Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Wij maken ons geen zorgen over de herstart van de competitie'

7 januari 2022 12:12 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Wij maken ons geen zorgen over de herstart van de competitie"; image source: Pro Shots

Bij PSV verwachten ze ondanks de coronabesmettingen weinig problemen met de start van de tweede seizoenshelft. Dat geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Dit mede omdat de club besloot het trainingskamp in Malaga af te zeggen. "Als we daar coronagevallen in de groep hadden ontdekt, hadden de betrokkenen volgens de officiële regels in het buitenland in quarantaine moeten blijven", aldus Gerbrands. "Dat was een van de risico’s die we niet wilden en konden nemen. Soms moet je in bijzondere omstandigheden je verlies pakken."

PSV doet er nu alles aan om zoveel mogelijk spelers aan de aftrap te krijgen als volgende week de Eredivisie wordt hervat met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. "De spelers die met corona te maken hebben gekregen, volgen een individueel programma en we verwachten een aantal van hen komende week terug", zo geeft de algemeen directeur aan. "Sommigen hadden en hebben helemaal geen klachten en kunnen na de verplichte quarantaine-periode mogelijk meteen weer bij de groep aansluiten."

Het aantal contactmomenten met mensen van buitenaf wordt ook danig beperkt om een verdere golf te kunnen voorkomen. "We nemen geen enkel risico, ook niet sportief. Zaterdag oefenen we tegen een tegenstander waartegen we het ons kunnen permitteren om het nodige te wisselen, denken we", zegt Gerbrands daarover. "Wij maken ons geen zorgen over de herstart van de competitie en controleren iedereen meerdere keren. Spelers met megazware klachten door corona hebben we niet."

Meer op ED.nl




Tags

gerbrands corona quarantaine aftrap buitenaf contactmomenten controleren coronabesmettingen coronagevallen danig eredivisie golf groningen malaga megazware ontdekt permitteren trainingskamp waartegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Wij maken ons geen enkele zorgen en gaan gewoon over een week weer beginnen met voetballen voor lege tribunes. Geen toeschouwers bij de belangrijke thuiswedstrijden tegen Ajax en AZ. En als wij allemaal heel braaf en geduldig zijn, mogen wij t.z.t. heel misschien weer een potje meepakken tegen NEC of RKC. Oh what a joy. Beter dat de (K)NVB voetbal er voorlopig uitgooit tot het weer op normale wijze kan, tot het weer op normale wijze mag. Of komt dat niet goed uit? Sorry, moest mij even van het hart. Over weer tot de orde van de dag.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Denk eerste wedstrijd vitas-PSV....Dus 2 gave wedstrijden thuus snik...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Na de 2 gave thuiswedstrijden tegen Vitesse en Utrecht (plus het potje tegen Eagles).

En Ajax mag straks ongetwijfeld in volle Arena tegen Feyenoord. Je reinste competitievervalsing.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Sterker nog, de KNVB wil Ajax vanwege het vliegen van geïnfecteerden 5 punten extra geven. Kan meteen de competitie beëindigd worden. Plan is al gesmeed...
+2/-1

 
2 jaar geleden
Zullen wij, het mega grote PSV, binnenkort Ajax eens even helemaal koekoek tikken? Dan hoeven we niet als Calimero’s weer allerlei complot theorieën te bedenken. Wij zijn PSV mannen. F.ck de KNVB
+2/-0

 
2 jaar geleden
Is geen complottheorie. Is (bijna) een feit. Ajax speelt de thuiswedstrijden tegen Feyenoord & PSV in een vol en de uitwedstrijden in een leeg stadion. Voorwaar een significant verschil, een significant voordeel. Heeft geen ene malle rotmoer met Calimero te maken.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Was het schema anders geweest dan had PSV de mazzel gehad. Lockdown is niet te plannen. Gewoon eens winnen van Ajax zou niet meer dan normaal zijn als je kampioen denkt te kunnen worden. Maar in januari zal wel weer alles verkloot worden.
+2/-0

 
reactie verwijderd

2 jaar geleden
"Als we daar coronagevallen in de groep hadden ontdekt, hadden de betrokkenen volgens de officiële regels in het buitenland in quarantaine moeten blijven." Je kunt toch een privé vliegtuig regelen?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Voor een prive vliegtuig gelden dezelfde regels. Je mag met een positieve test gewoon niet reizen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat was een knipoog naar Ajax, die dat wel geflikt hebben ;-)
+2/-0

2 jaar geleden
Heel verstandig en hopelijk blijft dat zo ,kan een mooie maand worden ...
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Klein streepje door de rekening... Ramalho out en Sangaré zit dan in Afrika. Kan een erg trieste maand worden.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik ben toch wel benieuwd hoeveel spelers er nu corona hebben. Het klinkt niet alsof het er 2 of 3 zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Kan je wellicht morgen enigszins aflezen aan de opstellingen. Mits die uiteraard wél worden prijsgegeven. ;-)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als die wedstrijd niet op het laatste moment wordt geschrapt.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Waarom in quarantaine ? Waarom zou dat voor PSV wél gelden ?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage