Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV moet in Istanbul plek in de volgende ronde definitief veilig stellen

26 juli 2021 12:09

Voor PSV staat woensdagavond de return tegen Galatasaray op het programma. In Istanbul moet de ploeg van Roger Schmidt een 5-1 voorsprong zien te verdedigen. Vanwege verbouwingen zal het duel niet in de Türk Telekom Arena gespeeld worden, maar in de veel kleinere Başakşehir Fatih Terim Stadyumu.

Drie keer eerder speelde PSV in Turkije tegen Galatasaray. In het seizoen 1987/1988 werd met 2-0 verloren, maar ging PSV toch door omdat het in Eindhoven al met 3-0 gewonnen had. In het seizoen 2001/2002 wisten de Turken in de groepsfase van de Champions League met dezelfde cijfers te winnen. In het seizoen 2006/2007 was PSV in de groepsfase van de Champions League wel met 1-2 te sterk.

Wedstrijden in Turkije verlopen voor PSV wel vaak moeizaam. Waar in Eindhoven nog nooit werd verloren van een Turkse tegenstander is dat in Turkije anders. Van de in totaal acht voorgaande ontmoetingen tegen een Turkse tegenstander gingen er vijf verloren. Naast de zege tegen Galatasaray werd er alleen gewonnen van Trabzonspor in het seizoen 2011/2012, de laatste keer dat PSV in Turkije speelde.

Nog nooit gaf PSV een plek in de volgende ronde weg als het in de heenwedstrijd met minstens drie doelpunten verschil had gewonnen. Het gebeurde bovendien slechts één keer dat een zege met twee doelpunten verschil in de heenwedstrijd niet genoeg was voor de volgende ronde. In het seizoen 1979/1980 wist het Franse Saint-Étienne de return met liefst 6-0 te winnen.




Tags

turkije galatasaray heenwedstrijd arena basaksehir etienne fatih roger schmidt stadyumu telekom terim trabzonspor turk verbouwingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage