Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Mijn ambitie is om hoofdtrainer van PSV te worden'

21 december 2021 09:57 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Mijn ambitie is om hoofdtrainer van PSV te worden"; image source: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij wil op termijn hoofdtrainer worden bij PSV. Dat geeft hij aan in een groot interview met het Algemeen Dagblad als hem gevraagd wordt wat zijn ambities zijn. "Intern heb ik aangegeven: ik wil twee jaar Jong PSV doen. Een halfjaar is nu voorbij. Na die twee jaar wil ik kijken hoe de situatie is bij PSV 1", aldus Van Nistelrooij. "Ik durf uit te spreken dat mijn ambitie is om hoofdtrainer van PSV te worden. Op termijn. Dat kan zijn na Jong PSV, maar eerst een zijstap maken naar een andere club kan ook."

De voormalig topschutter kiest tijdens zijn trainerscarrière voor de weg der geleidelijkheid. "Het hoogste diploma heb ik sinds 2016. Bij PSV werk ik nu acht, negen jaar. Soms denk ik: misschien heb ik wel te veel eerbied voor het trainersvak dat ik zo langzaam ga, maar voor mij voelt het als de logische weg", zo geeft hij aan. "Ik vind dat ik heel goed training moet kunnen geven. Heel goed mezelf moet kunnen verwoorden voor een groep. Je bent manager van een selectie, van spelers individueel. Het complete vak doorgronden, daar gaat veel tijd overheen."

Werken voor een andere topclub is uitgegesloten voor Van Nistelrooij. "Daarvoor heb ik te veel PSV-dna. Een andere club in Nederland buiten de top kan wel", zegt hij daarover. "Maar hetzelfde heb ik met Barcelona. Word ik ook nooit trainer, want: te veel gevoel bij Real Madrid."




Tags

nistelrooij jong barcelona diploma dna doorgronden durf eerbied geleidelijkheid halfjaar madrid nederland topschutter trainerscarriere trainersvak uitgegesloten verwoorden zijstap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het is net als met zijn spelerscarriere,hij gooit er zijn hele ziel-en zaligheid in.
Met zijn Psv-dna zie ik hem op termijn best hoofdtrainer worden,kent de competitie,de opleiding en heeft echt binding.
+1/-0

2 jaar geleden
Ruud gaat een topper worden als trainer maar nog effe geduld hebben 2-3 jaartjes dan er klaar voor ..
+1/-0

2 jaar geleden
"... maar eerst een zijstap maken naar een andere club kan ook."

Lijkt mij heel verstandig.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Is zelfs een eis, eerst eindverantwoordelijkheid hebben op n plaats op hoogste niveau waar de druk hoog is ivg met jong PSV. En daar zal hij moeten laten zien uitstekend te presteren, pas dan komt hoofdtrainerschap PSV in beeld. PSV-dna of niet, PSV moet altijd gewoon n goede trainer hebben. (zie Bommel, dat liep fout af)
+2/-0

 
 
2 jaar geleden
Zolang het maar niet die ene club is.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat clubje heeft hij gelukkig zelf al uitgesloten.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb wel godsgruwelijk veel vertrouwen in die man. Heel sterk dat hij dit geleidelijk doet
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage