Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV moet tegen promovendus het goede gevoel weer terug zien te vinden

20 september 2021 12:36

PSV komt woensdagavond alweer in actie als de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma staat. De promovendus staat na vijf speelrondes op een negende plaats na thuiszeges tegen Sparta en PEC Zwolle.

Voor de Eredivisie speelde PSV al 31 keer eerder in Deventer. Tot nu toe wist het 17 keer te winnen, speelde het 6 keer gelijk en verloor het 8 keer. De grootste uitzege is 0-5 en dat lukte in de seizoenen 1963/1964 en 1995/1996. In het seizoen 2016/2017 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst en toen werd met 1-3 gewonnen. Davy Pröpper speelde toen de hele wedstrijd.

De selectie van Go Ahead Eagles kent twee spelers die in de jeugdopleiding van PSV speelden. Philippe Rommens en Martijn Berden speelden beiden jaren op de Herdgang. Rommens speelde uiteindelijk nog 52 wedstrijden voor Jong PSV, terwijl Berden tot één duel in de toenmalige Jupiler League kwam. Voor beide spelers is het dit seizoen hun eerste seizoen in de Eredivisie in hun loopbaan.




Tags

promovendus berden eagles eredivisie rommens deventer herdgang jong jupiler pec philippe sparta thuiszeges

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage