Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in Conference League tegen Kopenhagen

25 februari 2022 13:15
Foto: Pro Shots

PSV in Conference League tegen Kopenhagen; image source: Pro Shots

PSV zal het in de achtste finales van de Conference League moeten gaan opnemen tegen FC Kopenhagen. Dat werd vrijdagmiddag duidelijk na de loting van de UEFA. Op donderdag 10 maart zal in het Philips Stadion worden gespeeld, terwijl op donderdag 17 maart de return zal zijn. De Europese voetbalbond maakt op een later moment de aanvangstijdstippen bekend.

In Europees verband werd PSV één keer eerder gekoppeld aan de huidig koploper van Denemarken. FC Kopenhagen was in het seizoen 2009/2010 een van de tegenstanders in de groepsfase van de Europa League. In Eindhoven werd met 1-0 gewonnen, terwijl het duel in Denemarken met 1-1 gelijkspeelde.

De selectie van Kopenhagen heeft meerdere spelers met een verleden in de Eredivisie. Rechtsback Kevin Diks speelde bij Vitesse en Feyenoord, terwijl Nicolai Boilesen jaren bij Ajax speelde. Nicolai Jørgensen speelde vijf jaar bij Feyenoord en vertrok vervolgens naar het Turkse Kasimpasa. Hij liet eind januari echter zijn contract ontbinden en vertrok vervolgens naar Kopenhagen.




Tags

kopenhagen conference denemarken feyenoord aanvangstijdstippen boilesen diks eredivisie gelijkspeelde kasimpasa uefa vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Zijn die beter dan Midtyland?
Dan wordt het moeilijk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als ze beter zijn dan Telstar of Volendam wordt het ook moeilijk.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Niet zo negatief he Bok;
-we zitten bij de crème de la crème van de Conference league.
-we zitten bij de laatste vier van ons internationaal hoog aangeschreven bekertoernooi.
-we staan slechts vijf puntjes achter de "moeder aller voetbalclubs'
-we staan zelfs hoger dan de andere Nederlands kanonnen in de Conference league.
-we krijgen niet slechts 11 spelers te zien maar elke week 16 toppers op het veld.
Het leven is mooi als PSV fan😎
+3/-0

 
2 jaar geleden
Wow.. Je begint hier echt goed in te worden Hendrikus. Nog even doorgaan zo en je kunt aan de slag bij PSV. Ik denk dat je een uitstekende cultuurbewaker zou kunnen worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Haha ja of influencer😎
Zo zie je maar dat je overal wel iets positiefs van kunt maken met een andere woordkeuze.
+1/-0

2 jaar geleden
Prima loting ,daar al eens geweest ..
+1/-0

2 jaar geleden
Makkie toch?

Voor de aanstaande winnaar van het toernooi.
+1/-2

2 jaar geleden
Prima loting op zich, Kopenhagen ook erg leuke stad maar wat voelt het toch wrang… tegen Benfica niet door kunnen drukken en die maken in de CL nog steeds kans tegen Ajax, Galatasaray helemaal zoek gespeeld en die spelen nog EL en wij van randje CL via EL nu via cl naar het doucheputje. Het verval en afglijden van ons cluppie, zelfs in een paar maanden, prachtig in beeld
+18/-1

 
2 jaar geleden
Mooi omschreven, maar ik krijg er wel buikpijn van😱
+4/-0

 
2 jaar geleden
Hoezo, komen de Russen tot hier en is volgend seizoen Gazprom onze hoofdsponsor??
+1/-0

 
Nehee, dat nou niet, Maar Cocu komt er wel;-)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Of die ex-coach van Vitesse? Zloetski of zoiets?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja het kan raar lopen, maar ben wel blij dat we ons in het doucheputje bevinden. In de CL hadden we waarschijnlijk 18 punten minder gehaald dan onze Amsterdamse vrienden en met de tweede plaats in de EL was je nu ook klaar tegen een afvaller uit de CL. Nu hebben we qua resultaten een aardig Europees seizoen en wie weet wel weer eens een Europese kwartfinale. Puntjes sprokkelen voor de ranglijst is in dit stadium veel belangrijker dan het hoogste of 1 na hoogste toernooi.
+10/-0

 
2 jaar geleden
Ik acht de CL miljoenen nog net wat hoger in omdat je juist die punten wilt halen zodat je die CL miljoenen bij kan schrijven en een fatsoenlijke loting krijgt wanneer je meedoet.

Dit seizoen moeten we vooral veel punten pakken, we kwamen voorheen altijd uit Pot 1 in de EL en nu volgens mij uit Pot 3 (doordat er minder teams mee deden volgens mij zelfs bijna Pot 4). In de CL zullen we nu ook wel naar Pot 4 afgegleden zijn en dat maakt je Europese campagne zo onnodig veel lastiger wanneer je zovaak onnodig punten laat liggen. De vorige keer kon je nog enigszins van pech spreken dat je met Inter de sterkste uit Pot 4 had geloot, maar als je er zelf in zit krijg je bij voorbaat een erg lastige klus.

Daarnaast is het misschien geen CL of EL, maar zo vaak pak je geen Europese prijs en ik zou hem graag naar PSV zien gaan. Denk zelfs nog wel liever dan het kampioenschap. 45 nationale prijzen, maar slechts 2 Europese tot nu toe. De sterkere tegenstanders zijn op een goede dag te pakken ben ik van mening. Van de meesten is het ook geen schande om te verliezen, maar ze mogen wel weer wat meer gaan brengen. De voorbereiding ging zo lekker, maar daarna werd het alleen maar minder.
+2/-0

 
Je zat nu in pot 2 met de loting. Nu nog een of misschien twee rondes doorkomen in de Conference League en je zou volgend seizoen weer groepshoofd kunnen zijn als je in de groepsfase van de EL zou uitkomen.

Groepsfase CL zou wel pot 4 betekenen. Ook vorig seizoen al en dat zal volgend seizoen en waarschijnlijk het seizoen daarna ook zo zijn. Tenzij je volgend jaar de CL of EL wint :B
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Wat krijg je in de Kitchen Champions League voor een overwinning ? De reiskosten vergoed ?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat ik me nu afvraag is wie er in hemelsnaam een "minnetje" bij deze post van Brusje zet? Dat kan toch alleen maar Toon Gerbrands zelf zijn.
+3/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Tja had die liever in de finale tegengekomen, maar als je die beker wilt winnen moet je ook van de zwaargewichten kunnen winnen.
+1/-1

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Zwaargewicht? Kopenhagen is een leuk elftal en leuk voor de uitsupporters om heen te gaan. Maar Kopenhagen is absoluut geen zwaargewicht, roma bijvoorbeeld is veel sterker. Deze moet je makkelijk kunnen winnen. Zeker als je deze beker wil winnen, iets wat toch wel zou moeten kunnen. Zeker als je bij de top 32 van Europa wilt horen.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Van de mogelijke tegenstanders, is deze loting niet slecht te noemen, qua zwaarte, qua voetbal, lekker dichtbij ook!

Maar ja logica en PSV tegenwoordig...🤪

Aanvullend: nu lees ik weer dat Schmidt zegt: "als we 2 x goed spelen" en daarna ook "zondag spelen we op kunstgras"

Ja zo vraag toch om excuses, hou GVD je bakkes dicht daarover en ga je eens gedragen als coach van PSV... oftewel je zorgt dat we 2x scherp zijn (jouw verantwoordelijkheid Roger) en stop met dat kleinzeurige gemauw over allelei bijzaken!

Wij zijn PSV godnondejuh!
+7/-1

2 jaar geleden
Ik voel weer een invasie in Heidi’s Bar aankomen😄
+3/-0

 
 
2 jaar geleden
Dit tovert een lach op mijn gezicht. Wat een gekkenhuis was het daar. Ik weet niet meer of het voor of na " Helsingborgs IF" of "FC Kopenhagen" was, maar op een gegeven moment stonden er 5/6 man langlaufend op straat met ski's die even daarvoor nog aan het plafond gemonteerd zaten. Mooie awaydays. De boefjes van FCK kwamen wel vaak een oogje in het zeil houden, maar dat terzijde. Rosie McGee vond ik persoonlijk ook wel aardig destijds.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Mooi was dat. Hahaha. Na Brondby oefenwedstrijd met 27 man in het uitvak was dit de 2e keer Kopenhagen.
Heidi's bar was een beetje krapjes
+1/-0

2 jaar geleden
Het is nu enkel ervaring op doen, ons goed laten zien, leuk spelen en volle focus op de competitie. Dat is het belangrijkste.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Heb de tickets al besteld. Zouden we met veel geluk en weinig Deutsch koppigheid wel eens kunnen winnen, de finale in Tirana van de Kitchen Champions League
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage