Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verliest in Amsterdam

24 oktober 2021 18:40
Foto: Pro Shots

PSV verliest in Amsterdam; image source: Pro Shots

PSV is hard onderuit gegaan tegen Ajax. In Amsterdam zakte de ploeg in de tweede helft volledig door het ijs en verloor met 5-0.

PSV begon nog goed aan de wedstrijd en kreeg in de openingsminuten al mogelijkheden via Carlos Vinícius, Eran Zahavi en Bruma. Zij vonden echter Pasveer op hun weg. Ook Ajax werd al snel gevaarlijk, maar Marco van Ginkel voorkwam met een uitstekende sliding dat Berghuis kon binnen schieten.

Langzaam leek de ploeg de grip kwijt te raken. Na een kwartier spelen ontsnapte PSV al aan een achterstand toen vanuit de kluts een hoekschop net naast het doel ging. Enkele minuten later kwam alsnog de 1-0 toen de defensie niet goed stond opgesteld en een schot van Berghuis via de rug van Olivier Boscagli van richting werd veranderd.

Na een half uur spelen werd PSV weer gevaarlijk. Een vrije trap van Boscagli werd met moeite gekeerd door Pasveer. De rebound van de verdediger werd van richting veranderd en ging net over het doel. PSV drong in de laatste minuten weer aan, al leidde dat niet tot kansen. In de tegenaanval kreeg Ajax in de laatste minuut voor rust wel een enorme kans, maar Berghuis kopte tegen Haller aan.

In de tweede helft kwam het duel wat moeizaam op gang. PSV kreeg twee kleine kansjes, maar was in de afwerking te onzorgvuldig. Net zoals in de eerste helft was ook na rust de eerste bal tussen de palen van Ajax weer raak. Ramalho verloor een kopduel van Haller en Drommel kon ook niet bij de bal. Die tweede treffer leek als een mokerslag aan te komen, want  de ploeg was het helemaal kwijt. Nadat er achterin fout op fout werd gemaakt viel ook al snel de 3-0.

Het ging bij PSV van kwaad tot erger. De ploeg stortte als een kaartenhuis in elkaar en een kwartier voor tijd kon Klaassen volledig vrijstaand de 4-0 binnen schieten. In blessuretijd kwam er ook nog de 5-0 bovenop




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis boscagli haller pasveer afwerking bruma carlos drommel drong eran ginkel kaartenhuis kansjes kluts kopduel mokerslag onzorgvuldig openingsminuten ramalho rebound sliding stortte tegenaanval vinicius voorkwam vrijstaand zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje