Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik zie nog heel veel verbetermarge bij het afronden'

27 december 2021 09:23 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Ik zie nog heel veel verbetermarge bij het afronden"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad wordt Roger Schmidt gevraagd wat er bij PSV beter zal moeten in het nieuwe kalenderjaar. Zo vindt de trainer dat PSV effectiever zal moeten worden. "We hebben best veel goals gemaakt, maar toch zie ik nog heel veel verbetermarge bij het afronden. Er zit zoveel meer in", aldus Schmidt. "De ontspanning bij de laatste actie is er soms niet en we hebben tegelijkertijd ook te makkelijk goals geïncasseerd. We moeten ons hiervan bewust blijven, ook na de goede laatste weken."

Ook gaat de trainer in op de vele blessuregevallen binnen zijn selectie. "Natuurlijk ben ik hier bezorgd over. Soms is er botte pech, zoals met André Ramalho en Ritsu Doan de afgelopen week. Wij kunnen met onze staf alleen kijken naar wat we zelf kunnen beïnvloeden", zo geeft hij aan. "Een neveneffect van de problemen was dat anderen de gelegenheid grepen om zich te laten zien en ze vergrootten hun status in de groep. Als de geblesseerden terugkeren hebben we veel concurrentie in de selectie, wat ik positief vind."

Schmidt vindt het niet normaal dat PSV ondanks dat het al zo veel gescoord heeft geen speler heeft die al tien of meer doelpunten heeft gemaakt. "Ik zie er maar het positieve van in", zegt hij daarop. "Philipp Mwene deed het in de laatste wedstrijd weer. Ons idee is om veel spelers in de aanval betrokken te hebben of rond het strafschopgebied te positioneren als dat kan. Dan maakt het niet uit wie er scoort. Als er maar wordt gescoord."

Ook krijgt de Duitser de vraag hoe PSV er voor gaat zorgen dat er minder tegendoelpunten gaan vallen. "Twee van de vier wedstrijden die wij niet wonnen, was een zege voor ons gewoon verdiend geweest. We moeten beter georganiseerd zijn in balbezit en controle krijgen, dat is wat we elke keer willen", aldus Schmidt. "We hebben soms te vroeg in wedstrijden goals geïncasseerd en moesten dan keihard knokken om het op het laatst nog recht te trekken. Dat moet beter, maar we zijn wel op de goede weg."

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt afronden roger verbetermarge geincasseerd beinvloeden blessuregevallen botte doan effectiever geblesseerden grepen mwene neveneffect philipp ramalho tegendoelpunten vergrootten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik zie die marge ook in het meer benutten van de kansen. Dat geldt echter ook voor het creëren van écht goede kansen, want daar ontbreekt het ook te vaak aan.

Wat het voorkomen van, de vele onnodige, tegentreffers betreft, daar kunnen wij kort over zijn: wij hebben geen goede keeper (gehad), verkeerde keuzes dus. Een goede verdediging staat of valt bij een behoorlijke, degelijke keeper. Deze pakt niet alleen geen punten, hij kost ze nog ook.

Wat de 2 zogenaamd onverdiende nederlagen betreft, hoezo onverdiend? Je verzuimt het enerzijds zelf af te maken en aan de andere kant geef je het zelf weg. Punt.
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 maanden geleden
Inzake de tegengoals: ik vind persoonlijk dat je voorbij gaat aan het feit dat onze club al jarenlang een gatenkaas lijkt bij een (onverwachte) omschakeling tegen. Dan lijkt iedereen maar een beetje naar elkaar te staan kijken ipv en masse terug te gaan naar de stellingen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
En toch denk ik dat een betrouwbare doelman, niet eens noodzakelijkerwijze een absolute topkeeper, de verdediging ook meer vertrouwen biedt.

Ja er wordt achterin met regelmaat geschutterd zodra de opponent even gas geeft of met surplus aan kwaliteiten de defensie tracht te breken, maar als die achterhoede wordt geleid door een kerel in de goal, zal zelfs een krakkemikkige verdediging als de onze hier moed uit putten en doortastender te werk gaan.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 maanden geleden
Vanaf voorin staan ze al vaak verkeerd opgesteld in dat geval. Laten we het over Drommel maar niet hebben. Straalt helemaal niks uit.
+1/-0

2 maanden geleden
Als(!) PSV een speler zou aantrekken deze winterstop, zou het een goaltjesdief sterk in de kleine ruimte moeten zijn. PSV probeert de bal altijd rechtstreeks centraal in de 16 te krijgen, waarna veel te vaak er geen oplossing wordt gevonden, hoofdzakelijk doordat de bal blijft rondgaan. Een balsterke draaikont-spits zou er wel raad mee weten. Alternatief is meer de achterlijn zoeken, maar Schmidt ziet dit blijkbaar niet als speelwijze. (een paar wedstijden, van Fortuna tot Utrecht ging echter wèl via de achterlijn, persoonlijk vond ik dat er goed uitzien).
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wellicht, laten we het hopen. Alleen ligt zijn sterke punt niet in de kleine ruimte.
+1/-0

2 maanden geleden
Dat zie ik ook,maar hoe krijg je daar verbetering in.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nou bv eerder schieten ipv eindeloos doorbreien tot op de doellijn...?!

Meer variatie in de aanval zou ook helpen,
dus meer over de vleugels ipv alleen door het centrum de oplossing zoeken...

Dat zijn toch 2 makkelijk trainbare doelen lijkt me...
+1/-0

 
5 weken geleden
Ze kunnen eerder schieten wat ze willen,het punt is dat ze raak schieten.
Oftewel het overzicht behouden.
Er wordt vaak genoeg geschoten(vaak tegen de keeper)maar mischien is meer op de hoeken richten?
Wat onderscheidt een echte goalgetter van een gemiddelde spits?
Rust in het bolleke?
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

antidepressiva arnesen arnhem besmettingen bewijs corona democratie denederlandsegrondwet diego dooddoener duitsland eredivisie farmaceuten feyenoord guti lammers lindsaywilson nederland noodwet onbenul onzin overheid rosario sangare schmidt shevchenko skipper vaccineren veerman zaka