Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het belangrijkste deel van het seizoen gaat nu beginnen'

23 december 2021 22:31

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt tevreden dat PSV gewonnen had van Go Ahead Eagles. "Het was natuurlijk belangrijk dat we met een overwinning eindigden en met een goed gevoel de korte vakantie in zouden gaan", aldus Schmidt. "Het geeft altijd een goed gevoel tijdens de feestdagen als je eerste staat. Het is een loodzwaar jaar geweest met 32 wedstrijden in zes maanden en voor de internationals nog meer. We hebben nu rust nodig om weer met frisse energie aan het nieuwe jaar te gaan beginnen."

Gevraagd werd aan de trainer wat nu de doelen zijn voor de tweede seizoenshelft. "In januari kunnen we twee weken trainen. Daar hebben we in de afgelopen maanden nauwelijks tijd voor gehad. Die tijd hebben we nodig en kunnen we gebruiken om onze geblesseerde spelers terug te brengen", zo gaf hij aan. "Het belangrijkste deel van het seizoen gaat nu beginnen. We staan er heel goed voor, maar we zullen zeker nog moeten verbeteren. Het vertrouwen van de eerste seizoenshelft is een belangrijk fundament om mee verder te gaan."

Volgens Schmidt zal vooral de effectiviteit voorin beter moeten worden. "Sommige dingen moeten we beter doen. We creëren veel momenten voorin, maar dat moeten we beter doen om makkelijker tot doelpunten te komen", zei hij daarover. "We hebben al veel gescoord, maar voor mijn gevoel is dat zeker nog niet genoeg. We zullen wedstrijden eerder moeten killen en dat is nu nog niet ons sterkste punt."




Tags

schmidt roger eagles effectiviteit espn feestdagen fundament killen loodzwaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje