PSV eindigt seizoen met overwinning in Zwolle

15 mei 2022 16:25

PSV eindigt seizoen met overwinning in Zwolle; image source: Pro Shots

PSV heeft het seizoen en het tijdperk onder Roger Schmidt afgesloten met een zege. Op bezoek bij PEC Zwolle werd het 1-2. Bruma en Richard Ledezma zorgden voor de treffers.

PSV begon in Zwolle uitermate zwak aan de wedstrijd. Al snel moest Yvon Mvogo handelend optreden nadat een voorzet van oud-PSV'er ineens op doel ging, terwijl de thuisploeg na acht minuten spelen een enorme kans kreeg. Oog in oog met Mvogo was het echter wederom de doelman die als winnaar uit de strijd kwam.

Twee minuten spelen was het aan de andere kant wel raak. Een schot van Cody Gakpo werd van richting veranderd door een van de verdedigers van PEC, waarna Bruma eenvoudig voor de 0-1 zorgde.

Niet veel later stond het echter alweer gelijk. Achterin stond het bij PSV wederom niet goed, waarna Kastaneer de bal hard in de korte hoek schoot. Diezelfde spits scoorde een minuut later zelfs nogmaals nadat hij een voorzet onbedreigd kon binnen koppen, maar vanwege buitenspel werd de treffer na tussenkomst van de VAR afgekeurd.

In de minuten daarna kreeg de thuisploeg wederom enkele mogelijkheden, maar halverwege de eerste helft was het Gakpo opeens met een enorme kans. Hij kon alleen door op de keeper maar zag zijn inzet vervolgens door Lamprou gestopt worden. PSV nam echter steeds meer het initief en leek al snel voor de 1-2 te zorgen. Bruma scoorde opnieuw, maar ook dit keer werd na tussenkomst van de VAR de treffer vanwege buitenspel afgekeurd. In de resterende minuten voor rust bleef PSV wel de bovenliggende partij, maar kansen en doelpunten volgden niet meer.

Direct aan het begin van de tweede helft kwam Dennis Vos binnen de lijnen. De verdediger van Jong PSV verving Philipp Max en maakte daarmee zijn officiële debuut in het eerste elftal. De eerste kans van de tweede helft was voor PSV, maar Gakpo schoot na een goede loopactie snoeihard op de lat. Ook PEC Zwolle kreeg al snel een grote kans, maar met een geweldigde redding wist Mvogo een tweede tegentreffer te voorkomen. Na ruim een uur spelen moest hij op een afstandsschot nogmaals met succes reddend optreden en dat deed hij enkele minuten later nogmaals spectaculair op een knal van Koolwijk.

Ook PSV kwam echter aan aanvallen toe. Maximiliano Romero zag een kopbal eenvoudig gekeerd worden, terwijl Richard Ledezma een enorme kans kreeg na een geweldige pass van Gakpo. De Amerikaan miste echter oog in oog met Lamprou. Enkele minuten later wist hij na een geweldige lange bal van Jordan Teze echter alsnog voor de 1-2 te zorgen.

Een kwartier voor tijd mocht nog een verdediger van Jong PSV zijn officiële debuut in het eerste elftal maken aangezien ook Jenson Seelt als invaller binnen de lijnen kwam. Tien minuten voor tijd kon Gakpo de wedstrijd beslissen nadat hij de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten kreeg. Hij wist de bal echter niet in het doel te krijgen. Een minuut later werd PEC weer gevaarlijk, maar ook nu weer kon Mvogo met een uitstekende redding de tegentreffer voorkomen. Niet veel later kon hij opgelucht ademhalen toen een poging van de thuisploeg net naast het doel ging.

In de resterende minuten probeerde PEC de gelijkmaker nog te forceren, terwijl PSV er in de counter een paar keer tussenuit kon. Kansen kwamen er echter niet meer, zodat het duel eindigde in een 1-2 overwinning.