Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Yorbe Vertessen had die bal aan Carlos Vinícius moeten geven'

19 december 2021 20:03

In gesprek met ESPN werd Roger Schmidt gevraagd naar zijn woede uitbarsting toen Yorbe Vertessen voor eigen kans ging in plaats van af te geven op Carlos Vinícius. "De wedstrijd was al min of meer beslist. Daarom gingen we te veel voor onze eigen kans spelen in plaats van dat samen te doen", aldus Schmidt. "Als je een 80 procent kans hebt en daar een 100 procent kans van kan maken, moet je altijd de bal afgeven. Het was een 100 procent goal geweest als hij de bal aan Carlos had gegeven."

Schmidt had na de wedstrijd al met Vertessen gesproken. "Hij had Carlos helemaal niet gezien. Daarom had hij de bal ook niet gegeven", zei hij daarover. "Maar hij moet dit wel gaan leren. Het is allebei fout. Als hij hem ziet en niet afspeelt is fout, maar dat hij hem niet ziet is ook een gebrek aan kwaliteit."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat Cody Gakpo beter uit de verf kwam toen hij op links kwam te staan. "In de eerste twintig minuten hadden we wat tijd nodig om het gevoel van de tegenstander te krijgen. In dit soort wedstrijden moet je altijd geduldig blijven als een tegenstander zo verdedigend speelt. Dat ging uiteindelijk steeds beter. Dat kwam niet alleen omdat Cody naar links ging", zo gaf hij aan. "In mijn ogen moet ik er voor zorgen dat het team zo goed mogelijk presteert en dat de spelers zich ontwikkelen. Een speler die zich alleen maar ontwikkelt op dezelfde positie, de bal aan de buitenkant krijgt en naar binnen komt is geen voetbal. Voetbal is juist dat je flexibel bent en samenspeelt. Ook Cody moet zich daar nog in verbeteren. Zeker in het samenspel met zijn ploeggenoten. Zo kan hij ook het gevoel krijgen voor andere posities."

Schmidt ging verder: "Hij is gewend om op links te spelen, maar het is voor spelers heel belangrijk om ook gevoel te krijgen voor andere posities. Als je alleen maar op één positie kan spelen, ben je geen complete voetballer. Dat is geen modern voetbal. Je moet altijd open blijven staan voor andere posities. Het is mijn taak dat vooral de grote talenten zich ontwikkelen. Cody kan een absolute topspeler worden, maar is op dit moment nog in ontwikkeling."
Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt carlos vertessen roger vinicius afspeelt espn gakpo modern samenspeelt samenspel topspeler uitbarsting woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

antidepressiva arnesen arnhem besmettingen bewijs corona democratie denederlandsegrondwet diego dooddoener duitsland eredivisie farmaceuten feyenoord guti lammers lindsaywilson nederland noodwet onbenul onzin overheid rosario sangare schmidt shevchenko skipper vaccineren veerman zaka