Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV heeft flinke ambities met jeugdspelers'

15 november 2021 11:19 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV heeft flinke ambities met jeugdspelers"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat er binnen de jeugdopleiding van PSV stevige ambities gelden. Het doel zou zijn om op de lange termijn driekwart van de A-selectie uit zelf opgeleide spelers te laten bestaan. Bovendien wil PSV jaarlijks minstens drie spelers laten debuteren in het eerste elftal en wil het dat alle spelers met een contract een toekomst in het betaald voetbal hebben.

Toen Art Langeler hoofd opleidingen was tussen 2013 en 2017 werden er ook al stevige doelstellingen geformuleerd. Destijds was het het doel om de helft van de A-selectie uit zelf opgeleide spelers te laten bestaan. Toen dat doel werd behaald was de ambitie om de helft van de basis uit eigen jeugd te laten bestaan. Momenteel zijn 9 van de 27 spelers uit de A-selectie afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV.
Tags

art driekwart langeler

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Mag niet hopen dat binnenkort driekwart van onze selectie uit de omgeving Eindhoven komt, want dan boeten we enorm aan kwaliteit in.
Als ze jongens als Madueke en Mauro meetellen als jeugdopleiding, dan is deze ambitie natuurlijk wel okee. Ook uit nood geboren natuurlijk, want het is de enige manier om nog enigszins met het grotere geld mee te komen.
+3/-0

 
3 weken geleden
De "Jeugdspelers" van Ajax waren in de jaren 80 en 90 ook vaak talenten die bij andere clubs waren weggehaald.
Maar dit is wel de beste weg om goedkoop een goed elftal te krijgen, en winst te maken. Daarom ook graag Teze opstellen, als hij weer fit is.
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Toen PSV dd UEFA cup in 1978 tegen Bastia won bestond het grootste deel van de selectie uit Brabanders.
+1/-0

 
3 weken geleden
En toen kostte een brood een halve gulden. Wat wil je daarmee zeggen?
+3/-0

 
3 weken geleden
Andere tijden. Toen bestonden alle elftallen bij wijze van spreke nog uit jongens uit de buurt. Op dit moment zou je de situatie krijgen dat de jongens uit de regio Eindhoven die goed genoeg zijn in Engeland, Duitsland of Spanje spelen en dat PSV het moet doen met de 2e garnituur.

Deze ambitie vind ik heel ver gaan. Op zich natuurlijk een mooi doel om naar toe te werken, maar gezien het feit dat de toptalenten ook al vaak op jonge leeftijd vertrekken, denk ik dat de kern van je elftal altijd uit gehaalde spelers zal blijven bestaan. Met een veredelde A1 red je het als eerste elftal nooit.
+2/-0

 
3 weken geleden
En toen 10 jaar later de Europacup I werd binnengehaald, waren dat er nog maar... stuk of 4/5, gok ik zo?

Wel mooie tijden hoor, Estu, daar ga ik in mee en kijk ik weemoedig op terug.
+1/-0

3 weken geleden
Heb juist het idee dat het er weer steeds minder worden. Tegen ajaks zelfs geen op het veld
+2/-0

3 weken geleden
Deze ambitie lees ik in de zin dat het nivo van de jeugd omhoog moet, zodat ze bij psv 1 aan kunnen haken en beter zijn als andere spelers die je haalt. Niet dat het huidige nivo jeugdspelers in de basis moet staan. Lijkt me een uitstekende doelstelling, echter ben je altijd afhankelijk van golfbewegingen. Psv 1 kan gewoon door moet scouten en kopen, maar als je de afweging moet maken of die aankoop beter is als een jeugdspeler, moet de jeugdopleiding dus gaan zorgen dat het antwoord vaker ‘nee’ is.
+3/-0

 
3 weken geleden
En de talentvolle jeugd goede perspectief bieden alhoewel dat ook meteen financieele konsekwenties met zich meebrengt, maar dan trekken ze ook niet zo snel de grens over..
+2/-0

3 weken geleden
Onzin om 75% selectiespelers uit eigen jeugd na te streven. Klinkt mooi maar de opleiding is eigenlijk puur een financiele aangelegenheid. Af en toe een speler verkopen om wat winst te maken. Maar 7 basisspelers uit de eigen jeugd ? Wie verzint zoiets man. Wat een ambitie zeg. Topsportklimaat.
+2/-2

 
 
3 weken geleden
Ach gossie, weer eentje die alleen leest wat hij wil lezen :slaap
+2/-3

3 weken geleden (gewijzigd)
Prima streven, moet er wel nog flink aan de bak om jeugd naar eindje te halen...

Of het realiteit is/wordt is erg afhankelijk van de lichtingen in de jeugd; daarin maakt PSV wel stappen vooruit, maar 3/4 eigen spelers is vrij extreem imo

Zorgt wel voor meer binding... maar goed eerst zien, dan kunnen we mogelijk trots zijn!
+2/-0

3 weken geleden
Is dit als aanvulling op de ambitie om bij de 32 besten van Europa te behoren of een vervanging?
+2/-1

3 weken geleden
Dan hoop ik maar dat we dat 4e kwart opvullen met spelers die niet al maanden/jaren in de lappenmand hebben gelegen en de selectie uit minstens 100 man bestaat, want anders hebben we 300 jeugdspelers nodig om het een seizoen vol te kunnen houden.
+1/-0

3 weken geleden
Driekwart van de selectie hè, dat hoeft niet persee driekwart van het elftal te zijn hè? En de uitvinders van het spelletje hoeven ook niet zo lelijk tegen medesupporters te doen?
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

basarnhem bruma code corona doan drommel feyenoord griep griepje heerenveen kabinet mauro mvogo nikiforov pasveer puntenverlies ramalho schmidt scorendemiddenvelderaub skipper sociedad topsportmentaliteit tsaar unnerstall utrecht variant vinicius vitesse zahavi zorg