Dramatisch PSV kansloos onderuit tegen Feyenoord

19 september 2021 16:23

Dramatisch PSV kansloos onderuit tegen Feyenoord; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag na een schandalige vertoning verloren van Feyenoord. De ploeg van Roger Schmidt moest na een 0-4 nederlaag met het schaamrood 90 de kaken afdruipen.

Roger Schmidt verraste in zijn opstelling door Marco van Ginkel en Noni Madueke rust te gunnen. Direct vanaf het begin leek het nergens op. PSV had volop de bal, maar wist amper tot kansen te komen. Alleen Cody Gakpo kreeg twee kleine mogelijkheden, maar schoot twee keer naast. Aanvallend wist Feyenoord zelf ook niet gevaarlijk te worden, maar ging uiteindelijk toch met een voorsprong de rust in. Phillip Max liet zich veel te makkelijk aftroeven, Davy Pröpper dacht dat het al rust was en liet zijn man lopen en uiteindelijk kon Toornstra volledig vrijstaand met het eerste schot op doel van de wedstrijd de 0-1 scoren.

In de rust kreeg Schmidt in en haalde onder meer Mario Götze van het veld, wat tot de eerste fluitconcerten in het Philips Stadion zorgde. De driedubbele wissel bracht geen positief effect, want aanvallend bracht de ploeg helemaal niets. De PSV-supporters ontploften na een uur spelen toen bovendien ook nog Cody Gakpo van het veld werd gehaald. Daar kwam enkele minuten later ook nog de 0-2 overheen omdat de defensie schijnbaar besloten had dat er niet meer verdedigd hoefde te worden.

De eerste 70 minuten waren dan al niet al te denderend, maar vanaf dat moment werd het volslagen gênant wat PSV liet zien. Uiteindelijk kon Feyenoord nog eenvoudig twee doelpunten maakte en ontsnapte PSV aan een historische thuisnederlaag.