Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Mohamed Ihattaren weg bij PSV

31 augustus 2021 15:05 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Mohamed Ihattaren weg bij PSV</b>; image source: Pro Shots

PSV is dan eindelijk verlost van Mohamed Ihattaren. De middenvelder heeft een contract getekend bij Juventus, dat hem vervolgens direct doorverhuurd aan Sampdoria. Ihattaren kwam 11 jaar geleden in de jeugdopleiding van PSV terecht en maakte op zijn zestiende al zijn officiële debuut in het eerste elftal. Het laatste jaar kwam hij echter vooral in het nieuws vanwege zijn gedrag en werd hij meerdere keren uit de selectie gezet.

Uiteindelijk kwam hij tot 74 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Daarin wist hij 10 te scoren en gaf hij 11 assists. Hij werd ook al opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar kwam toen niet in actie.

Meer op PSV.nl




Tags

ihattaren doorverhuurd juventus sampdoria

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dat hij kan voetballen hebben we allemaal wel kunnen zien, maar om een goede voetballer te zijn is meer dan dat nodig. Dat ontbrak helaas.

Ik hoop voor hem persoonlijk dat hij het kan omdraaien, maar aan de andere kant zie ik hem over een paar jaar ook graag ergens bij een of ander niets zeggend Oostblok ploegje voetballen.
+3/-0

2 jaar geleden
Zal vele malen effectiever moeten worden. In Italië wordt je net zo goed afgerekend op aantal goals en assists. Daarnaast wat vaker in de spiegel kijken en hopen dat iets meer afstand van z'n familie/huidige vriendengroep hem weer wat meer rust geeft om zich aan topsport over te geven.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Laat hem chiellinie als.mentor hebben . Als het dan nog niet lukt dan kan ie beter wat anders doen!!
+1/-0

2 jaar geleden
Mo, jongen, heel veel succes in Italie! Het ga je goed!
+14/-5

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Komop man, dat meen je toch nie ? Ten eerste leest hij dit niet want blijkbaar moet hij niks van ons hebben, ten tweede gun ik hem totaal niks positiefs. Niemand die hem kapotmaakt, behalve hij zelf.
+6/-8

 
2 jaar geleden
Ik krijg weleens het verwijt dat ik in een bak azijn ben geboren maar vergeleken met vele mensen hier lijkt dat best mee te vallen.

Ja, ik meen het oprecht. Helaas heb ik z'n telefoonnummer niet anders zou ik het hem persoonlijk hebben gezegd en jou er niet mee lastigvallen. Mea culpa.
+15/-1

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Neem het niet persoonlijk, ik heb de schurft aan dat ventje. Wat PSV voor hem allemaal gedaan heeft, en de ondankbaarheid die hij tentoonspreidt... en dan weten wij nog niet eens alle sjit. Volgens hij is juist hij met een combi sperma-azijn verwekt. Ik nie.
+6/-8

 
2 jaar geleden
Valt mij toch een beetje van je tegen, Bok, volgens mij was jij de laatste tijd ook niet de grootste fan van Mo.

Zoals ik het zie, heeft Mo zich op grove wijze afgezet tegen PSV. En ik ben PSV-supporter. Dus is Mo nu de gehate vijand.

Simplistisch gesteld misschien, maar daar komt het wel op neer.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dus omdat ook ik vond dat het de hoogste tijd was voor een transfer moet ik hem haten en een hoop narigheid neerplempen hier? Dan mag ik hem niet gewoon het beste wensen?

Sorry, ik ben iets minder radicaal.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Ik heb ruim een jaar lang gehoopt dat het goed zou komen met Mo. Op een gegeven moment zelfs tegen beter weten in. Maar genoeg is genoeg. En zijn misselijkmakende kuren wekten wrevel op die uitgroeide tot toorn. Hij heeft een loopje genomen met PSV en dus met mij. En dat zal ik hem nooit vergeven. Neem ene Labyad, die wordt door de PSV-supporters nog vurig gehaat.

Tuurlijk mag jij Mo nog in jouw hart sluiten - wie ben ik om jou dat te verbieden? - maar het wekt bij mij verwondering op.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Met de eerste 3 zinnen kan ik prima mee, daarna haak ik af.

Ik heb Mo niet in m'n hart gesloten en Mo is niet mijn "gehate vijand". Er is ook grijs ipv enkel zwart/wit.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Mo is gewoon een snaak die omhooggevallen is naar een wereld die veel te ingewikkeld is voor hem. Vooral van buitenaf veel te veel bewierookt, waardoor hij alle realiteit uit het oog verloren is. Denk maar eens terug toen je zelf die leeftijd had. Het is niet voor iedereen weggelegd om daar niet van in de war te raken. Misschien was de Pizzabakker niet de ‘right guy’ voor Mo. Het is te hopen dat Mootje nog een beetje goed opdroogt, maar zo niet zal hij in dit maffe voetbalwereldje zijn zakken toch nog zo goed gaan vullen dat er niemand zich zorgen om hem hoeft te maken. Het ga je goed Mo!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zo is het. Success Mo!
+2/-0

2 jaar geleden
Geweldig filmpje van PSV over het vertrek van Mo op Instagram. Dan toon je als club dat normen en waarden zeer goed nageleefd worden. Dood zonde dat dit een dossier vol modder en ellende is geworden. Slechts verliezers.
+8/-0

2 jaar geleden
Ik kreeg gelijk een beeld voor me van Louis van Gaal die het volgende zei:
JUICHEN ! ! !
Die zien we echt nooit meer terug en zal verpieteren, want als hij echt zoveel talent had, had hij een hoger rendement gehad.
+4/-1

2 jaar geleden
Het is jammer dat hij nooit aan de toren hoge verwachtingen heeft kunnen voldoen. Die jongen kan natuurlijk echt wel voetballen en heeft gewoon veel te veel meegemaakt de laatste tijd. De club die er altijd voor je is geweest zo behandelen is natuurlijk niet goed. Je wordt niet voor niks uit de selectie gezet. Hoop voor die jongen dat alles weer op zijn plek valt bij Sampdoria, het zal zijn laatste kans zijn. Fijn dat PSV er ook nog iets aan overhoud. Men zou toch eens een assessment of psychologische test moeten implementeren in de JO om te kijken of deze jongens de investering wel waard zijn. Labyad, Bakalli, Bazoer, Ihattaren. Stuk voor stuk goede voetballers die een dikke middelvinger hebben opgestoken naar de club die jarenlang in ze heeft geïnvesteerd. Wat dat betreft kan ik enkel maar respect hebben voor jongens als Affelay, Depay, Gakpo en Madueke. Talent alleen is niet genoeg, je moet ook over de juiste mentaliteit beschikken.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Misschien is een paar begeleiders met meer kennis van culturele vakmanschap een goed idee. Met Hiddink alleen al had je hier in het verleden voldoende vaardigheden mee in huis, hij was er echt geweldig in en krijgt ze met bijna alle achtergronden aan het voetballen. Als organisatie moet je in dit soort gevallen naar jezelf kijken mocht er een trend zijn, zeker als je spelers van veel verschillende nationaliteiten moet managen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat je hem dan omdraait Henk.
PSV bestaat uit een setje waarde en normen. Iedereen die daar (om welke reden dan ook) niet in past, moet je geen onderdeel uit laten maken van het grote geheel. Iedereen behoeft een andere aanpak. Om nou voor alle smaken iemand aan te stellen lijkt mij wat overdreven.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben niet van mening dat ik het omdraai. Als organisatie vind ik dat je in eerste instantie naar jezelf moet kijken. Al is het invoeren van zo'n assessment ook beleid dat je zelf invoerd, maar dat vind ik toch wel een stuk minder gebasseerd op zelfreflectie.

Ook ben ik vrij sceptisch over dat soort assessments tenzij je ze echt 1 op 1 met een psychiater zet. Dan krijg je ook nog het "probleem" dat er in de jeugdopleiding veel kinderen en pubers spelen die zich in bijna alle gevallen nadat ze ouder worden anders gaan gedragen dan voorheen en dat maakt zo'n assessment vast niet betrouwbaarder. Ihattaren is ook nog altijd pas 19 jaar en ik weet uit eigen ervaring dat genoeg mensen op die leeftijd de pubertijd nog niet ontgroeid zijn.

Wel ben ik het met Remmie eens dat PSV hier verkeerd heeft ingeschat of Ihattaren de investeringen en het geduld waard zou zijn. Hij had in de zomer dat Schmidt kwam al verkocht moeten worden als er in het verleden al regelmatig frictie is ontstaan vanwege motivatie. Er lag toen al een half jaar een nieuw contract voor Ihattaren klaar die maar niet ondertekend werd. Al doe je het dan als directie zijnde volgens de buitenwereld inclusief supporters waarschijnlijk ook nooit goed "Hoe kan je in godsnaam je 'grootste talent' verkopen voor maar 15 à 20(?) miljoen voordat hij zich heeft bewezen?". Maarja, nu blijft er nog een stuk minder over.

Ik snap ook niet dat zoveel mensen de schuld richting onze trainer schuiven inzake deze kwestie. Hij zat naar mijn mening volledig terecht op de bank en dat gezaag van de media was totaal onbegrijpelijk. Wel vind ik dat ze daarna met bepaalde situaties anders om hadden kunnen gaan en beter intern konden houden, maar ik weet natuurlijk niet hoeveel er al intern was gehouden en hoever het uit de klauwen was gelopen. Schuld ligt naar mijn mening eerder bij Gerbands, de Jong en de begeleiding in de JO.

Desalniettemin verwacht ik dat je als topclub zijnde mensen binnenhaald dat je na 11 jaar onderhand wel van een speler weet, ongeacht de achtergrond, hoe je die moet benaderen en motiveren. Zeker wanneer je met pubers werkt heb je echt wel meer dan alleen voetbalkennis nodig. Ik ga er vanuit dat er begeleiding is geweest vanuit PSV. Het is dan te makkelijk om de schuld volledig bij de speler te leggen, zeker aangezien je jezelf dan in de waan houd dat je alles goed hebt gedaan terwijl er altijd dingen verbeterd kunnen worden. Remmie noemde al verschillende spelers waarbij het mis ging, enige constante factor? PSV zelf.

Het is vaak makkelijk om kritiek te hebben op anderen. Door kritisch naar jezelf te kijken is het makkelijker om je te ontwikkelen, op jezelf heb je tenslotte de meeste invloed.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Nou moeten we 'het dondert en het bliksemt" aanpassen, EN MO KOMT NOOIT MEER TRUG
+4/-3

2 jaar geleden
"PSV is dan eindelijk verlost van Mohamed Ihattaren" :-D
+5/-0

2 jaar geleden
Beetje overdreven eerste regel van dit artikel en een paar bijzonder zure reacties. De jongen was een hoofdpijn dossier in het laatste jaar en het is goed dat er een oplossing is gekomen, maar natrappen of iemand niks meer gunnen of wensen lijkt me het andere uiterste. Hoop dat hij zijn talent alsnog benut en iets van zijn carrière maakt.
+9/-2

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zo onze kleuter heeft de klas verlaten. Waarschijnlijk om ergens anders op de bank te gaan zitten. Iemand met zn gedrag noem ik een kleuter maar dat zal wel weer veel minnen opleveren. Heb niks tegen Mo, wens hem het beste maar verwacht er niet veel meer van helaas. Als je je op je 19de nog zo gedraagt is het waarschijnlijk een "aangeboren" mentaliteit.
+6/-2

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Hoppaaa.. beste nieuws deze transfer periode!
Heel jammer dat het zo is moeten gaan. Maar als met al blij dat ie nu weg is. Punt erachter zetten en weer voorruit kijken met de spelers die wel willen, die wel komen en die willen vechten voor onze fans, de kleuren, de club en de stad!!!

Hopelijk heeft ie rond de 5mln opgebracht en gaat ie daar alsnog slagen, dan zou het gunstig zijn als JdJ wat bonussen en doorverkoop rechten heeft bedongen.

We gaan het zien, belangrijkste is nu dat ie weg is. Zodat beide partijen verder kunnen en hopelijk laat ie zich nu van de goede kant zien na een nieuwe frisse start. Wellicht dat z’n talent er dan nog ooit uitkomt en de voetbalwereld van hem kan gaan genieten.
+2/-1

2 jaar geleden
Good riddance to bad rubbish. Next.
+2/-3

2 jaar geleden
Ik vind het altijd wel leuk om op forums van andere clubs te lezen over spelers waar wij interesse in hebben. Om een beeld te vormen hoe die fans over het vertrek van die speler denken. Bij Ramalho bijvoorbeeld zaten de fans van Red Bull Salzburg in zak en as. Ook over het vertrek van Vinicius zijn de Benfica fans niet bepaald te spreken. Ze zien het veelal als hun beste spits. Ik vraag me dan af wat Juventus of Sampdoria fans denken als ze ons forum lezen. Die moeten denken dat ze een terrorist hebben binnengehaald, een verrader, een lapzwans, noem maar op. Ik vind het nogal wat om zo'n speler binnen te halen.
+4/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zeer verstandig om je zo een beeld over een speler te voren.

PS post maar af en toe over bevinden die je zo vind, want niet iedereen heeft dat de tijd voor.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zie het hele idee van Mo in Italië eigenlijk helemaal niet zitten. Als Mo geen vloeiend Italiaans kan, hij geen voetbal status heeft, en hij sociaal gezien al bij PSV grote problemen had hoe moet hij zich dan in de kleedkamer in Italië zich dan wel op zijn gemak gaan voelen. Hij is nu te dik, en helemaal niet fit en heeft dus voor zijn medespelers voorlopig geen waarde. PSV zag in hem een toptalent en haalde van alles voor hem uit de kast, maar dat gaat een huur-club niet doen. Zijn situatie daar wordt veel lastiger dan hier bij PSV.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Absoluut,en is denk ik de reden dat de meesten er vanuit gaan dat het definitief over en uit is,met zijn carierre.
+2/-1

2 jaar geleden
Mo, laat ze allemaal maar lullen, die zuurpruimen. Deze ervaringen gaan jou sterker maken. Ik hoop (en verwacht) dat al deze negatievelingen spijt gaan krijgen van jou vertrek. Speel de sterren van de hemel en laat ze allemaal maar een poepie ruiken! het ga je goed!!
+3/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Eh dat vertrek heeft die parasiet anders helemaal zelf bewerkstelligd, bekokstoofd en geforceerd. Samen met die handlanger van hem.

Werkelijk waar de man heeft niet alleen de club PSV maar ook haar supporters herhaaldelijk geschoffeerd en geminacht, parasiterend op zijn talent en de goedheid van clubmensen.

Al die adhesiebetuigingen hier vandaag begrijp ik dan ook totaal niet. Het heeft veel weg van de krokodillentranen van Messi bij zijn overgang van Barcelona naar Parijs.

Bij alle nieuwsberichten omtrent Mo de laatste tijd hier op PN was de kritiek aan zijn adres niet van de lucht en spatte de haat van de voorpagina af en nou opeens wordt de man overladen met gelukwensen? En diegenen die consequent zijn en derhalve bij hun mening blijven, zijn de gebeten hond (gezien de diverse plusjes & minnetjes). Dat kan en wil er bij mij niet in. Welk een hypocrisie!

De man heeft zich stelselmatig en consequent misdragen bij de club en jegens de supporters en verdient daarvoor niet anders dan pek & veren. En toch is hij bij menigeen hier opeens weer een geliefde held. Zou dat dan toch die €5-6 miljoen zijn? Merkwaardig.
+4/-0

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
Beetje rare post, met Mo is een soort slachtoffer-rol tov PSV.
De meeste supporters zijn geen "negatievelingen" maar positieve supporters die zijn onprofessionele gedrag beu zijn.
Ik verwacht ook niet dat Mo nu opeens de "sterren van de hemel gaat spelen". Dat heeft hij bij PSV slechts een aantal keren gedaan.
Mo heeft daarna al 1,5 jaar niks meer laten zien, op 1 mooi doelpunt na.
Ik denk dat bijna iedereen bij PSV opgelucht is dat ze deze case kunnen sluiten en dat die geen "spijt" hebben van zijn vertrek.
+4/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje