Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: "Verschrikkelijk, de kleedkamer was doodstil"

24 april 2024 14:23
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Verschrikkelijk, de kleedkamer was doodstil"; image source: Pro Shots

Tijdens de gebruikelijke persconferentie voorafgaand aan SC Heerenveen-PSV van morgenavond ging Peter Bosz in op de blessure van Sergiño Dest, die de rest van 2024 niet meer in actie lijkt te kunnen komen: "Verschrikkelijk. De kleedkamer was doodstil toen hij de situatie uitlegde en vertelde wat er precies was gebeurd met zijn kruisband. Hij zal later zelf nog aan de buitenwereld vertellen hoe het met hem gaat. Hij heeft ons gevraagd daar ook rekening mee te houden, dus we hopen dat daar begrip voor is."

Dest heeft dus een knieblessure opgelopen waarvan duidelijk is dat het om een kruisband gaat en dus vrij ernstig is. De verwachte herstelperiode die hier normaal gesproken voor staat is ongeveer negen maanden. In soortgelijke gevallen wordt het doorgaans gekozen voor een operatie. Peter Bosz heeft in ieder geval veel vertrouwen in zijn herstel en ziet daarbij ook genoeg perspectief voor de Amerikaans international: "Hij paste hier goed, als mens en als speler. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al bij een aantal grote clubs gezeten. Ik denk dat hij gebaat is bij een langere periode bij dezelfde club. Hij heeft zich hier goed door kunnen ontwikkelen. We zouden hem er dan ook heel graag bijhouden."

Ook ging de oefenmeester dieper in op het aanstaande kampioenschap, dat misschien morgen al behaald kan worden als er van SC Heerenveen gewonnen wordt en Feyenoord punten verspeelt in Deventer: "Ik heb nog geen echte kampioenskriebels. Ik zie de wedstrijd tegen Heerenveen gewoon als de volgende wedstrijd die we willen winnen. Wel zie ik dat het in deze fase wat lastiger is om de groep bij elkaar te krijgen. De jongens zijn luidruchtiger, dus ik moet beter mijn best doen om ze te bereiken. Het maakt me overigens niet veel uit wanneer het gebeurt. Gebeurt het morgen is dat prima, maar wordt het later is dat ook goed. Ik ben van origine geen Brabander maar spreek uit ervaring als ik zeg dat ze hier wel weten hoe ze een feestje kunnen bouwen. Daarnaast wil ik ook gewoon winnen morgen om uitzicht te houden op het Eredivisierecord van 93 punten. Dat is nu in het bezit van Ajax uit het seizoen 1971-1972. PSV kan dit dus nog evenaren en Ajax op doelsaldo zelfs nog overtreffen. Een geweldige uitdaging die wel betekent dat we vanaf nu niks meer mogen laten liggen."




Tags

bosz doodstil heerenveen dest kruisband bijhouden brabander deventer eredivisierecord feyenoord herstelperiode kampioenskriebels luidruchtiger oefenmeester origine uitlegde uitzicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


24 uur geleden
Dit werpt toch even een smetje op het kampioensfeest, nog meer reden om het uit te stellen tot 5 mei. Heel veel sterkte voor Dest.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage