Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Robert van der Wallen stopt geen euro extra in de club'

24 mei 2022 09:03 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Robert van der Wallen stopt geen euro extra in de club"; image source: Pro Shots

Toon Gerbrands geeft in gesprek met Voetbal International aan dat er niets klopt van de verhalen dat president-commissaris Robert van der Wallen geld in PSV stopt. "Niet in de club en niet in transfers", aldus Gerbrands. "Dat zijn ook allemaal van die verhalen die rondgaan. Journalisten roepen dat maar en iedereen neemt het over. Check het even. Het kan ook niet, want de KNVB controleert alles. Er komt geen euro in als je die niet kan verantwoorden."

Van der Wallen wil ook geen minderheidsaandeel in de club hebben. "En PSV wil dat ook niet. Voor het stichtingsbestuur is dat geen optie", zo geeft Gerbrands aan. "Op die manier komen we qua spelerssalarissen ook niet nog dichter bij Ajax. Met een aandelenverkoop verdien je één keer geld. Dat is niet structureel."

Op operationeel niveau bemoeit de president-commissaris zich nergens mee binnen de club. "Hij wil vol gas vooruit, dat laat hij in die jaarlijkse strategische sessies blijken. Dan mag iedereen meepraten", zegt Gerbrands daarover. "Hij is ook van het grote denken. Hij kan bijvoorbeeld nadenken over partnerfonds 2 waarmee dertig miljoen is opgehaald. Qua strategisch denkvermogen is hij natuurlijk een enorme toegevoegde waarde. Niet voor niks is zijn bedrijf zo groot geworden. Dat strategische denken kan hij als de beste. Maar dat is wat anders dan operationeel bemoeien."

Meer op VI.nl




Tags

gerbrands wallen operationeel aandelenverkoop bemoeit check denkvermogen knvb minderheidsaandeel partnerfonds rondgaan sessies spelerssalarissen stichtingsbestuur strategisch verantwoorden verdien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

1 jaar geleden
Je hoort nu meer van Toon dan in de laatste 8 jaar.

Verder prima positief verhaal weer hoor.
+2/-0

1 jaar geleden
Het consortium investeert geld en know-how in de club.
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom zou hij überhaupt geld in de club steken? Het zou alleen maar tot n belangenverstrengeling kunnen leiden.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage