Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in laatste minuut onderuit tegen AS Monaco

21 oktober 2021 22:56
Foto: Pro Shots

PSV in laatste minuut onderuit tegen AS Monaco; image source: Pro Shots

PSV is in de Europa League tegen een onnodige nederlaag aangelopen. In het Philips Stadion ging de ploeg met 1-2 onderuit. Door twee slippertjes achterin was een treffer van Cody Gakpo niet genoeg om verlies te voorkomen.

PSV kende vanaf de start veel problemen met het spel van AS Monaco. Direct vanaf het begin was de uitploeg de betere partij en dicteerde het ook het spel. Uiteindelijk viel na 19 minuten spelen ook de 0-1 toen Armando Obispo een lange bal verkeerd inschatte en oud-AZ-spits Boadu de bal simpel kon binnen tikken.

Ook na die goal kwam PSV er niet aan te pas. Het ontsnapte bovendien meerdere keren aan een grotere achterstand nadat steekballen achter de defensie steeds verkeerd werden ingeschat. Obispo wist twee keer met een uitstekende tackle te voorkomen dat Boadu nogmaals kon scoren. Zelf was de ploeg in de eerste helft niet verder gekomen dan een slappe kopbal van Marco van Ginkel.

Na rust leek PSV wakker te zijn geschud en werd de druk op het doel van AS Monaco opgevoerd. Nadat Carlos Vinícius, die zijn basisdebuut maakte, een schot zag worden gekeerd, was het na een klein uur spelen uiteindelijk Cody Gakpo die vanuit de kluts de terechte 1-1 binnen schoot.

PSV ging vervolgens vol op jacht naar de voorsprong, maar moest wel twee gevoelige tikken slikken. Vlak voor de gelijkmaker viel Noni Madueke geblesseerd uit met een spierblessure, terwijl ook Gakpo al snel gewisseld moest worden toen hij verkeerd terecht kwam na een luchtduel.

Het was wel PSV dat op zoek bleef gaan naar de overwinning, al kreeg het daarvoor niet echt grote kansen. In de laatste minuut viel hij bovendien plotseling aan de andere kant toen de defensie niet goed stond bij een lage voorzet en bij de tweede paal simpelweg de 1-2 binnen kon worden getikt. In blessuretijd probeerde de ploeg zich nogmaals op te richten, maar dat leidde niet meer tot kansen.




Discussieer mee op de forums


Tags

monaco gakpo boadu cody obispo armando basisdebuut carlos dicteerde geschud getikt ginkel inschatte kluts luchtduel madueke slikken slippertjes uitploeg vinicius wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje