wedstrijden van PSV.

Het slotstuk van de avond was echter voor Götze. Een voorzet van Phillip Max werd door de Duitser weliswaar niet goed geraakt. In plaats van met zijn hoofd raakte hij de bal met zijn schouder. Doelman Muslera verkeek zich op de bal en via zijn hand belandde de bal in het doel. Wat vooral bij Götze, die in het verleden ooit de winnende in een WK-finale wist te maken, voor veel verbazing zorgde.