Transparent
Inloggen
Sluiten

´Hans Gillhaus als scout weer terug bij PSV´

21 februari 2022 17:30 - Rik Elfrink
Foto: Pro Shots

´Hans Gillhaus als scout weer terug bij PSV´; image source: Pro Shots

Hans Gillhaus is afgelopen najaar weer teruggekeerd bij PSV. Dat meldt clubwatcher Rik Elfrink via Twitter. Diezelfde functie vervulde de geboren Helmonder al van 1999 tot 2005, waarna hij bij Chelsea als hoofdscout aan de slag ging. Na werkzaamheden bij Zulte Waregem, QPR en Sunderland was hij sinds januari 2017 als scout actief bij Arsenal.

Gillhaus kwam eind jaren ´80 ook als speler uit voor PSV en wist in 1988 de Europa Cup 1 te winnen. In dat seizoen werd hij bovendien clubtopscorer van PSV in de Europa Cup 1. De spits miste in de halve finale de uitwedstrijd tegen Real Madrid en had verder een basisplaats in alle wedstrijden. In de finale tegen Benfica werd hij in de verlenging gewisseld.

In totaal kwam hij tot 95 officiële wedstrijden en wist daarin 30 doelpunten te maken.




Tags

gillhaus hans arsenal benfica chelsea clubtopscorer elfrink helmonder madrid najaar qpr sunderland verlenging waregem zulte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dat was een leuk spitsje. Vond hem net niet genoeg voor de basis, maar wel ideale invaller. Benieuwd hoe hij het als scout gaat doen. (of eigenlijk dus al doet, is blijkbaar al bezig)
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Wa kon da menneke hoog springe !
+1/-0

2 jaar geleden
Uitstekend seizoen 1987-88.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Kunnen we hem niet terug in de spits zetten?? ;)
+1/-0

2 jaar geleden
Was altijd fan van hem,man wat had die een timing en kopkracht.
+1/-0

2 jaar geleden
Scout bij Arsenal.. ah dan krijgen we leuke voetballers waar we niks mee winnen? Dan Bosz nog als trainer.. dan is het setje compleet
+4/-1

 
2 jaar geleden
Haha wat een faalclub is dat inderdaad. Bergen met geld. Alleen maar jongens opstellen die net kunnen lopen. En maar falen. Die Wenger is nog het toppunt. Kon jarenlang aanblijven als coach zonder te presteren. Alles bedekken met de mantel der (talenten)liefde.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zoals Malen?

Er gaan natuurlijk niet opeens allemaal spelers van Arsenal komen. Net zoals dat er niet opeens allemaal spelers van Everton gaan komen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niet te serieus nemen Zon ;)
Spelers van het kaliber Malen zijn zonder meer welkom.
+1/-0

2 jaar geleden
Is dus afgelopen najaar = een paar maanden geleden gebeurt. Omdat Elfrink nu zijn stapeltje oude kranten nog eens aan het doornemen is komt ie erachter en wordt het als 'nieuws' op deze site geplaatst. Tjongejongejonge, wat een korte lijntjes heeft die gozer bij de club ☹
+3/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje