Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verspeelt punten na schandalige strafschop in blessuretijd

8 mei 2022 18:43
Foto: Pro Shots

PSV verspeelt punten na schandalige strafschop in blessuretijd; image source: Pro Shots

PSV lijkt de titel definitief uit het hoofd te moeten zetten. Via twee treffers van Cody Gakpo leek de ploeg lang op weg naar een zege tegen Feyenoord, maar door een werkelijk schandalige beslissing kwam Feyenoord diep in blessuretijd langszij.

PSV begon uitstekend in de Kuip. In de openingsfase kreeg het via Ritsu Doan, Eran Zahavi en Cody Gakpo al goede mogelijkheden. Gezien het spelbeeld zou een voorsprong volkomen terecht zijn en die kwam na een kwartier spelen. Gakpo wist de 0-1 te maken na een heerlijke lange bal van Joey Veerman.

De ploeg liet zich vervolgens iets terugzakken zodat Feyenoord er af en toe uit kon komen. Het was echter toch PSV dat weer scoorde. Veerman was met een lange bal opnieuw belangrijk. Gakpo ging nu de een-twee aan met Zahavi. De Israëliër gaf met zijn buitenkant de bal terug, waarna met een bekeken stiftje de 0-2 werd gemaakt.

PSV kwam in de eerste helft geen moment in gevaar. Gezien het veldoverwicht had de ploeg al een grotere voorsprong kunnen pakken, maar bij het rustsignaal stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord.

De ploeg kwam vervolgens uitermate zwak uit de kleedkamer. Feyenoord kreeg al snel een grote kans, maar Yvon Mvogo wist dat te voorkomen door goed uit te komen.

Nadat de eerste storm was gaan liggen kreeg PSV weer een enorme kans. Zahavi omspeelde de keeper, maar werd met een sliding vervolgens nog net geblokt.

PSV werd echter weer teruggedrongen zodat Feyenoord een paar grote kansen kreeg. Mvogo redde een paar keer uitstekend, terwijl Linssen op de bovenkant van de lat kopte. Ook Sinisterra kreeg een mogelijkheid, maar hij schoot naast.

Vier minuten voor tijd kwam dan toch de tegentreffer. Doan verspeelde de bal en Dessers kopte de 1-2 binnen.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg de net ingevallen Marco van Ginkel een enorme kans, maar hij schoot over het doel.

In blessuretijd kreeg Feyenoord plotseling een enorme mogelijkheid nadat een voorzet van Walemark in een keer op doel ging. Mvogo redde echter uitstekend.

PSV leek met de winst naar Eindhoven te gaan, maar daar dacht Gözübüyük anders over. Op een werkelijk schandalige wijze ging de bal op de stip nadat de tijd al voorbij was en het cadeautje werd door Feyenoord dankbaar uitgepakt. Een 2-2 uitslag was daarmee het gevolg.




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord gakpo mvogo zahavi cody doan veerman bovenkant cadeautje dessers eran geblokt ginkel israelier joey kuip langszij linssen omspeelde openingsfase rustsignaal sinisterra sliding spelbeeld stiftje terugzakken titel veldoverwicht verspeelde walemark yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage