Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We moeten laten zien dat we geleerd hebben van de afgelopen weken'

30 oktober 2021 10:11

Op de persconferentie van vrijdag werd nog kort teruggeblikt op het duel tegen Ajax. "We hebben paar dagen nodig gehad om de teleurstelling van afgelopen zondag te verwerken. Het enige dat we kunnen doen is er van leren. Dat hebben we gedaan", aldus Schmidt, opgetekend door de website van PSV. "We hebben analyses gemaakt en gekeken waar de fouten vandaan kwamen. Het was niet goed, maar we weten dat we beter kunnen. Dat kunnen we zaterdag tegen FC Twente laten zien."

Volgens de trainer zat het probleem in de tactiek. "Na een duidelijke nederlaag zoals die tegen Ajax moet je je altijd afvragen wat er op tactisch gebied beter moet", zo gaf hij aan. "Naar mijn idee hebben we zondag vrijwel nooit onze eigen speelstijl laten zien. Dat is de reden dat we maar een uur tegenstand hebben kunnen bieden."

Schmidt verwacht een lastig duel tegen FC Twente. "FC Twente kent ook zijn ups en downs, maar presteert tegen sterke tegenstanders altijd goed", zei hij daarover. "Ze hebben van AZ Alkmaar en Vitesse gewonnen en speelden gelijk tegen Ajax. Dat zegt alles. Voor aanvallend ingestelde ploegen is het lastig spelen tegen FC Twente, dat voor het doel zeer efficiënt is. We moeten laten zien dat we geleerd hebben van de afgelopen weken door zelf efficiënter te zijn en minder tegendoelpunten te incasseren."




Tags

schmidt twente roger alkmaar analyses efficienter speelstijl vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage