Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV neemt deel aan pilot met slimme technologie tegen racisme'

8 juni 2022 13:18 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"PSV neemt deel aan pilot met slimme technologie tegen racisme"; image source: Pro Shots

De NOS meldt dat PSV komend seizoen deelneemt aan een pilot van de KNVB en de Rijksoverheid om met technische hulpmiddelen beter vast te kunnen stellen wie zich schuldig maakt aan discriminerende of beledigende uitlatingen. In het Philips Stadion komen geluidscamera's te hangen waarmee afwijkende geluiden kunnen worden gesignaleerd.

In totaal komen er drie verschillende projecten in de stadions. Ook bij PEC Zwolle en Feyenoord worden projecten georganiseerd.

Meer op NOS.nl




Tags

pilot racisme technologie afwijkende beledigende discriminerende feyenoord geluidscamera gesignaleerd hulpmiddelen knvb nos pec rijksoverheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ben ik de enige die er de laatste twee jaar een raar gevoel over heeft dat de camerabeelden, geluidsopnames en het volgen van je telefoon-positie met de pings van je mobiel in een steeds stijgende lijn zit ? Als je de film 2000mules hebt gezien weet je hoe ver ze nu al iedereen kunnen volgen, en in kaart hebben.
+6/-3

 
1 jaar geleden
Nee dat ben jij niet. Absoluut bezopen initiatief dit. Nadat de var al de spontaniteit bij juichen voor doelpunten heeft geëlimineerd, wordt dan nu ook het aanmoedigen en zingen gecensureerd?

Als men in de regiekamer dan maar niet de anti-Ajax geluiden met antisemitisme gaat verwarren.
+9/-3

 
1 jaar geleden
De zangers van het commandolied mogen er wat mij betreft uitgepikt worden hoor. Dat heeft niets met anti-Ajax en alles met antisemitisme te maken namelijk. Al jarenlang de grootste schande voor onze club dat dat met enige regelmaat van de tribunes rolt.
+11/-2

 
1 jaar geleden
Dat is jouw mening. En wat te doen dan met het 'hamas' en andere kreten? Imo is voetbal emotie en moet e.e.a. in de context van de wedstrijd gezien worden. Bepaalde geluiden zouden wel tot bepaalde wedstrijden beperkt dienen te worden. Zolang bij Ajax op de tribunes het bombardement op Rotterdam verheerlijkt wordt en PSV en haar supporters openlijk geschoffeerd worden, hoeven wij niet roomser dan de paus te worden. Maar dat is mijn mening, zo sta ik erin.
+4/-8

 
1 jaar geleden
"maar zij doen het ook" is nooit een reden om racisme of wat dan ook goed te praten
+4/-0

 
1 jaar geleden
Kwestie van oog om oog, tand om tand of turn the other cheek? Ik zou het wel weten hoor.
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het commandolied gaat wel ver, maar ik ga ook wel met killer mee dat het niet zo kan zijn dat ieder anti Ajax nummer onder de noemer racisme komt te vallen omdat zij zichzelf zo nodig ***** moeten noemen.
Het feit dat ik dat woord niet mag noemen in mijn reactie is al racisme op zich.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Geef dit een kans. Het gaat om grievende vormen van racisme, ook als die in de supporterscultuur zijn ingebakken. Niet meteen de kaart spelen van: hier mag je niets meer.
+8/-3

 
1 jaar geleden
Je zegt het zelf: in de supporterscultuur ingebakken. Why change now?
+3/-9

 
1 jaar geleden
De supporterscultuur van nu is er toch niet voor de eeuwigheid? Die verandert voortdurend en er is niets op tegen om daarbij een handje te helpen.
+10/-2

 
1 jaar geleden
Laat ik het zo zeggen, ik ga niet mee in woke cultuur. Het woord alleen al, brrr.
+3/-6

 
1 jaar geleden
haha, ik ben ook niet zo'n fan van zulke termen.
Neemt niet weg, dat je ook zonder jezelf woke te voelen, te vinden, of te zijn, rekening kunt houden met anderen.. kwestie van waarden en normen toch?
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wedstrijden tegen Ajax, bijvoorbeeld, zijn meer beladen dan andere minder 'spannende' potjes. De emoties die dergelijke wedstrijden oproepen moeten niet van hogerhand beteugeld worden. Wij hebben het hier wel over voetbal, niet over kerkbezoek of de padvinderij.
+1/-3

 
1 jaar geleden
In kaart hadden ze al toen op je SCC je pas foto moest hebben echt wel iedereen op OOST effe op de foto gezet ,heel makkelijk was dat toen..Veel geheim is in deze wereld toch al lang niet meer..
+2/-2

 
1 jaar geleden
Camerabeelden met slimme technologie analyseren is een totaal andere wereld dan je pasfoto op een kaart hebben. Als je wilt weten dat de apps en pings van je mobiele telefoon tegenwoordig met jouw informatie doen, en hoe die informatie wordt opgekocht, kijk dan op Rumble de trailer van 2000mules.
+1/-3

Het een brengt het ander met zich mee, het doel heiligt hier de middelen, voors en tegens blijft je houden.
+3/-1

1 jaar geleden
Vroeger dacht ik altijd dat ik mijn leven lang seizoenkaarthouder zou blijven. Wat was ik jong en naïef.

Het wordt met het jaar minder leuk om voetbalsupporter te zijn, en nog sneller minder leuk om naar het stadion te gaan. Vroeger vond ik mensen die "vroeger was alles beter zeiden" zielig en ouderwets. Nu snap ik ze, oud worden is niet zo leuk. De VAR (juichmoment verneukt, het mooiste in het voetbal wat er is voor supporters), meten met twee maten (KNVB, of eigenlijk weer VAR) en dan nog alle betuttelende regeltjes die met het jaar worden uitgebreid om ons naar een stadion vol bioscooppubliek te leiden.

Nee, ik denk steeds vaker met weemoed terug aan vroeger.
+12/-1

 
1 jaar geleden
Prima reactie!

Vroeger was alles niet beter, maar wél leuker. Fijner, mooier.
+4/-3

 
1 jaar geleden
Poeh ik kan me nog wel de nodige liedjes herinneren van 30/40 jaar geleden waar je nu ook echt niet mee hoeft aan te komen.
En dan heb ik het niet over " Keessie is een pyromaan" of "Er staat een aap in de goal" 🤔
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ah dezelfde tijd als die van
Waar is de pink?
+1/-0

 
1 jaar geleden
🙂 haha ja en er was ook iets met Ria Valk dacht ik😏
+1/-0

 
1 jaar geleden
"Op het station!" hoor je ook niet meer in deze tijd van auto- & buscombi's, hahaha.
+1/-1

 
1 jaar geleden
@Killermfc, Mijn probleem is vooral dat je een enorm grijs gebied in gaat. Als ze met een scheids en var al geen strafschop bij Feyenoord goed kunnen beoordelen, wat ga je dan krijgen met boeboe roepen, en een wegwerp gebaar maken ? Daar kan je zo oerwoud geluid in interpreteren of het maken van de hitler-groet. Als je "woke" gaat zoeken dan vindt je het ook.
+2/-2

1 jaar geleden
Gelukkig kan je ook een geweldige sfeer creeren zonder racistische uitingen.
+12/-1

1 jaar geleden
Privacy heb je volgens mij al nergens meer. Maar het is wel een lastige discussie. Als iemand nu iets roept over een dikke reet, flaporen of andere lichamelijke afwijkingen wordt je dan ook van de tribune geplukt? En nog belangrijker wie bepaalt dat?
+2/-2

1 jaar geleden
Uitstekende stap. Het wordt tijd dat die gezwellen op de tribunes verwijderd gaan worden
+7/-3

 
1 jaar geleden
Gezwellen nog wel, toe maar... spreek hen erop aan, zou ik zeggen, als het jou hindert in jouw beleving.
+3/-3

 
1 jaar geleden
Durft hij vast niet haha.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Je kunt tegenwoordig toch niet meer zonder gevaar voor eigen leven iemand ergens op aanspreken. Onze maatschappij is verrot en niemand neemt nog iets aan van een ander. Als leraren kinderen aanspreken,komen de ouders verhaal halen. Dat is de realiteit.Dus succes met aanspreken van iemand die(waarschijnlijk)in een groep staat, voor wie kiezen die partij denk je?
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt ongetwijfeld.

Maar ga dan ook niet medesupporters, en wellicht tevens medeforummers, op een internetforum uitmaken voor gezwellen.

Wij zijn en blijven hier op PN allen PSV-supporters - althans dat is het uitgangspunt - en dan is het imo ongepast om elkaar, nota bene vanachter je toetsenbord, voor rotte vis uit te maken, alleen omdat je van mening verschilt of een andere stadionbeleving ambieert. Dat schelden bewaar je maar, idd, voor de (supporters van de) tegenstander (lees: de gehate vijand). En dat is nou net het uitgangspunt van deze hele discussie.
+2/-1

 
1 jaar geleden
oh maar daar heb je gelijk in hoor. Als beledigen of racisme niet meer kan , dan gaat medemensen voor gezwellen uitmaken ook wel heel erg ver vind ik.
+4/-0

1 jaar geleden
Hoe krijgen ze het voor elkaar om beetje bij beetje de lol er uit te halen voor supporters. Voetbal kijken, daarvoor ga je toch naar het stadion? Met als het kan een beetje een vlugge doorstroming bij de ingang, catering en toiletten. Lichtshows, spammails, veranderende betaalmethoden, filmen en supportertjes monitoren, afschaffen van de flits, penaltyschieten in de rust en het weghalen van de gaskachels.. bij het lezen van dit bericht kan ik alleen maar tevreden zijn over mijn keuze om de restitutie terug te vragen. “Verbeteren van de het stadionbezoek” ik geloof daar niet meer in. Geef ons gewoon voetbal en een lekker koud biertje 😉
+2/-1

 
1 jaar geleden
doe doe doe, aha, doe doe doe, 1984....
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje