Transparent
Inloggen
Sluiten

Cody Gakpo: 'Ik had niet het gevoel dat we niet zouden scoren'

4 oktober 2021 00:09

Cody Gakpo was geen moment bang voor puntverlies. Dat gaf de aanvaller aan in gesprek met ESPN. "Het was natuurlijk wel spannend, want je moet gewoon scoren. Maar ik had wel een goed gevoel, ook in de wedstrijd zelf. Ik had geen moment het gevoel dat we niet zouden scoren", aldus Gakpo. "We hadden een paar mogelijkheden. Een bal op de paal, een bal val de lijn. Een paar goede kopballen. Ik had niet het gevoel dat we niet zouden scoren. Het moest alleen wel gebeuren en de tijd tikt dan steeds verder door. Het wordt dan steeds spannender, maar gelukkig hebben we er twee gemaakt."

Het duurde uiteindelijk wel lang tot de openingstreffer viel. "Sparta deed het aan de ene kant heel goed, terwijl wij de mogelijkheden beter hadden kunnen uitspelen. Maar aan de andere kant kwam er een bal op de paal en halen zij een bal van de lijn. Voor hetzelfde geld ging die er in en was het een heel ander verhaal", zo gaf hij aan.

PSV probeerde vooral door het centrum te spelen en kwam dan ook vaak tegenover de muur van Sparta te staan. "De ruimtes lagen inderdaad aan de zijkanten. We hadden vaker van kant moeten wisselen en misschien ook wel in een hoger tempo", zei hij daarover. "De trainer gaf het aan en zelf zeiden we het ook, maar ik moet ook zeggen dat Sparta de lijnen goed dicht hield. Ook naar de backs. Uiteindelijk hebben we het goed vol gehouden. De druk volgehouden en er uiteindelijk twee gemaakt."




Tags

gakpo cody sparta espn muur spannender tikt val volgehouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage