Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Walter Benítez tekent voor drie seizoenen bij PSV

21 juni 2022 10:32 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Walter Benítez tekent voor drie seizoenen bij PSV</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV de komst van Walter Benítez bevestigd. De 29-jarige doelman heeft bij de club een contract voor drie seizoenen getekend. De Argentijn speelde de afgelopen seizoenen voor het Franse OGC Nice en maakt nu transfervrij de overstap naar PSV. Dinsdag sluit de doelman al direct aan bij de groepstraining.

Directeur Voetbalzaken John de Jong geeft aan enthousiast te zijn over de komst van Benítez. "Walter is een zeer ervaren keeper die zich op hoog niveau en voor langere tijd heeft bewezen. Hij heeft bijna tweehonderd wedstrijden voor Nice gespeeld en was er geregeld aanvoerder", aldus De Jong. "Onze scouting zag hem al op jonge leeftijd spelen in Argentinië en is hem blijven volgen toen hij naar Europa vertrok."

De Jong gaat verder: "Omdat we wisten dat zijn contract na dit seizoen afliep, hebben we de laatste maanden erg veel tijd en energie in zijn komst gestoken. Toen duidelijk was dat hij open stond voor een transfer naar PSV hebben we direct doorgepakt."

Zelf is Benítez blij met zijn komst naar PSV: "De ambitie van PSV spreekt me enorm aan. PSV speelt om alle prijzen en naar zo’n uitdaging was ik op zoek", zo geeft hij aan. "Ik wil alles uit mezelf en het team halen, iedere training en wedstrijd opnieuw. Dat mogen de mensen ook van mij verwachten. Ik heb al veel berichten van supporters ontvangen en ben daar erg dankbaar voor. Ik kijk uit naar dit avontuur."

Meer op PSV.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

benitez walter jong nice argentinie doorgepakt groepstraining ogc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Fantastisch! Eindelijk weer eens een topper onder de lat. Dit wordt een mooi seizoen!
+3/-0

1 jaar geleden
Das godnondju nen goeie keepert.
+3/-0

1 jaar geleden
Veel afgegeven op onze technische mensen maar ik vind dit echt een staaltje vakwerk! Wie of wat er ook verantwoordelijk is, blij te zien dat er een andere wind schijnt te gaan waaien binnen PSV. Gericht versterken zal ons dichterbij Ajax brengen. Erop en erover! Brands is terug. Die weet wel van aanpakken
+2/-1

1 jaar geleden
We gaan het meemaken. Ik heb hier in ieder geval wel vertrouwen in. Een degelijke keeper geeft een verdediging ook rust en vertrouwen. Ik hoop dan ook dat de hartslag niet meer bij elke terugspeelbal verdubbeld komend seizoen. Het bizarre aantal tegengoals vorig jaar is natuurlijk ook 1 van de redenen waardoor we titel mis zijn gelopen. Dat lag zeker niet enkel aan Drommel, het seizoen beginnen zonder fatsoenlijke backs en de enorme blessuregolf bij de CV's en het weigeren om dit in de winter te herstellen heeft daar ook in meegespeeld. Als we Hoever kunnen verleiden, een goede back extra aan kunnen trekken en Mauro vertrouwen geven ziet het plaatje er al een heel stuk beter uit. Met Mwene, Teze, Boscalgi, en talenten uit de jeugd heb je dan al een groot gat gedicht.
+2/-0

1 jaar geleden
Na al het dramatische transfernieuws ( Brenet, v Ewijk, Waterman ) is dit toch wel heel erg netjes. Lijkt een rustige en ervaren keeper. 200 wedstrijden voor Nice gekeept en 14 clean sheets afgelopen seizoen.
+1/-0

1 jaar geleden
Goed werk John de Jong, nu Luuk deze week ook weer welkom heten, en het plaatje ziet er gelijk weer goed uit ! Is ook een signaal naar de spelers die wellicht weg willen....
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb de beste man nog nooit zien keepen maar op de een of andere manier heb ik hier een waanzinnig goed gevoel bij.
We gaan het zien!
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoor net van de afdeling "foto scouting" dat zij ook meteen zien dat dit een topper is. Nu kan het dus niet meer mis gaan😎
+5/-0

1 jaar geleden
Ik heb wel goede verwachtingen van Benitez. Deze man heeft in de Franse Ligue 1 natuurlijk ook al te maken gehad met vervelende supportersgroepen. Wat dat betreft zal hij minder snel onder de indruk zijn van de Kuip of de Arena. De statistieken zijn ook goed.
+1/-0

1 jaar geleden
Zowel inkomend als uitgaand een klinkende start van de transferzomer!
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben benieuwd lees net op voetbalprimeur dat bij niet goed is bij hoge ballen en voorzetten te verwerken.
Laten we hopen dat hij dat hier dan maar erbij leert .
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
We zullen 90% van de gevallen in de aanval zijn. Wordt een waanzinnig jaar. Tegenstander komt niet meer aan voorzetten toe. Vol gass fussball begint dit seizoen. Voor degenen die me minnen geven: ik denk serieus dat we de titel gaan pakken als we Sangare / Gakpo weten te behouden.
+1/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik moet altijd een beetje lachen om de tekst dat ze een speler al heel lang op het vizier hadden. Dat lees ik zonder overdrijven bij iedere speler die we halen.

Bij Benitez is dat al helemaal bijzonder. 'De scouts zagen hem op jonge leeftijd al spelen in Argentinië' en zijn hem blijven volgen toen hij naar Europa kwam'. Wat?! Dus we volgen hem al een jaar of 10? Met welk nut? Ik neem aan dat we de scouts nuttiger kunnen inzetten..

Natuurlijk neem ik dat 'volgen' ook heus wel met een korreltje zout, maar meld het dan gewoon een keer niet. 5 jaar geleden hadden we hem zelf namelijk ook prima uit Argentinie kunnen halen.

Ik wordt altijd zenuwachtig van keepers die niet sterk zijn in de lucht, dus ik houd m'n hart vooralsnog even vast. Ik ga er toch in ieder geval vast stiekem vanuit dat we er wel op vooruit gaan met Benitez.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje