Transparent
Inloggen
Sluiten

Davy Pröpper beëindigt per direct zijn carrière

4 januari 2022 12:04 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Davy Pröpper beëindigt per direct zijn carrière</b>; image source: Pro Shots

Davy Pröpper heeft per direct zijn loopbaan als speler beëindigd. Dat meldt PSV via de officiële kanalen. De middenvelder geeft aan dat hij in het buitenland langzaam het plezier in het voetbal verloor en het ontzettend lastig vond de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren. "Ik heb voor de Kerst de knoop doorgehakt en dat voelt als een opluchting. Hierdoor weet ik dat het de juiste keuze is", aldus Pröpper.

Ook de coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden deed hem in Engeland niet goed. Daarom was hij ook blij met de kans van PSV om weer in Nederland te kunnen voetballen. "Ik ben de club heel erg dankbaar dat ze me hebben gehaald deze zomer. Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen", zo geeft hij aan. "Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee."

Directeur Voetbalzaken John de Jong betreurt de beslissing van Pröpper. "Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij zijn steentje zou bijdragen aan nieuwe successen voor de club, maar ik waardeer zijn eerlijkheid", zegt hij daarover. "Zijn eerlijkheid naar de club, maar ook naar zichzelf. Daarom is PSV hem dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de club in al die jaren en het kampioenschap dat we met hem hebben behaald."

Meer op PSV.nl
Tags

nederland betekend betreurt coronaperiode discipline doorgehakt engeland jong steentje voetbalcultuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Verstandig Davy, er is meer in het leven dan alleen voetbal. Dank voor je inzet!
+4/-0

3 weken geleden
Doodzonde. Prachtige voetballer.
Hij zal weten wat ie doet. Plus de schaapjes op het droge.
Wou dat ik ook kon stoppen zonder me over m’n toekomst te hoeven bekommeren 😉
Alle goeds Davy! Bedankt voor je inzet.
+5/-0

3 weken geleden
Dit is natuurlijk vooral verstandig voor Davy zelf. Die zal ook echt gehoopt hebben hier weer het plezier in het spelletje, en daarmee zijn werk en misschien zelfs zijn leven, weer terug te vinden.

Petje af dat hij deze lastige keuze durft te maken én dat hij de kosten voor zijn rekening wil nemen. Goeie, verstandige vent. Ik denk dat we het allemaal heel jammer vinden dat het zo is gegaan, maar bedankt voor alles!
+4/-0

3 weken geleden
Vond dat in die tijd een van de betere aankopen en heeft ons mooie voetbalmomenten bezorgd.
Moedig van hem om deze keuze te maken,succes en dank!
+2/-0

3 weken geleden
Goh wat een verrassing... waarom verbaast mij dit nou niet?

Kon men afgelopen zomer al zien aankomen. Althans dat dit geen voorspoedig (voetbal)huwelijk zou worden.

Één goed seizoen PSV vrijwel geheel tenietgedaan door hoop slap gedoe. De herinnering blijft.
+3/-11

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 weken geleden
Dat je hem niet op handen draagt, oké, maar dit is wel netjes van hem; zoveel zullen er niet zijn die dit doen!
+10/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Netjes? Hij had gewoon van de zomer weg moeten blijven i.p.v. PSV als experiment te gebruiken. Alsof dit opeens uit de lucht komt vallen.
+2/-13

 
3 weken geleden
Nou dat valt mee. Het koppie speelt ook enorm mee in je lichamelijke en fysieke gesteldheid he. Ik kan me voorstellen dat hij had gehoopt hier weer het plezier terug te vinden, maar helaas is dat niet gelukt.
+7/-0

 
3 weken geleden
Dat bevestigt dan imo alleen maar dat het een slapjanus zonder ruggengraat is.
+1/-9

 
3 weken geleden (gewijzigd)
@killermfc, ik vind dit een nogal vergaande uitspraak. Of weet je wat er in zijn hoofd omgaat en tegen welke problemen hij is aangelopen?

Als iemand een dergelijke keuze maakt zal het echt niet in de categorie "ik heb vandaag geen zin" zijn. We weten niet hoe het precies zit maar er zijn ook voetballers die met grote psychische problemen te maken hebben gehad die het nu niet meer kunnen navertellen. Dus wellicht is wat meer terughoudendheid, empathie en respect gepaster ongeacht of je wel of niet gecharmeerd bent van de voetballer Pröpper.
+7/-0

 
3 weken geleden
Mij gaat het in deze slechts om de club PSV. De mens Davy Pröpper interesseert mij hoegenaamd niet.

Voetballers (én trainers) zijn tegenwoordig slechts passanten. Vroeger, ook vanuit de perceptie van kind/adolescent, keek je (ik) meer op tegen spelers. Die spelers daarentegen stonden ook dichterbij en waren "aaibaar". Er was toen ook nog clubliefde bij die spelers.

Het enige wat er hier daadwerkelijk nog toe doet is een succesvol PSV. En daarvoor dient wat mij betreft álles te wijken en mag dan ook níéts in de weg staan.
+1/-8

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
3 weken geleden
Zo praat je niet over spelers van je eigen club, enorm respectloos. Waar blijft de ban voor zo'n uitspraak?
+2/-0

 
3 weken geleden
Staat hij nog onder contract dan?

Imo laat Davy de ploeg in de steek en ik sta niet alleen in die mening.

Maar ik respecteer ieders mening. Ook de jouwe. Daarvoor is dit een discussieforum.
+1/-0

 
2 weken geleden
@killermfc, je toont anders zeer weinig respect naar de mening van Pröpper door hem "een slapjanus zonder ruggengraat" te noemen. Dit is op de persoon spelen (wat je zelf verwijt dat anderen met jou doen). Er zijn ook andere manieren om je mening te uiten.

Jij wilt blijkbaar met respect behandeld worden. Mijn tip is om dat dan ook naar anderen te doen. Wat je zaait zul je ten slotte oogsten. En respect is geen eenrichtingsverkeer. Discussiëren is het leukst met mensen die een andere mening hebben en die dat wel op een respectvolle manier kunnen uiten.
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Er is een groot verschil tussen het benaderen van medeforummers in de discussie en de wijze van bespreken van spelers, trainers, clubs en dergelijke. Bij die laatste categorie kan je niet op de man spelen, om de simpele reden dat deze niet aan dit forum deelnemen.

Verder vraag ik niet om respect, dat zal mij verder een rotzorg zijn. Ik sta medeforummers zo respectvol mogelijk te woord. En enig disrespect van anderen jegens wie dan ook op PN zegt meer over diegenen dan over anderen.

Jij vindt mijn woorden jegens Davy niet kunnen? Welnu heb jij weleens gelezen wat er hier, verbaal, allemaal over Mo is uitgestort? Eveneens een voetballer die niet lekker in zijn vel zit, bij wie het tussen de oren ook niet jofel zit. Vergeleken bij die commentaren zijn mijn woorden m.b.t. Pröpper regelrechte adhesiebetuigingen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Eens met Killer.
Na een uitstekend eerste jaar (‘15-‘16) transformeerde hij helaas tot een soort slappe zak met motivatie-problemen.
Dat hij nu weer voortijdig de handdoek in de ring gooit verbaast ook mij dan net als Killer helemaal niks. Aard van het beestje helaas.
+4/-9

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 weken geleden
Hebben jullie het bericht wel gelezen?

Voetbal wereld is niet zoals hij is en al dat corona gekloot heeft ook niet bijgedragen; ze zijn niet allemaal zoals Huub Stevens was...

Respect ipv hoon lijkt me op zijn plaats!
+13/-2

 
3 weken geleden
Tja als je alles van te voren zou weten,hoef je ook niet te kiezen.
Dus Psv is in deze niet het experiment,maar eerder het leven zelf.
Respect.
+3/-0

 
2 weken geleden
Ik kan het juist erg waarderen als mensen in de spiegel kijken en zelf reflectie hebben. PSV heeft weinig kosten aan hem gemaakt en aangezien hij toch niet fit is missen we hem nu ook niet extra. Alleen maar credits richting Davy vanuit mij dat ie dit zo netjes doet en psv niet op kosten jaagt. Zelf had ik namelijk gewoon nog 1,5 á 2 jaar door gaan tobben tegen leuk salaris om even me zakken te vullen, siert de mens propper dat ie dat niet doet.
+1/-0

 
3 weken geleden
Wat n zelf ingenomen posts killer, onze allesweter.
+12/-3

 
3 weken geleden
Liever zelfingenomen dan een watje.

De wereld van de topsport is nou eenmaal keihard. Daarin is geen plaats voor softies. Evenmin voor het fenomeen excuus-Truus.
+2/-12

 
3 weken geleden
Juist jij! noemt Davy Pröpper een watje, hilarisch. Enige waar ik jou op betrap is ondoordachte zeikerige posts. Je hebt zichtbaar geen idee wat het betekent om het tot succesvolle profvoetballer te schoppen en wat je daarvoor hebt moeten laten en moeten investeren.
+10/-3

 
3 weken geleden
Ik besef dat zulks karakter en standvastigheid vereist. En helaas is niet iedereen daarmee behept.

Kijk PSV is topprioriteit numero 1 in het leven. En zij die daarin niet mee kunnen of willen, hebben vrij gauw afgedaan voor mij.

Ik persoonlijk zou dat niet afdoen als zeikerigheid maar eerder als een absolute vereiste voor topsport. Dat je hele ziel en zaligheid voor de sport geeft, en dus ook voor je club.
+3/-9

 
3 weken geleden
Top prioriteit nr 1? Heb je dan geen familie?
+4/-0

 
3 weken geleden
Oké dan, even nuanceren, samen met enkele zéér geliefde naasten absolute topprioriteit.
+1/-6

 
3 weken geleden
We beoordelen Pröpper toch als (top)sporter? En naar topsport-maatstaven heeft Pröpper toch keer op bewezen een slapjanus te zijn, zijn die zich niet kan motiveren om te doen wat van een topsporter verwacht mag worden?

Ja, hij heeft laten zien goed te kunnen voetballen. Maar hij heeft ook laten zien een watje, een slapjanus te zijn.
+3/-5

 
3 weken geleden
En het blijft toch ook een mens dat met zijn verstand een beslissing heeft genomen dat zijn hart nooit zou hebben gedaan?
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Killer, ik vind dit extreem kort door de bocht wat je stelt. Eindelijk eens een intelligente man die dacht in NL het geluk weer terug te vinden in de sport. Dat is niet gebeurd. Hij had nog een paar maanden salaris kunnen vangen en achterover kunnen leunen maar dat weigert hij. Ik heb daar veel respect voor. Dank je wel Davy voor alles.
+10/-1

 
3 weken geleden
Daarin verschillen wij dan van mening. Dat kan. Dat mag.
+1/-6

 
3 weken geleden
Dus jij weet hoe de gesprekken zijn gegaan? Jij weet wat er in zijn koppie omgaat? Misschien was PSV weldegelijk op de hoogte van de situatie. Helaas is het niet geworden wat PSV en Davy zelf gehoopt hadden, maar om zo enorm respectloos om te gaan met een speler van dit kaliber, die in het verleden weldegelijk van belang is geweest voor PSV, mag van mij wel een maand schorsing krijgen.
+2/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Is jouw mening.

Volgens mij gebruik ik geen onvertogen woord.

Dat mijn mening bij deze of gene wellicht niet populair valt, betekent nog niet dat het in strijd met de forumregels is.

Andere (voormalige) PSV-spelers zijn hier beduidend harder aangepakt. Onlangs nog een bij wie het ook niet goed tussen de oren zat/zit.

Daarnaast zie ik dat ik niet de enige ban met een dergelijke mening omtrent Davy Pröpper.
+1/-0

 
3 weken geleden
Haha.. lekkere reactie weer killer. Beetje lomp misschien maar geen woord van gelogen.
Tuurlijk is er meer in het leven dan voetbal en zijn keuze moeten we respecteren maar we zijn hier als supporters van een voetbalclub (gelukkig maar, stel je voor dat je met Propper een echte oorlog moet winnen), zitten midden in de strijd voor het kampioenschap en Propper laat het team weer eens in de steek.
Voor begrip en een schouderklopje gaat hij nu maar even naar z'n vrouw.

En door.
+3/-3

 
3 weken geleden
Tenminste een reactie als die ik van jou verwacht: recht voor zijn raap en to the point, spoken like a true Scapegoat!

Maarre één dingetje nog, zoals the late great Bill Shankly once zei:

"Football isn't a matter of life or death, it's far more important"

En daar sluit ik mij volgaarne bij aan, hahaha, amen.
+1/-2

 
3 weken geleden
Als hij was gebleven had hij PSV pas in de steek gelaten. Nu is hij eerlijk geweest en kan PSV doorgaan met in dit geval een Veerman, die een gigantische uitdaging heeft. Davy Pröpper bekritiseren voor zijn moedig beslissing en een andere afslag in zijn leven te nemen is een gotspe, de meesten(ook buiten het voetbal) zouden gewoon het geld opstrijken en doen alsof er niets aan de hand is, waarmee hij PSV een heel slechte dienst zou bewijzen.
+4/-2

 
3 weken geleden
De meeste mensen, buiten het voetbal, hebben helemaal niet de luxe om ergens halverwege mee te kappen als ze het niet meer zien zitten, want dan kan je gelijk 6 planken bestellen en er tussen gaan liggen.

Luxeproblemen.
+2/-0

3 weken geleden
Beste Davy, dank voor alle jaren! Vooral die avond dat je de winnende tegen CSKA erin schoot! Ik zie het nog steeds in slowmotion gebeuren..HELD!
+7/-0

3 weken geleden
Goede beslissing voor hem als persoon, maar hoe zat het met de transfer? Hebben we kosten gemaakt en is dit dat potentieel volledig afschrijven? Als dat zo is dan denk ik dat PSV er een nare smaak aan kan hebben.
+1/-2

 
3 weken geleden
Ik lees:
“ Pröpper zal bovendien ook alle financiële schade van het beëindigen van zijn contract voor zijn rekening nemen.”

Of daar alles onder valt weet ik niet.
+3/-0

 
3 weken geleden
Volgens mij is hij transfervrij overgekomen...
+4/-0

3 weken geleden
De reden dat psv dus Veerman gehaald heeft. Ga je goed Davy!
+3/-0

PSValtijd1 (geschorst)
3 weken geleden (gewijzigd)
Mede dankzij de omkronzin, treurige conclusie...

Voor Davy verder niets dan respect: stilletjes en ongemotiveerd zijn contract uitdienen had ook gekund, petje af!
+2/-5

 
3 weken geleden
Onzin, heeft geen kont met Corona, Omikron of wat dan ook te maken. Hij had er al moeite mee om zich voor PSV op te laden voordat hij naar Engeland ging. Blijkbaar heeft hij gewoon die mentaliteit, het voetbal is niet zijn hele leven. Heel jammer voor PSV (eigenlijk twee keer dus), maar echt niet gerelateerd aan de pandemie. Goed van 'm dat hij nu deze keuze voor zichzelf maakt.
+5/-4

3 weken geleden
Davy is een fijne zachtaardige gast. Niets dan respect voor zijn beslissing. Hoop dat het hem goed gaat.
+8/-0

3 weken geleden
Ik vind dit jammer want Davy kan echt heel behoorlijk voetballen maar als het hem zo tegen staat dan is dit de beste beslissing. Ik ben blij dat hij PSV geen grote transfersom heeft gekost. We hebben dit seizoen ook niets aan Davy gehad en dat is teleurstellend voor hem maar ook voor PSV. Maar het is wat het is. Ik ben blij dat PSV direct schakelt om Veerman erbij te halen.
+3/-0

3 weken geleden
Mooie voetbal loopbaan gehad Davy ,veel plezier en succes met wat je veder gaat doen .Verstandig je hart volgen...
+1/-0

3 weken geleden
Dat verklaart natuurlijk ook al zijn " blessures " de laatste tijd. Fijne voetballer maar ik heb ook vaak getwijfeld aan zijn mentaliteit. Om dan zo te stoppen verdient dan wel weer respect wat mij betreft. Hij had ook een Bogardetje kunnen doen.
+2/-0

3 weken geleden
Verschrikkelijk jammer. Vond / vind het een prachtige voetballer die nogsteeds heel veel aan PSV to zou kunnen voegen. Maar goed het is zijn beslissing dus hoop dat het hem goed gaat.
+1/-0

3 weken geleden
Als wij ons aller beslissingen/meningen horen te respecteren horen wij die van Davy Propper toch ook te respecteren..
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Davy bedankt voor je eerlijkheid en inzet. Hopelijk vind je je geluk elders!
+1/-0

 
3 weken geleden
Als ik nooit werd opgesteld zou ik ook stoppen 😂.
Jammer, mooie speler!
+1/-0

3 weken geleden
Dan is het duidelijk dat Schmidt het goed gezien heeft met het niet opstellen van hem. Ik vond al een tijd dat hij er bij liep alsof hij een rugzak met stenen om had. Is dan ook weer duidelijk. Jammer voor hem en doorrr.
+1/-0

3 weken geleden
PSV en ervaren spelers is de laatste jaren geen succes. Helaas. Het ga je heel goed Davy!
+1/-0

3 weken geleden
Jammer, goede vent en relaxte rustige vent. Ondanks dat ie niet veel aan spelen kwam had ik hem er graag bij in de selectie. Maar keuze moet je respecteren, hij zal er goed over nagedacht hebben. De allesbeslissende CL goal tegen die Russen zal me altijd bij blijven...
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker, krijg op 3x je inleg terug als PSV wint van Telstar en steun onze site!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.792 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

booster corona doan drank feyenoord goldensands groningen hag heracles izecson kind kinderen klompje knvb mauro napo nederland nos ongeluk portugal prikken principes rijbewijs santos shevchenko tadic testte utrecht veerman vloet