Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV in laatste minuut onderuit tegen Den Bosch

16 augustus 2021 21:55
Foto: Pro Shots

Jong PSV in laatste minuut onderuit tegen Den Bosch; image source: Pro Shots

Een flink gewijzigd Jong PSV heeft maandag verloren tegen FC Den Bosch. Op PSV Campus De Herdgang ging de ploeg met 0-1 onderuit. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de laatste minuut. De ploeg van Ruud van Nistelrooij eindigde het duel met tien man, omdat Nigel Thomas een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en dus van het veld werd gestuurd.

Vanwege de blessure van Shurandy Sambo en het feit dat Aron van Lare, Fodé Fofana en Fredrik Oppegard met de A-selectie in Portugal zijn werden er verschillende spelers van PSV Onder 18 doorgeschoven. Verdedigers Emmanuel van de Blaak en Livano Comenencia stonden daarom in de basis en maakten daarmee hun debuut in het betaald voetbal. In het doel stond bovendien Youri Roulaux. Hij beëindigde deze zomer zijn loopbaan om als keeperstrainer in de jeugdopleiding van PSV aan de slag te gaan. Vanwege de personele problemen in het doel werd op hem een beroep gedaan.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong aron beeindigde beroep blaak comenencia emmanuel fode fofana fredrik herdgang lare livano nigel nistelrooij oppegard portugal roulaux sambo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Tja jammer weer. Sneu voor van Nistelrooij dat hij amper een elftal kan opstellen en dergelijke noodgrepen nodig zijn. Vroeg me vorig jaar al af wat de zin was van een jeugdelftal in de 1e divisie en nu nog steeds..
+1/-5

 
2 jaar geleden
Als PSV geen jong-elftal in de KK divisie zou hebben zou doorstromen van talent een stuk moeizamer gaan.
Veel spelers rijpen daar en stromen daardoor makkelijker door naar het eerste!
Vreemde opmerking
+11/-0

 
2 jaar geleden
Ik kan me voorstellen dat dat zeker in het begin zo was toen er een eerste divisie waardig elftal stond dat bovenin mee kon draaien. De afgelopen jaren bevinden we ons in de onderste regionen waar we vorig jaar nog wel eens al schietschijf werden gebruikt. Misschien wat mindere lichtingen, of een matig aankoopbeleid. Als je als talent in een elftal speelt dat eigenlijk niet mee kan komen wordt je er niet veel wijzer van vrees ik.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja dat bedoel ik. Ik vraag me af wat de bijdrage dan in van een jeugdelftal in de KK divisie. Een competitie tussen jeugdelftallen zoals vroeger en het uitlenen van beloften die nog niet toe zijn aan psv1 werkte toch ook. Het lijkt me eerder frustrerend om in een elftal te spelen waar verdediging en keeper niet al te best zijn. Zoveel verliezen is demotiverend. Sinds de KNVB de regels heeft veranderd waardoor er geen oudere wisselspelers kunnen worden ingebracht die terugkomen van een blessure, is het vrij somber allemaal. Wat je daarvan opsteekt als jeugdspeler ontgaat me.
+1/-1

 
Spelen in de KKD in vergelijking met die beloftencompetitie maakt die spelers vooral fysiek veel sterker. De stap van beloftencompetitie naar (top van) Eredivisie bleek voor veel spelers te groot om in één keer te zetten. Het wordt al vele seizoenen bewezen hoe groot het effect van spelen in de KKD is ten opzichte van de beloftencompetitie. Dus ja, ik sluit me volledig bij Roelson aan: vreemde opmerking.

En ja, ze hadden gewoon kunnen blijven meespelen in die kermiscompetitie waaraan Feyenoord nog aan meedoet en vervolgens de grootste talenten kunnen verhuren. Het grootste voordeel is nu dat je de spelers in eigen huis houdt. PSV heeft nu Fofana, Oppegard en Van Lare mee kunnen nemen naar Lissabon. Als je dat soort spelers verhuurd aan een FC Eindhoven kun je ook niet over ze beschikken als er in de A-selectie blessures/schorsingen zijn. Dat heeft vorig seizoen wel bewezen toen er vanwege de bizarre corona- en blessuregolf liefst 37 verschillende spelers in de Eredivisie gespeeld hebben voor PSV.

Daarnaast is het niveau in de KKD vele malen hoger dan wat de beloftencompetitie ooit was (het is overigens niet voor niets dat die al niet meer bestaat). Voor de fans van de andere clubs begrijp ik wel dat ze het niets vinden. De entourage op de complexen van de Jong-teams straalt vrij weinig uit wat je bij een 'normale' club in de KKD ziet. Maar dat supporters van PSV zich afvragen wat het nut is van Jong PSV in de KKD vind ik vrij bizar eigenlijk.
+12/-0

 
2 jaar geleden
Ja dat het fysieker lijkt me duidelijk. Afijn ik ben benieuwd hoe lang die Jong teams nog in 1e divisie zullen meedoen. De pro argumenten heb je goed verwoord Ricardo. De contra argumenten zijn er ook. We zullen zien. En hopen dat van Nistelrooij er het beste van maakt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Die Jong-teams zullen er voorlopig nog wel inblijven. Vanaf dit seizoen kunnen ze degraderen uit de KKD voor een ander Jong-team. Zou vorig seizoen eigenlijk al mogelijk moeten zijn, maar omdat de Tweede Divisie werd afgebroken ging dat niet.

Is voorlopig overigens alleen een wassen neus. Degradatie vindt alleen plaats indien een Jong-team in de Tweede Divisie eerste of tweede eindigt. Jong Sparta en Jong Volendam gaat niet eens in de buurt komen van die plekken. Feyenoord wil uiteindelijk de KKD in, maar zelfs als alles daar mee zit gaat dat nog minstens twee jaar duren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
OK. Dat wist ik niet. Bedankt voor de aanvulling
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niet om kampioen te worden maar een goede ontwikkeling van de spelers waarbij het niveau in de kkd meer dan prima is.
+1/-0

2 jaar geleden
Jammer dat we tegen Den Bosch en Dordrecht beginnen. Als we het een en ander op de rit hebben verder in het seizoen rol je die zo op. Jong teams groeien toch meer dan de rest. Verder bizar dat er na 22 schoten nog steeds niet gescoord was.
Positief punt: we staan boven Jong Ajax.
+4/-0

2 jaar geleden
jammer dat dit piepjonge team geen punt heeft kunnen pakken tegen FCDB. De laatste 20 minuten ook nog met 1 speler minder. Prima leerschool voor deze jongens en ik heb alle vertrouwen in Ruud dat de punten wel gaan komen. Helaas speelt JongPSV zijn meeste thuiswedstrijden op Maandag waardoor ik niet kan gaan kijken op de Herdgang.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Niet veel van gezien. Ik viel bij toeval in de samenvatting bij ESPN Today. Maar die rode kaart (2x geel) leek volgens mij nergens op. De aanleiding voor de 2e kaart was amper in beeld, maar hij schijnt de bal omhoog te hebben gegooid, nou nou. Toen liet men reden voor 1e gele zien, dat was nauwelijks een overtreding te noemen.
+1/-0

2 jaar geleden
Bij jong-psv draait alles natuurlijk om ontwikkeling,en gisteravond was weer een leerzaam avondje.
Wat dat betreft leer je meer van je fouten,dan wanneer alles alleen maar voor de wind zou gaan.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Precies. Meedoen om de bovenste plekken is helemaal niet het doel, er valt daar niets te winnen. Daarom ben ik juist zo blij dat er nu zelfs 16-jarigen op worden gesteld. Prima.
+1/-0

Dit is een soort stage lopen, mochten er successen behaald worden is het mooi meegenomen, het gaat meer om individuele ontwikkeling van spelers.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje