Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik ben blij met de drie punten en hoe we gevochten hebben voor die drie punten'

16 januari 2022 17:34

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt erg blij met de overwinning tegen FC Groningen. "Het was zeker geen perfecte wedstrijd, maar we scoorden al snel en hebben daarna de wedstrijd gecontroleerd", aldus Schmidt. "We hebben weinig kansen weggegeven. We hadden het onszelf natuurlijk makkelijker kunnen maken door de tweede en derde treffer te maken, maar we waren voorin net niet scherp genoeg."

Schmidt ging verder: "Ik had al een moeilijke wedstrijd verwacht. We hebben geen makkelijke voorbereiding gehad. Een groot compliment daarom voor de spelers hoe ze gevochten hebben voor de drie punten. We hebben iets van 150 lange ballen van de tegenstander moeten verdedigen en dat is nooit makkelijk. Dat hebben we echter wel gedaan. Ik ben blij met de drie punten en hoe we gevochten hebben voor die drie punten."

Gevraagd werd aan de trainer hoe het kwam dat de voorbereiding zo lastig was. "We misten wat spelers. Bijna zestig procent van de selectie heeft in de laatste weken geen voorbereiding gehad. Sommigen hebben maar één of twee trainingen gehad, dus ze zijn nu nog niet op honderd procent", zo gaf hij aan. "Het was nu een kwestie van karakter, spirit en mentaliteit. Ook deze wedstrijden moet je winnen. Het was belangrijk om het nieuwe jaar te beginnen met een overwinning en ook met de nul houden."




Tags

schmidt roger espn gecontroleerd groningen kwestie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage