Transparent
Inloggen
Sluiten

Competitie gaat verder tegen Conference League-deelnemer Vitesse

17 november 2021 09:02

Voor PSV gaat de competitie zaterdagmiddag verder met een thuiswedstrijd tegen Vitesse, de huidige nummer vijf van de Eredivisie. De Arnhemmers kennen echter een wisselvallige competitie. Het wist te winnen van Feyenoord, maar verloor in eigen huis ook ruim van Willem II en FC Twente. Net zoals PSV is ook Vitesse actief in Europa. Na vier wedstrijden staan ze in de Conference League op een derde plek in hun groep.

PSV speelde voor de Eredivisie al 36 keer eerder in het Philips Stadion tegen Vitesse. Daarin kan het uitstekende cijfers overleggen, aangezien tot nu toe 28 keer werd gewonnen. Het duel kende 3 keer geen winnaar, terwijl Vitesse 5 keer wist te winnen. In de seizoenen 1978/1979 en 2019/2020 werd met 5-0 de grootste overwinning behaald. Vorig seizoen werd met 3-1 gewonnen.

De selectie van Vitesse kent twee spelers met een verleden bij PSV. Riechedley Bazoer en Oussama Tanane speelden beiden in de jeugdopleiding van PSV. Beiden kwamen echter niet tot het eerste elftal.




Tags

vitesse conference eredivisie arnhemmers bazoer feyenoord oussama riechedley tanane twente wisselvallige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage