Transparent
Inloggen
Sluiten

VI: 'Op basis van statistieken is basisplaats voor Davy Pröpper niet onlogisch'

30 september 2021 12:19 - VI.nl
Foto: Pro Shots

VI: "Op basis van statistieken is basisplaats voor Davy Pröpper niet onlogisch"; image source: Pro Shots

Voetbal International is op basis van statistieken gaan kijken wat voor PSV het optimale middenveld zou zijn. Volgens VI zou het niet onlogisch zijn als Davy Pröpper in de basis komt te staan en Marco van Ginkel dan op de bank plaats moet nemen. Defensief haalt bij betere cijfers dan de aanvoerder van PSV, terwijl ook de aanvallende statistieken in zijn voordeel spreken. Zo verricht Pröpper gemiddeld 72,2 passes per 90 minuten waarvan 36% naar voren, terwijl Van Ginkel tot 55 passes komt waarvan 32% naar voren.

De enige aanvallende statistieken waar Van Ginkel duidelijk 'wint' van Pröpper is het aantal schoten. Met 2,5 schot per 90 minuten is de aanvoerder duidelijk de beste middenvelder in de selectie van Roger Schmidt. Pröpper komt daarin tot 1,1 schot. Wat bovendien opvalt is dat Pröpper weliswaar veel meer duels aangaat en tackles inzet dan Van Ginkel, maar het succespercentage ligt weliswaar veel lager. Het aantal balveroveringen en onderscheppingen is echter wel weer een stuk hoger dan Van Ginkel.

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

ginkel aangaat balveroveringen onderscheppingen optimale opvalt roger schmidt succespercentage tackles

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Op basis van hoe hij een duel ingaat zou het niet onlogisch zijn als hij op de tribune plaats neemt, ook als hij weer inzetbaar is
+3/-0

3 weken geleden
Het is wel bijzonder hoe VI weer op basis van data conclusies trekt. Hij zou erin moeten staan omdat hij vaker passt?
Hij schiet minder vaak op goal/scoort minder en heeft het laagste percentage gewonnen duels terwijl hij er veel meer aan gaat. Het enige in zijn voordeel zijn het aantal balveroveringen/onderscheppingen maar dat mag ook wel als je zoveel duels verliest.
Ook ben ik benieuwd hoe ze het laten lopen van een man turven, want dat is geen duel en geen balverlies, maar op de plek waar hij staat nogal een relevant cijfertje.
+3/-0

3 weken geleden
We zien was al dat data gene.k ons voor zilver brengt de laatste 15 maanden. Propper, Van Ginkel, Zahavi, Max en Gotze zouden de youngsters bij de hand moeten nemen zoals bij topploegen normaliter gebeurt maar deze heren komen, om verschillende redenen, daar niet aan toe of komen gewoon tekort. De enige die een hele dikke voldoende scoort is André Ramalho. The story of PSV de laatste jaren: falende ervaren spelers.
+1/-1

 
3 weken geleden
Als je werkelijk wil gaan beweren dat Götze geen dikke voldoende scoort zou ik of een andere sport gaan volgen of overwegen om te stoppen met het trollen.
+8/-1

 
3 weken geleden
Gotze heeft dit seizoen paar hele goede potten gespeeld echter blijkt niet bij machte om dit team te dragen. Is ook geregeld gewoon onzichtbaar om over afgelopen seizoen maar te zwijgen. Toen speelde hij structureel minder wedstrijden. Ik zou hem graag meer aanwezig zien.
+1/-2

 
3 weken geleden
Dat had ik je van tevoren wel kunnen vertellen. Gotze is geen leider, en speelt in het belang van het team. Dat doet ie uitstekend, voor mij een dikke voldoende
+5/-0

 
3 weken geleden
Ramahlo is toch dik door het ijs gezakt afgelopen 4 wedstrijden. Het is een grote chaos en paniek achterin bij PSV. De rust waarvoor hij eerst deed zorgen is totaal verdwenen
+1/-0

3 weken geleden
Geef mij van Ginkel maar. Laatste tijd valt het idd allemaal wat tegen met hem maar geef hem de tijd na jaren van niet voetballen.
+5/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens. Heeft nooit verzaakt. Ontpopt zich als échte PSV'er. Aan Pröpper kleeft toch altijd die twijfel. En dan heb ik het nog niet eens over dat knotje (man bun?). ;-)
+1/-0

 
3 weken geleden
haha ja dat knotje spreekt ook al niet in zijn voordeel vind ik ook.

Vorige week zat vooral Derksen te roepen dat ten alle tijden Propper moest spelen in plaats van Van Ginkel maar ik snap werkelijk waar niet waar dat op gebaseerd is, in ieder geval niet op basis van de laatste jaren want ook hij heeft amper gevoetbald.
In mijn ogen is Propper geen speler die PSV verder brengt en dat doet van Ginkel in goede doen zeker wel.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
hahah ik neem dat het niet overwegend veel meetelt in je mening maar ik merk vaak dat mensen zich storen aan dat knotje en hem daardoor al minder gunnen. Of dat ik mensen spreek die dat ook nog eens gaan linken aan zijn voetbalkwaliteiten. Het gaat nergens meer over tegenwoordig...
+1/-0

 
3 weken geleden
Idd, als een knotje al een onderwerp van gesprek is als we het over kwaliteit van een speler hebben, kunnen we ook een forum bij de libelle aan gaan vragen. Geeft Mona ook nog antwoord op alle vragen die er zijn.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ehhh dat knotje is gewoon een losse opmerking, een kwinkslag, die niets afdoet aan de rest van mijn opmerking(en). Al gaan de spelers door het leven als drag, zolang ze op het veld maar presteren en alles geven. En daar wil bij Davy de schoen nog weleens wringen.
+2/-0

 
3 weken geleden
Kan toch nooit iets zijn joh, een speler met een knotje. Zo'n Bale, Griezman en Propper, die kunnen er toch helemaal niks van.🤣
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

achterlijn arena boscagli eredivisie feyenoord gakpo ginkel gotze hands ihattaren izecson knvb madueke mbappe monaco pec sampdoria sangare santos schmidt skipper sparta utrecht var vertessen vinicius vitesse zaaf zahavi zwollywood