Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV hervat Eredivisie tegen nummer laatst PEC Zwolle

15 oktober 2021 10:47

PSV hervat na de interlandbreak zaterdagavond weer de competitie met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren kennen een zeer zwakke start van het seizoen, want als enige profclub in Nederland wist het nog geen wedstrijd te winnen. Met slechts één punt en twee gescoorde doelpunten in acht wedstrijden moet al worden gevreesd voor een zwaar seizoen.

De wedstrijd van zaterdag zal de 22ste keer worden da beide ploegen elkaar voor de Eredivisie treffen in het Philips Stadion. PSV wist tot nu toe 14 duels te winnen, speelde 3 keer gelijk en ging 4 keer onderuit. In het seizoen 2002/2003 werd met 6-0 de grootste zege behaald, terwijl vorig seizoen met 4-2 werd gewonnen.

Met Kenneth Paal en Leandro Fernandes heeft PEC Zwolle twee spelers die in de jeugdopleiding van PSV hebben gespeeld. Hoofdtrainer Art Langeler was vier seizoenen hoofd jeugdopleiding op de Herdgang, terwijl assistent-trainer Dwight Lodeweges twee seizoenen assistent-trainer was in Eindhoven. Bovendien was hij ook enkele wedstrijden interim-trainer.




Tags

pec eredivisie art dwight fernandes gevreesd herdgang langeler leandro lodeweges nederland zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage