Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV informeerde naar terugkeer Santiago Arias'

15 augustus 2021 12:24 - Pipe Sierra
Foto: Pro Shots

"PSV informeerde naar terugkeer Santiago Arias"; image source: Pro Shots

De Colombiaanse journalist Pipe Sierra meldt dat PSV bij Atlético Madrid heeft geïnformeerd naar Santiago Arias. De rechtsback mag vertrekken bij de kampioen van Spanje, al zal dit vermoedelijk op huurbasis gaan gebeuren. Vorig seizoen was hij al verhuurd aan Bayer Leverkusen, maar raakte hij na één wedstrijd al zwaar geblesseerd en zat zijn seizoen er al op.

Arias is inmiddels weer fit en kreeg in de voorbereiding ook speeltijd bij Atlético. Naast PSV zouden ook Everton en opnieuw Bayer Leverkusen belangstelling hebben getoond. Geen van de clubs heeft echter een bod uitgebracht.

Arias speelde eerder van 2013 tot 2018 al voor PSV. Hij kwam toen tot 172 officiële wedstrijden, won drie landstitels en veroverde twee keer de Johan Cruijff Schaal. In zijn laatste seizoen werd hij door Fox Sports en Opta op basis van de statistieken uitgeroepen tot de beste speler van de Eredivisie. In zijn tijd bij PSV maakte de verdediger ook zijn debuut voor het nationale team van Colombia. Inmiddels heeft hij 54 interlands op zijn naam staan.




Tags

arias santiago atletico bayer informeerde leverkusen colombia eredivisie everton fox madrid opta pipe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Als hij zijn oude niveau haalt is het een echte versterking. Dan huren met optie tot koop voor plm. €3 miljoen. Zijn huidige marktwaarde is €6 miljoen voor nog 2 jaar contract.

Het is nog vroeg maar Mwene vind ik tot nu toe geen basisspeler. Gisteren vroeg ik me af of hij wel meedeed. Aan de kant waar hij staat lijken steeds de grootste problemen te zijn.
+7/-1

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Nu Dumfries zeker weg is en Sambo geblesseerd is zie ik hem zeker graag komen. Hopelijk is ie weer topfit en kunnen we hem voor 2/3 miljoen ophalen.
+4/-0

 
2 jaar geleden
De vraag is wat wil hij zelf?? Maar van mij mag ie komen!
+1/-0

Hij schijnt dus fit te zijn en heeft in de voorbereiding speeltijd gehad, iemand wat gezien? ook tegen Ajax? PSV heeft ge-informeert, en verder? Idd bij fit en in vorm een interessante speler.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Heeft Atlético tegen Ajax gespeeld dan?
+1/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Nee wel tegen Feyenoord. Denk dat ie dat bedoeld.
Toen is ie in de 58e minuut ingevallen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja dat potje kan ik mij nog wel herinneren, hahaha, met name de slotfase.
+1/-0

2 jaar geleden
Zou mooi zijn ! Mijn favoriete speler in die tijd, verzaakte nooit en scoorde altijd een dikke 7. In dien mogelijk ...doen !!!
+6/-0

2 jaar geleden
Als hij het niveau aantikt van zijn laatste jaar bij ons, geweldig. In 1 klap de beste back van de eredivisie. Voelt zich hier ook thuis, gunstige leeftijd, ervaring, goeie kop.
+4/-0

2 jaar geleden
Jaaaaa graag, alleen al voor Karin 😉
+4/-0

2 jaar geleden
Mwene is prima op die kant.. Teze heeft wat last van harde voeten. Maar we moeten niet spelers gaan terug halen. Zoals Arias/De jong.. het heeft niet echt meerwaarde
+2/-3

 
2 jaar geleden
Mwene is alles behalve prima op die kant !! Prima 12/13 de man maar komt tekort voor de basis. Verdedigend matig , verliest zijn duels en voetballend ook erg onwennig. Teze maakt ook geen prima indruk op die plek tot nu maar zie die liever dan Mwene omdat Teze fysiek en verdedigend sterker is. In 75 procent van onze wedstrijden red je het met deze 2 maar in de topwedstrijden en in Europa vind ik dat je een probleem hebt op die plek. De vraag is of je je moet versterken op die plek of je het met die 2 jongens doet die we nu hebben. Zie liever jongens komen in de aanval die er meteen kunnen staan.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Prima post, Zaka. Een topfitte Arias moet je altijd pakken, if the price is right. Een jaar huren met optie tot koop zou in dit geval zéér goed uitkomen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Persoonlijk ben ik zeer gecharmeerd van Teze (al is hij waarschijnlik meer een CV) en mag wat mij betreft blijven staan.

Dat gezegd, Arias was een van de beste RBs van Europe en past prima in dit systeem. Als psv hem kan halen dan moeten ze dat natuurlijk zeker doen. Buitenkansje
+2/-0

2 jaar geleden
Direct doen, hopelijk kan hij tegen Benfica al spelen. Misschien wel de beste back die we deze eeuw gehad hebben en het niveau wat PSV nastreeft. Teze vind ik geen rechtsback maar een CV en Mewene is gehaald voor de breedte. Beide zijn op die positie minder dan Dumfries, terwijl je met Arias juist een sterkere speler terug haalt. Hoe hoger het niveau van PSV 1 hoe beter het ook is voor de jeugdspelers die aan kunnen haken. Deze jongen moet je terug halen als je de mogelijkheid hebt.
+6/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben ook heel positief over zijn eventuele terugkeer, zeker als het geld wat je daarmee bespaard je bereid bent om te investeren in een topspits(Hlozek please). Dan sla je 2 vliegen in 1 klap.
+2/-0

 
Hoeveel wedstrijden van Hlozek heb je gezien om te concluderen dat het een topspits is?
+1/-3

 
2 jaar geleden
Hlozek is nog geen topspits maar wel degene waar ik op hoop als versterking in de spits. Garanties kan ik uiteraard niet geven (gewoon een liefhebber) maar van de weinig jongere spelers die deze transferperiode aan psv gelinkt zijn maakte hij op mij de beste indruk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Denk je dat ze €17 miljoen gaan betalen en dan Zahavi, Madueke of Gakpo op de bank gaan zetten?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Zahavi eerlijk gezegd, dus ja ik zou Hlozek of misschien Berisha(die zal goedkoper zijn met 1 jarig contract) inderdaad moeiteloos ipv Zahavi opstellen. Of Schmidt dat ook zou doen durf ik niet te zeggen. Ik denk dat PSV dit jaar al heel ver is met de beoogde basisopstelling maar ik denk wel dat er nog erg veel winst te halen zal zijn op de RB positie en zeker ook in de spits.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Ik zou Zahavi als eerste op het wedstrijdformulier zetten, oke samen met Ginkel en Götze. Die man werkt zich een slag in de rondte en is zo'n intelligente speler. Let maar eens op hoe vaak hij met een simpel 1x raken balcontact ruimte maakt op het middenveld en rond de 16. Daarnaast heeft hij ook een goede vrije trap en bewezen scorend vermogen, maar zelfs als hij niet scoort is hij zo vreselijk nuttig voor het team.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Het gebiedje waar Gakpo en Zahavi spelen kan dan GaZa-strook genoemd worden, waar Zahavi dan wel tegen zal zijn natuurlijk.
+3/-1

 
Maar hoeveel wedstrijden van hem heb je daadwerkelijk gezien om te constateren dat hij direct in de basis van PSV zou passen?
+4/-3

 
2 jaar geleden
Oke jij bent alleen maar op zoek naar een vervelende discussie daar bedank ik vriendelijk voor.
+4/-6

 
Nee, ik neem figuren die op basis van Football Manager met aankopen aan komen zetten niet serieus
+6/-5

 
2 jaar geleden
De transferperiode sluit zeker bijna? Dan komen alle FM-helden opeens bijeen :D
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Jij hoeft me niet serieus te nemen dat is niet belangrijk. Ik ben op een voetbalforum om te weten wat PSV aan het doen is. Zoals altijd als psv in verband gebracht wordt met spelers die ik niet ken ga ik kijken wat voor informatie ik over hun kan verzamelen. Dat kan zijn op youtube(ik weet ook wel dat dat vaak de mooiste momenten bij elkaar verzameld zijn), maar je kan wel een goede indruk opdoen wat voor soort speler het is, scoutings rapporten die op internet te vinden zijn of meningen online. Als je niet begrijpt dat mensen aan de hand daarvan een voorkeur krijgen, dan is het op een voetbalforum inderdaad moeilijk vertoeven in de transferperiode. Nog afgezien daarvan zelfs als je wel veel wedstrijden van iemand gezien hebt, kun je je nog steeds verkijken. Een goed voorbeeld daarvan is jammer genoeg Maher voor veel mensen(ook ik). Verder blijf ik erbij dat je alleen reageerde om vervelend te doen en ik ga verder ook niet meer met je in discussie, ik hou ervan om lekker over psv te ouwehoeren zeker tijdens de transferperiode maar dit vind ik zonde van mijn tijd.
+6/-0

 
Je hebt nou eenmaal mensen die zich boven alles en iedereen verheven voelen en idd altijd uit zijn om over de rug van anderen te scoren, die krijgen ooit nog bijval van figuren die op hetzelfde uit zijn ook, PSVsuporters is voor ons PSVers ALLEMAAL, dus ook voor hen;-) Meningen van anderen aan te vallen en ondertussen zelf niks van importantie te melden.
+4/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage