Transparent
Inloggen
Sluiten

Koppositie moet in Brabantse derby behouden blijven

17 december 2021 22:19

PSV kan zich bijna opmaken voor de winterstop. In de Eredivisie wachten er nog twee wedstrijden, te beginnen zondag op bezoek bij RKC. De provinciegenoot kent een moeizaam seizoen en staat na zestien speelrondes op een veertiende plek. Woensdagavond wisten ze net zoals PSV de derde ronde van de TOTO KNVB Beker te halen. Met 0-5 werd gewonnen van Harkemase Boys.

Het duel van zondag zal de 26ste keer worden dat beide teams in Waalwijk tegenover elkaar staan voor de Eredivisie. Tot nu toe wist PSV 16 keer te winnen, speelde het 5 keer gelijk en verloor het 4 keer. In het seizoen 1999/2000 werd met 1-6 de grootste zege behaald, terwijl vorig seizoen met 1-4 werd gewonnen.

De selectie van RKC kent één speler met een verleden bij PSV. Lennerd Daneels speelde in de jeugdopleiding, maar maakte vorig seizoen transfervrij de overstap naar Waalwijk. Assistent-trainer Peter Uneken werkte zeven seizoenen in de jeugdopleiding van PSV en vertrok afgelopen zomer naar RKC.




Tags

rkc derby eredivisie daneels harkemase knvb lennerd provinciegenoot uneken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje