PSV weet weer niet te winnen in Heerenveen

28 november 2021 18:37

PSV weet weer niet te winnen in Heerenveen; image source: Pro Shots

PSV is in Heerenveen opnieuw tegen puntverlies aangelopen. Het uitduel in Friesland eindigde in een 1-1 gelijkspel. Carlos Vinícius maakte het enige doelpunt voor PSV.

PSV begon goed aan de wedstrijd in Heerenveen en kreeg al snel een grote kans. Na een geweldige actie van Bruma kwam de bal bij Carlos Vinícius, maar zijn schot ging net naast het doel.

De Braziliaan wist niet veel later alsnog de openingstreffer te maken. Opnieuw was Bruma belangrijk door de bal te veroveren na goed druk zetten. Na een combinatie met Ritsu Doan kopte de Portugees de bal in de voeten van Vinícius en dit keer was het wel raak.

Al snel volgde er nog een grote mogelijkheid. Na een uitstekende counter kwam de bal bij Bruma terecht. Omdat de aanvaller iets te veel tijd nam had de mee opgekomen Olivier Boscagli geen tijd meer om de bal in het doel te werken. Bruma kreeg niet veel later zelf een goede mogelijkheid na een geweldige lange bal van Érick Gutiérrez, maar hij raakte de bal niet goed en deze ging daarom naast het doel.

PSV had in de eerste helft de totale controle en gaf zelf nauwelijks iets weg. Vlak voor rust volgde nog bijna een tweede treffer toen een van de verdedigers van Heerenveen de bal helemaal verkeerd raakte uit een voorzet. De Friese doelman kon de bal echter nog net keren.

Ook in de tweede helft zorgde PSV voor het eerste gevaar. Na een hoop kluts situaties was het uiteindelijk Vinícius die kon schieten, maar zijn schot ging net naast.

Langzaam leek PSV de grip over het duel kwijt te raken, waardoor Heerenveen er een paar keer gevaarlijk uit kon komen. Dat leidde twintig minuten voor tijd tot een mogelijkheid voor Veerman, maar hij schoot tegen Boscagli aan.

Drie minuten later viel dat doelpunt van Heerenveen dan toch. Een vrije trap van Veerman ging direct op doel en werd door Joël Drommel niet goed verwerkt, waardoor de rebound eenvoudig in het doel kon worden gewerkt.

PSV trok direct weer ten aanval en kwam al snel tot een kans voor Bruma. Zijn schot ging echter op de paal. Het spel was echter veel te slordig en onzorgvuldig en omdat PSV met veel spelers ten aanval trok lag er ook constant het gevaar van de tegenaanval. In blessuretijd volgde er nog wel een kans voor Bruma, maar hij schoot tegen de doelman aan. In de allerlaatste minuut kreeg ook Heerenveen opeens een enorme kans, maar zij schoten op de lijn tegen Armando Obispo aan.