Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We hebben bijna niets weggegeven, maar verliezen toch met 2-1'

25 september 2021 20:15

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan dat dit het mooie en pijnlijke aan voetbal is. "We speelden een goede wedstrijd en creëerden een hoop kansen. We hebben bijna niets weggegeven, maar verliezen toch met 2-1. Soms gaat het zo in het voetbal", aldus Schmidt. "Ik kan de ploeg weinig verwijten. Ze hebben een goede reactie getoond na afgelopen twee wedstrijden, maar het enige wat niet goed is is het resultaat."

Tegen Willem II kon de trainer weer terugvallen op zijn vertrouwde middenveld. "We controleerden vandaag de wedstrijd op een andere manier. We creëerden een hoop kansen en waren goed in de pressie. De organisatie stond goed", zo gaf hij aan. "Uit hun enige schot van de wedstrijd scoren ze hun tweede goal. De eerste goal wordt door ons heel ongelukkig van richting veranders. Natuurlijk waren we vandaag niet efficiënt genoeg, omdat we genoeg kansen gehad hebben."

Schmidt wilde Drommel ook zeker niet de schuld geven van de nederlaag. "Je wint samen en je verliest samen", zei hij daarover. "Hij deed het natuurlijk niet expres. Tot nu toe heeft hij een goed seizoen gespeeld. Hij heeft zich in de afgelopen weken goed ontwikkeld, zit bij het Nederlands elftal en speelt ook internationale wedstrijden. Vandaag zag je ook wat er kan gebeuren in voetbal. Hij moet het accepteren en weer verder gaan."

De trainer kreeg de vraag of zijn ploeg zich wel ontwikkeld heeft sinds de 0-4 zege in de Johan Cruijff Schaal. "Ik vond ons eigenlijk vandaag beter spelen. We kregen ook genoeg kansen, maar maakten ze nu niet af", reageerde hij daarop. "Ik ben met alles tevreden vandaag, behalve met de efficiëntie. Ik kan geen enkele speler iets verwijten. We hebben goed verdedigd, een goede intensiteit getoond en kansen gecreëerd. Wat moet ik de ploeg dan verwijten?"
Tags

schmidt roger weggegeven creeerden controleerden drommel efficientie espn intensiteit pressie veranders verdedigd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

basarnhem bayern benfica berghuis blind brobbey corona covid dortmund feyenoord gakpo galatasaray gevaccineerden haller nederland ongevaccineerden overheid oversterfte pec polarisatie sangare schmidt sir tinus vaccin vaccinatie vaccinaties vaccins vitesse zahavi