Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Roger Schmidt is voor ons nog steeds de nummer 1'

11 januari 2022 10:31 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Roger Schmidt is voor ons nog steeds de nummer 1"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan dat PSV nog steeds hoopt dat Roger Schmidt zijn contract bij PSV gaat verlengen. "In de twintig jaar als directeur in het betaald voetbal ben ik altijd voor de nummer 1-kandidaat gegaan", aldus Gerbrands. "En ja, Schmidt is voor ons nog steeds de nummer 1. We voeren met hem heel interessante gesprekken."

De algemeen directeur gaat verder: "We evalueren, hebben het over de toekomst van PSV en hoe we de next level kunnen bereiken. We spelen nog volop om de prijzen en er komt vanzelf een natuurlijk momentum dat het ja of nee wordt. We zijn volop bezig, maar er is geen enkele druk op de ketel."

Meer op VI.nl
Tags

gerbrands schmidt roger level momentum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
En ja hoor, ik voorspelde het gisteren al in item Schmidt, hier is het onvermijdelijke tegengeluid.

Mark van Bommel was dus óók de nummer 1-kandidaat... dan toch?
+1/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Je gelooft zelf toch ook niet dat Gerbrands een interview geeft aan VI, omdat een paar flut media in Turkije iets roepen? Wanneer is het interview afgenomen, wanneer is de afspraak voor het interview gemaakt, gistermiddag volgens jouw logica? Je moet de invloed van de media op het beleid binnen PSV niet overschatten, dan is het einde zoek.
+2/-1

 
3 weken geleden
Daar gaat het toch helemaal niet om. Ik gaf gisteren bij het alhier verspreide gerucht over mogelijk vertrek aan dat er ongetwijfeld nu weer een tegengeluid zou worden geplaatst. En daarin zie ik mij bevestigd. Dat vind ik vrij geestig ja.
+1/-1

 
3 weken geleden
Dat is toch nooit anders geweest. Maar dat je je onderbroek kapot lacht, is ook weer overdreven.
+1/-1

 
3 weken geleden
Dat jij iets 'geestig vinden' vergelijkbaar acht met 'je onderbroek stuk lachen' - is dat überhaupt een gangbare uitdrukking? - vind ik weer wat overdreven.
+2/-0

3 weken geleden
Toch vind ik het lichtelijk scheef dat Roger een dikke vinger in de pap heeft voor transfers (voor zover voor ons zichtbaar) als het nog niet zeker is of hij blijft. Idealiter had hij toch bijgetekend vóór de transferperiode.

Bij een speler met aflopend contract worden mensen ook zenuwachtig. Waarom zou dat bij de positie van coach zoveel anders zijn.
+1/-1

 
3 weken geleden
Dat is idd het risico van onbeperkte carte blanche. Een duivels dilemma, sportieve spagaat.
+2/-1

 
3 weken geleden
Dus John de Jong moet gewoon bepalen wie er wel niet komen en gaan? ;)

Ik begrijp Schmidt wel. Wat heeft Schmidt nou aan Propper? Mwene en Zahavi hebben er tenminste wel nog een beetje zin in.
Ik denk dat Schmidt nog steeds gelooft in succes met PSV maar ook ziet dat er nog een stap gemaakt moet worden. En hij heeft gelijk. Vinden we ook allemaal hier, want iedereen hier vindt minstens de helft dan de selectie niet goed genoeg. Nou, dan snap ik best dat hij geen zin heeft in Propper's of Van Ginkel's komende zomer en dus (nog) meer inspraak wil.
+1/-1

 
3 weken geleden
De opvolger van John de Jong moet bepalen wie er al dan niet komen en gaan. ;-)
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 weken geleden
Hartstikke leuk dat Zahav en Mwene er wel zin in hebben. We schieten er echter geen ene jota mee op want beiden presteren ver onder de norm die voor PSV zou moeten gelden.
+1/-0

 
3 weken geleden
Je schiet er iig meer mee op dan met Propper of Van Ginkel. Daarbij vind ik Mwene helemaal niet zo slecht presteren.
+1/-0

 
3 weken geleden
En het erge is nog dat hij spelers haalt van het kaliber Mwene, Max, Zahavi en ook een Gotze die er weinig van bakt met zijn kwaliteiten.. Spelers die het team niet beter maken. Dan hou ik mijn hart vast als hij nog meer zeggenschap wilt hebben.
+3/-2

 
3 weken geleden
Je stelt toch geen trainer aan om zijn filosofie niet te volgen, dat zou pas stom zijn.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat is waar. Een coach moet ze wel op willen stellen. Maar de commitment die PSV hiermee naar Schmidt toont mag ook wel andersom.
+1/-0

 
3 weken geleden
Voor de bewaking van onder andere dat commitment is de RVC, TD toetst de haalbaarheid. Als de TD dan over zijn eigen schaduw moet stappen, is dat alleen groots als de TD dat kan.
+1/-0

 
2 weken geleden
Voor de bewaking van onder andere dat commitment is de RVC, TD toetst de haalbaarheid. Als de TD dan over zijn eigen schaduw moet stappen, is dat alleen groots als de TD dat kan.
+1/-0

3 weken geleden
PSV komt de komende maanden voor een duivels dilemma te staan. Komende zomer een nieuwe trainer of verlengen met Schmidt en meegaan in zijn wens/eis om meer geld naar eigen inzicht te investeren. Je moet natuurlijk voorkomen dat hij deze zomer grof geld uitgeeft als lievelingetjes en komende winter vertrekt omdat Dortmund toevallig op de deur klopt. Dan zit je pas echt met de gebakken peren.
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik ben nog steeds fan van Schmidt; krijg de indruk dat hij zich ook wel wat meer laat bijsturen door dees of geen in zijn omgeving.

Wel zal PSV zijn hoge ambities moeten opvolgen met doortastend optreden op de tranfermarkt... daar waar we altijd goed in waren... de middelen zijn er...

Categorie Romario, Kezman, Farfan of Sangaré graag, spelers waar we nog nooit van gehoord hadden, maar die wel t verschil konden maken!
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 weken geleden
Er speelt een dilemma: aan de ene kant heb je Schmidt die nauw betrokken wil zijn bij het aankoop beleid (en dus met ‘eigen’ spelers zal komen) en aan de andere kant moet je een hele goede scouting hebben wat veel poen kost. Ik vind het best tricky dat Schmidt zoveel ‘macht’ lijkt te hebben. Als club zijnde mag je never nooit je langere termijn strategie uit handen geven. Persoonlijk ben ik totaal niet onder de indruk van de ‘Schmid’ aankopen. Het is er gewoon niet beter op geworden en de wereld is groter dan alleen NL en Duitsland.
+1/-2

 
3 weken geleden
Met alle respect, maar je mag Sangarè nog lang niet in dat rijtje plaatsen vind ik, Hij ontwikkeld zich prima, maar ff realistisch blijven is wel op zijn plaats hè.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 weken geleden (gewijzigd)
Dat klopt, maar die is er het kortste van allemaal en goed op weg imo

Wilde alleen maar diverse spelers noemen uit verschillende periodes...

T gaat me om goede voorbeelden van onze scouting...
+1/-0

 
3 weken geleden
Ibi II zal imo nóóit in het rijtje Romario, Kezman & Farfan komen en dat zegt dan meer over genoemd trio dan over laatstgenoemde. En met name Romario en Kezman waren, zeker in eigen land, al zéér gerenommeerd. Jeffy was product van uitstekende scouting (ome Piet i.c.m. ome Vlado onder supervisie van ome Guus & oom Harry).
+1/-0

3 weken geleden
Bijzonder hoe men hier weer aan het zagen is over 'de aankopen van Schmidt'.
Iedereen is blijkbaar alweer vergeten hoe we ervoor stonden voordat Schmidt kwam. Never nooit niet hadden we zonder Schmidt spelers kunnen halen die net zo goed of beter zijn.
Iedereen denkt hier maar dat we Football Manager aan het spelen zijn. Dat je met een lading scouts de markt afstruint en er een lading spelers uitpikt die je graag wil hebben. En als dat dan niet lukt moet de scouting vervangen worden. Hoe simpel.

We mogen, nee moeten, enorm blij zijn met Schmidt en het moment waarop hij is gekomen anders waren we nog veel verder afgezakt en speelden we nu met Bryan Linssen, een net-niet Zweed en hadden we Timothy Derijck misschien nog kunnen verleiden tot een terugkeer voor een jaartje of 2.
+7/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 weken geleden
Wat voegen Zahavi en Mwene dan zogenaamd toe om er 2 te noemen?
+1/-2

 
3 weken geleden
Ik had ook liever nog veel betere spelers gewild. Helaas koos Haaland voor Dortmund. Zonder Schmidt had hij natuurlijk voor het zwalkende PSV en de geweldige eredivisie, met de altijd fijne potjes op kunstgras, gekozen.

Nee he?

Door Schmidt kunnen we in een nieuwe/betere vijver vissen. Zonder Schmidt zaten we nu in dezelfde vijver als Feyenoord, AZ en Vitesse te vissen.
+5/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 weken geleden (gewijzigd)
Ooit waren we heer en meester in Brazilië en Mexico om 2 kleine landjes te noemen. Alsof we zonder Schmidt op zouden houden te bestaan? We hadden Brenet, nu hebben we Mwene. Een wereld van verschil. We hadden Malen en toen kwam Zahavi erbij. PSV is veel meer dan alleen maar de FC Schmid. Prima trainer maar ook zonder Roger Schmidt zal PSV blijven bestaan.
+3/-1

 
3 weken geleden
Maar het is nu 2022, niet 30 jaar geleden. Heel Europa scout nu in Zuid Amerika en de echte talenten kunnen op hun 18e kiezen uit de complete Europese (sub)top met een salaris wat zelfs Gotze bij ons niet krijgt.

Zeg je nu serieus dat Brenet beter is/was dan Mwene? En nogmaals.. Zahavi werd gehaald omdat hij het beste was dat we konden halen, niet enkel omdat Schmidt dat zo nodig wilde. Ook Schmidt had veel liever Haaland gehad. Je denkt toch niet echt dat er betere spitsen in de rij stonden?

En ja, zonder Schmidt zal PSV ook blijven bestaan maar dan komen we dus in dezelfde vijver als Feyenoord, AZ en Vitesse terecht, tenzij we weer jaarlijks CL halen, dan gaan we weer in een iets beter vijvertje vissen.
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 weken geleden
Mexico is geen 30 jaar geleden. Nog niet zo heel lang geleden haalden we een zekere Chucky daar vandaan. Zelfs onze grote concurrent haalde er recent nog een speler. Tussen Zahavi en Haaland zitten nog pak hem beet 912.324 spitsen. Het moge duidelijk zijn dat Schmid al jarenlang met Zahavi wilde werken. Lees zijn boek maar eens na. Mwene is qua basistechniek net zo beperkt als Brenet destijds. Gelukkig ben jij tevreden over Schmid zijn aankopen, ik daarentegen totaal niet.
+2/-2

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Hoeveel goede spelers zijn er de laatste jaren vanuit Mexico naar andere Europese clubs gegaan dan? Wie heeft PSV allemaal laten lopen volgens jou? En voor wat betreft die Mexicaan van Ajax... Daar zat PSV ook achteraan. Mja, iets met salaris en CL.

912.324 spitsen? Whahaha... tuurlijk. En die zijn allemaal goed genoeg en willen ook allemaal in Nederland, op kunstgras en voor een habbekrats komen voetballen? Dream on. Waarom denk je dat dat clubje uit Amsterdam Haller voor 22 miljoen kocht? Omdat er nog 912.324 spitsen waren? En dan heeft PSV geen eens 22 miljoen voor enkel een spits.

Als je vindt dat Mwenen net zo beperkt is als Brenet zou ik nog eens wat wedstrijden van Brenet terugkijken. Brenet is een ongeleid projectiel.

Ik heb nergens gezegd dat ik tevreden ben met wie of wat dan ook. De lat moet altijd hoger. Wel vind ik dat je een beetje realistisch moet blijven.
+2/-0

 
3 weken geleden
Grappig dat je Haaland noemt, die heeft eerst ook bij red bull salzburg gespeeld net zoals mane.
+1/-0

 
3 weken geleden
Schmidt ontsluit inderdaad een spelersnetwerk wat voor Fey en lager onhaalbaar is. Het pijnlijke is echter dat die dure jongens en fors grotere financiële mogelijkheden van PSV (zie verloop Veerman) nauwelijks terug zijn te zien op het veld.

Bryan Linssen heeft in zijn eentje meer gescoord dan onze 1e spits (Zahavi), 2e spits (Vinicius) en nummer 10 (Götze) bij elkaar. Dit zijn peperdure jongens, Linssen verdient een fractie van hun salaris.

In hoeverre Schmidt de vrije val daadwerkelijk heeft gestopt dat zal deze maand blijken. Vorig seizoen was de 2e seizoenshelft een ware verschrikking en dit seizoen was het na Benfica ook huilen met de pet op.

Heel verstandig dat PSV nog even wacht met zijn contractverlenging. Na 1,5 seizoen is het tijd voor hem om te gaan leveren (in de grote wedstrijden).
+2/-1

 
3 weken geleden
Het lijkt op een strijd tussen De Jong en Schmidt. Bij beide heb ik zo mijn twijfels.
Schmidt zou denk ik meer respect hebben voor een Brands.
Het ambitieniveau van Schmidt valt te prijzen. Maar ik vind dat een trainer zich moet richten op de prestaties van zijn team en een TD zich moet bemoeien met de lange termijn visie. Een visie die ik bij de Jong nog niet heb kunnen ontdekken.
Heeft als TD ,in mijn ogen, nog maar weinig goeds voor elkaar gekregen.
+1/-1

 
3 weken geleden
Dat krijg je nou bij clubs waar een TD bij minim succesjes complimenten krijgen en door bepaalde fans meteen de hemel worden in geprezen,, kinderhand hè.
+1/-1

 
3 weken geleden
Heb je het nou over De Jong?
+1/-0

 
3 weken geleden
Daar ben ik het dan niet mee eens. De Jong krijgt meer dan genoeg kritiek en, ja, soms ook een keer een compliment.
Je kunt De Jong wel als schuldige aanwijzen voor alle teleurstelling, in de vorm van misgelopen titels en het niet halen van CL, en een nieuwe TD aanstellen (god mag weten wie dan wel) maar dan kun je bijna elk jaar en anders om de paar jaar de TD ontslaan en een nieuwe gaan zoeken. Daar wordt PSV niet beter van en de TD's die erna komen ook niet. Een nieuwe/andere TD maakt niet dat opeens iedereen in Nederland bij PSV wil komen voetballen en men opeens 3 keer betere spelers kan halen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Je mag het er niet mee eens zijn, maar ik zeg nergens dat de Jong een slechte TD is, dat is jou aanname ,, alhoewel de ballance kwa aankopen niet in het voordeel van JdJ is, ik zeg dit niet om een discussie uit te lokken, maar gewoon omdat ik het zo vind.
+1/-0

 
3 weken geleden
Nee, je zei dat De Jong "bij minim succesjes complimenten krijgen en door bepaalde fans meteen de hemel worden in geprezen"." En dat een kinderhand snel gevuld is.

Ondanks dat sommige mensen soms ook weleens een compliment uitdelen (Is dat dan zo raar? Het is niet knap als een TD een groot talent weet te behouden, terwijl half europa achter zo'n talent aan zit?), of het voor hem op nemen, betekent dat niet dat hij de hemel in wordt geprezen of dat men tevreden is.

De balans van alle TD's schommelt alle kanten op. Of dat nou De Jong, Brands of welke andere TD bij welke andere club dan ook is. Hoeveel prut heeft Brands bv naar Everton gehaald? En dat ook nog eens met een zak geld zo groot dat je er als PSVer bijna misselijk en jaloers van zou worden.
+1/-0

 
3 weken geleden
Het is inderdaad pijnlijk om te zien dat sommige spelers niet elke wedstrijd brengen waar we op hopen of vinden dat we mogen verwachten. De grote vraag is waar dat aan ligt. Ligt dat aan Schmidt, aan de spelers of aan andere zaken?
Voor Linssen zijn bv alle potjes met Feyenoord, ook die tegen VVV of Heracles, het hoogtepunt uit zijn carrière. Voor bv Gotze zijn dat doodsaaie wedstrijden, waar voor hem persoonlijk niks te halen valt. Echter stond Gotze er wel tegen Galatasaray en denk ik dat Linssen in zo'n wedstrijd helemaal suf gespeeld zou worden.

De vrije val heeft Schmidt allang gestopt. De komende maanden zullen we zien of hij met deze selectie nog een stap een omhoog kan maken. Europees heeft Schmidt allang een stap omhoog gezet met PSV, door 2 keer achter elkaar te overwinteren in Europa. En nee, ik zeg niet dat ik tevreden met de Conference League.

Ik heb niet het idee dat PSV aan het wachten is met verlengen van het contract van Schmidt. Volgens mij wil PSV dolgraag zsm verlengen, ongeacht hoe hoog we dit seizoen op de ranglijst eindigen.
Mocht Schmidt niet verlengen ligt zijn opvolger al wel vast, denk ik zo, en die loopt ook niet meer weg. Dus PSV zal toestaan dat het voorlopig aan het lijntje wordt gehouden, hopende dat Schmidt bij gaat tekenen.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.799 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

antidepressiva arnesen arnhem besmettingen bewijs corona democratie democratieen denederlandsegrondwet diego dooddoener duitsland eredivisie farmaceuten feyenoord knvb lindsaywilson nederland noodwet onbenul onzin overheid rosario schmidt shevchenko skipper vaccineren vvd ymo zaka