Transparent
Inloggen
Sluiten

Alle deelnemers groepsfase Europa League bekend, PSV bij loting in pot 2

26 augustus 2021 22:50
Foto: Pro Shots

Alle deelnemers groepsfase Europa League bekend, PSV bij loting in pot 2; image source: Pro Shots

Alle voorrondes in de Europese toernooien zijn achter de rug, dus het is ook bekend welke ploegen de groepsfase van de Europa League behaald hebben. PSV zal tijdens de loting in pot 2 zitten. De loting wordt vrijdag om 12:00 uur verricht in het Zwitserse Nyon en wordt live uitgezonden op ESPN2. Logischerwijs kunnen tijdens de loting clubs uit hetzelfde land niet bij elkaar in de poule komen.

Volledige potindeling

Pot 1
Olympique Lyonnais
Napoli
Bayer Leverkusen
Dinamo Zagreb
Lazio Roma
Olympiakos
AS Monaco
Sporting Braga

Pot 2
Celtic
Eintracht Frankfurt
Rode Ster Belgrado
Leicester City
Rangers FC
Lokomotiv Moskou
RC Genk
PSV

Pot 3
Olympique Marseille
Ludogorets
West Ham United
Real Sociedad
Real Betis
Fenerbahce
Spartak Moskou
Sparta Praag

Pot 4
Rapid Wien
Galatasaray
Legia Warschau
FC Midtjylland
Ferencvaros
Royal Antwerp
Sturm Graz
Brondby IF




Tags

antwerp bayer betis braga brondby celtic dinamo eintracht espn fenerbahce ferencvaros frankfurt galatasaray genk graz ham lazio legia leicester leverkusen lokomotiv ludogorets lyonnais marseille midtjylland monaco napoli nyon olympiakos potindeling praag rangers rapid roma sociedad sparta spartak sporting ster sturm warschau west wien zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Braga, Betis en Brondby lijkt me wel wat.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Ik ben ondertussen wel een beetje Portugal-moe!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Alleen als dit dan ook Poule B is. ;)
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is pijnlijk zeg.. We hadden beter in pot 3 kunnen zitten als je het mij vraagt. Dat verzin je ook niet van te voren.

En toch he.. heb ik het gevoel alsof we tegen iedereen in dit lijst een prima kans maken. En dat is wel eens anders geweest!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Vergeet niet dat de nummers 3 van groepsfase CL er nog bij komen na de winterstop.
+1/-1

2 jaar geleden
Pfff ik ben hier helemaal nog niet klaar voor. Doe maar een saaie groep. Reisjes zullen er toch nog niet 1-2-3 in zitten. Olympiakos, Ludogorets & Midtjylland, is dat wat?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Leverkusen ,west ham United, antwerp
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat was bepaald niet saai geweest.

Overigens alle 3 al met PSV geweest (op enig moment).
+1/-0

2 jaar geleden
Nou laten ze maar gelijk Napoli loten dan in de groepsfase. Mooi affiche. Mertens en Lozano terug in Eindhoven, Mooi toch?
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Doe mij maar deze poule:
Bayer Leverkusen - PSV - West Ham United - Royal Antwerp
+2/-0

 
2 jaar geleden
Precies zoals ik het ook graag zou zien!
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Mij maakt het geen ene ruk uit wie we loten. Als ik in de krant lees hoeveel moeite we moeten doen om NIET te overwinteren, kijk ik maar alvast uit naar de volgende ronde.
+2/-0

2 jaar geleden
Ben er nog steeds kapot van.
Als we in de europa league spelen zoals we aan het seizoen begonnen zijn hebben we dan niet de beste ploeg uit heel het rijtje?
+2/-1

2 jaar geleden
Zitten weinig of geen mindere teams bij. Oftewel vol aan de bak!! Kunnen we Galatasaray wéér loten?
+1/-1

2 jaar geleden
Mijn voorkeur:Lazio Roma
West Ham united
Sturm Graz.
❤❤❤
+1/-1

2 jaar geleden
Als we niet gaan verzwakken dit seizoen kunnen we een mooie prestatie gaan neerzetten dit seizoen. KO-fase is waar ik ze stappen wil zien maken. Geen domme goals weg geven zoals in Griekenland vorig seizoen bijvoorbeeld!
+1/-0

2 jaar geleden
Doe maar de op papier zwakste tegenstanders, geen mooie affiches maar gewoon punten voor de coëfficiënt. Zorgen dat als we in de toekomst de titel een keer mislopen we in ieder geval geplaatst zijn in de voorrondes CL. Wat baal ik van ons Europese geknoei in het pre Schmidt tijdperk en de daarbij behorende consequentie, dat je de sterkst mogelijk tegenstander loot in de laatste ronde, die je overigens wel gewoon had moeten verslaan. Maar los van dat, punten pakken. En zorgen dat we volwassen genoeg worden om het niet weer zo stom weg te geven als tegen Olympiakos. Halve finale moet het doel zijn, meer zou erg leuk zijn. Daarvoor moet er in ieder geval een RB en spits bij. Ik heb er wel zin in ieder geval. We gaan serieus ons best doen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Clubs als Lyon, Frankfurt, Leicester en Napoli hebben recent nog de HF gehaald, of overwinterd in CL. Wanneer hebben wij dat gedaan? Nee wij hoeven niet te verwachten dat we de HF van EL gaan halen. Misschien die van de ECL (Conference League), maar dan moeten we een loting hebben die tegenvalt.
Ik ga voor Zagreb - Sparta Praag - Ferencvaros als best case en we moeten hopen niet met Lyon, West Ham en Antwerp/Rapid Wien in de poule te komen, want die acht ik het sterkste per pot. En natuurlijk geen Gala en M'land want die hebben we al gehad.
+1/-0

 
2 jaar geleden
2015 voor het laatst dacht ik uit mijn hoofd. We hebben de ambitie structureel top 32 te spelen, dus dan moeten we de door jouw genoemde tegenstanders ook gewoon tegenstand kunnen bieden, iets wat we tegen Benfica ook hebben gedaan. Er zit een wereld van verschil tussen het PSV van Rutte, Cocu en van Bommel en dat van Schmidt. Verlies je in de kwartfinale van Napoli is dat helemaal geen schande, maar je mag best ambitie hebben.
+1/-0

2 jaar geleden
Deze potindeling bevestigt wat ik op voorhand al dacht: de Europa League is een hartstikke leuk toernooi moet allemaal teams die aan elkaar gewaagd zijn. Sportief gezien ben ik blij dat PSV in deze poulefase is terechtgekomen.

Kijk je naar de "zwakst mogelijke poule": dan hoop je op Zagreb, Fenerbahce en als laatste Antwerp, Brondby of Ferencvaros. Maar een poule met Olympiakos, Napoli of West Ham United lijkt me ook wel aardig.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik hoop weer op Galatasaray alleen maar omdat die supporters weer is een grote mond hadden na de uitschakeling tegen Benfica.
Dan verdienen ze het om weer ingemaakt te worden door deze “small club”.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage