Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint groepsfase met gelijkspel tegen Real Sociedad

16 september 2021 22:57
Foto: Pro Shots

PSV begint groepsfase met gelijkspel tegen Real Sociedad; image source: Pro Shots

PSV heeft een punt overgehouden aan het duel tegen Real Sociedad. In het Philips Stadion werd het 2-2. Namens PSV zorgen Mario Götze en Cody Gakpo voor de doelpunten.

PSV zette Real Sociedad vanaf het begin onder druk en gaf de Spanjaarden nauwelijks ruimte om te voetballen. Het was de thuisploeg die dan ook als eerste gevaarlijk werd via een schot van Eran Zahavi, maar de doelman kon de bal nog net keren.

Langzaam wisten de Spanjaarden onder de druk uit te komen en werden via een pegel op de lat ook gevaarlijk. Bovendien ontsnapte PSV een paar keer aan een achterstand na slordige passing achterin. Net op een moment dat Sociedad echt de overhand leek te krijgen sloeg PSV toe. De Spaanse doelman verkeek zich op een harde voorzet van Noni Madueke, zodat Mario Götze eenvoudig in een leeg doel voor de openingstreffer kon zorgen.

PSV kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Sociedad voerde het tempo op en maakte in korte tijd twee keer dankbaar gebruik van het slappe verdedigen van PSV. Acht minuten na de treffer van Götze stond het al 1-2 en met een beetje moeite voorkwam PSV een nog grotere achterstand voor rust.

De eerste minuten in de tweede helft verliepen ook uitermate zwak. Waar even gevreesd werd dat Sociedad eenvoudig overeind wist te blijven was het PSV dat het heft in handen nam en de teugels flink aantrok. Al snel was het dan ook weer gelijk. Na een geweldige actie van Götze zorgde Cody Gakpo voor de 2-2.

Ook daarna was het PSV dat de aanval zocht en voor het meeste gevaar zorgde. Dat leidde aanvankelijk niet tot grote kansen, zodat na ruim een uur spelen onder meer Carlos Vinícius binnen de lijnen kwam. De Braziliaan maakte daarmee zijn officiële debuut in het rood-witte shirt.

PSV bleef de grip over de wedstrijd houden, maar mede door een paar pittige overtredingen van Real Sociedad kwam er weinig gevaar. Dat veranderde in de absolute slotfase. Iedereen leek zich te verkijken op een hoge voorzet, waarna Jordan Teze volledig vrij voor de keeper net naast het doel schoot. Enkele minuten later was de rechtsback met een snoeihard afstandsschot nogmaals dichtbij een doelpunt, maar zijn pegel kwam tegen de paal.

Zeker gezien het spel van de tweede helft had PSV recht op de zege, maar in de laatste minuut ontsnapte de ploeg nog aan een nederlaag. Olivier Boscagli wilde de bal terugkoppen, maar had niet gezien dat Sociedad-aanvoerder Oyarzabal er nog stond. De international van Spanje kreeg daardoor een uitgelezen kans op de zege, maar een fantastische redding van Joël Drommel voorkwam dat.

In de blessuretijd probeerde PSV nog voor een laatste keer aan te zetten, maar kansen volgden er niet meer. Het duel eindigde dan ook in 2-2.




Discussieer mee op de forums


Tags

sociedad gotze cody gakpo pegel voorkwam aantrok boscagli braziliaan carlos drommel eran gevreesd jordan madueke overgehouden overtredingen oyarzabal passing slordige snoeihard terugkoppen teze verkeek verkijken verliepen vinicius zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage