Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV eindigt kalenderjaar in eigen huis tegen promovendus Go Ahead Eagles

21 december 2021 13:41

Voor PSV zit het kalenderjaar 2021 er na donderdagavond op. Voor de selectie van Roger Schmidt wacht dan een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De promovendus staat halverwege de competitie op een elfde plaats en wist enkele knappe uitslagen te boeken tot nu toe. Zo speelde het gelijk tegen Ajax en wist het te winnen in Arnhem.

PSV speelde voor de Eredivisie 31 keer eerder thuis tegen Go Ahead Eagles en wist daarin 23 keer te winnen. Het duel eindigde 4 keer gelijk en 4 keer ging PSV onderuit. In het seizoen 1973/1974 werd de grootste zege behaald, aangezien PSV toen met liefst 10-0 wist te winnen. Eerder dit seizoen werd in Deventer met 1-2 gewonnen.

De selectie van Go Ahead Eagles kent twee spelers die in de jeugdopleiding van PSV speelden. Philippe Rommens en Martijn Berden speelden beiden jaren op de Herdgang. Rommens speelde uiteindelijk nog 52 wedstrijden voor Jong PSV, terwijl Berden tot één duel in de toenmalige Jupiler League kwam. Voor beide spelers is het dit seizoen hun eerste seizoen in de Eredivisie in hun loopbaan.




Tags

eagles promovendus berden eredivisie rommens arnhem deventer herdgang jong jupiler philippe roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage