Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We moeten laten zien dat we geleerd hebben van de afgelopen weken'

30 oktober 2021 10:11

Op de persconferentie van vrijdag werd nog kort teruggeblikt op het duel tegen Ajax. "We hebben paar dagen nodig gehad om de teleurstelling van afgelopen zondag te verwerken. Het enige dat we kunnen doen is er van leren. Dat hebben we gedaan", aldus Schmidt, opgetekend door de website van PSV. "We hebben analyses gemaakt en gekeken waar de fouten vandaan kwamen. Het was niet goed, maar we weten dat we beter kunnen. Dat kunnen we zaterdag tegen FC Twente laten zien."

Volgens de trainer zat het probleem in de tactiek. "Na een duidelijke nederlaag zoals die tegen Ajax moet je je altijd afvragen wat er op tactisch gebied beter moet", zo gaf hij aan. "Naar mijn idee hebben we zondag vrijwel nooit onze eigen speelstijl laten zien. Dat is de reden dat we maar een uur tegenstand hebben kunnen bieden."

Schmidt verwacht een lastig duel tegen FC Twente. "FC Twente kent ook zijn ups en downs, maar presteert tegen sterke tegenstanders altijd goed", zei hij daarover. "Ze hebben van AZ Alkmaar en Vitesse gewonnen en speelden gelijk tegen Ajax. Dat zegt alles. Voor aanvallend ingestelde ploegen is het lastig spelen tegen FC Twente, dat voor het doel zeer efficiënt is. We moeten laten zien dat we geleerd hebben van de afgelopen weken door zelf efficiënter te zijn en minder tegendoelpunten te incasseren."
Tags

schmidt twente roger afvragen alkmaar analyses efficienter ingestelde speelstijl tegendoelpunten vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

basarnhem bruma code corona doan drommel feyenoord griep griepje heerenveen kabinet mauro mvogo nikiforov pasveer puntenverlies ramalho schmidt scorendemiddenvelderaub skipper sociedad topsportmentaliteit tsaar unnerstall utrecht variant vinicius vitesse zahavi zorg