Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Ki-Jana Hoever op huurbasis naar PSV

23 juni 2022 09:33 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Ki-Jana Hoever op huurbasis naar PSV</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Ki-Jana Hoever per direct is toegevoegd aan de selectie van Ruud van Nistelrooij. De verdediger wordt voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Een optie tot koop bleek voor de Engelse club onbespreekbaar. In Engeland maakte hij in 2019 zijn debuut bij Liverpool, waarna de jeugdinternational een jaar later naar Wolverhampton vertrok.

Ondanks dat er geen optie tot koop is, wilde Directeur Voetbalzaken John de Jong de verdediger zo snel mogelijk toevoegen aan de selectie van PSV. "We huren Ki-Jana omdat we overtuigd zijn van zijn kwaliteiten en het van doorslaggevend belang vinden dat hij al vroeg in de voorbereiding aansluit", zo legt hij uit. "Een huur met koopoptie was voor Wolverhampton op dit moment onbespreekbaar. Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld."

Zelf geeft de rechtsback aan hartstikke blij te zijn met zijn komst naar PSV. "Toen PSV zich meldde was ik al enthousiast en na een gesprek met de trainer was het voor mij duidelijk dat ik hier wil gaan spelen", zo geeft hij aan. "Ik ben een rechtsback met snelheid en overzicht. Het voetbal dat de trainer wil spelen, past daarbij. In de Premier League heb ik op hoog niveau gespeeld en getraind. PSV speelt in Nederland om de prijzen en speelt Europees voetbal. Naar die nieuwe ervaring kijk ik enorm uit. Ik heb ontzettend veel zin om hier te beginnen."

Meer op PSV.nl
Tags

jana hoever wolverhampton doorslaggevend engeland huur jong liverpool nederland nistelrooij wanderers wekenlange

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 dagen geleden
Prima zaak als hij speltechnisch inderdaad iets toevoegt. Zwakke plek van vorig seizoen ingevuld op deze manier? Krijgt scouting een jaar extra en we hebben wat extra tijd om te zien hoe Sambo zich ontwikkelt na zijn blessure. Welkom bij de aanstaande kampioen Ki- Jana.
+3/-0

5 dagen geleden
Klinkt als Mauro naar links en Max naar een andere club als hier de tijd zo'n belangrijke rol zou zijn
+1/-0

5 dagen geleden
Of Hoever als backup voor CV,mocht er geen Braziliaan bijkomen. Zeker zolang Boscagli nog ontbreekt.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Op de site van PSV staat geschreven dat hij als rechtsback is gehaald. Al kan hij in geval van nood natuurlijk ook in het centrum uit de voeten.
+1/-0

5 dagen geleden
Jammer dat er geen optie tot koop is, maar wel begrijpelijk vanuit beide kanten.
Zo lang het een echte aanwinst is voor ons PSV ben ik sowieso blij. De toekomst gaat het uitwijzen.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Ik begreep dat juist niet, van PSV kant. Misschien als we hem voor de breedte halen, okay, maar als hij veel gaat spelen en goed ontwikkelt dan willen we hem toch houden en of profiteren van de waarde die wij creeren.

Kun je uitleggen?
+2/-0

 
5 dagen geleden
Ik bedoel op basis van de uitleg die ook in het nieuwsbericht staat dat het begrijpelijk is vanuit PSV-zijde. Het is gewoon belangrijk nu om snel te handelen ook met het oog op de voorronde CL die eraan komt.

Natuurlijk had ik graag een optie tot koop gehad voor een goede prijs, maar die goede prijs had er op korte termijn niet in gezeten.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Thanks Koen.
Dat snelle handelen begrijp ik ergens wel, maar dan zou ik liever een deadline aan Gakpo en Sangare stellen, zodat we echt aan team kunnen bouwen. Als die laat vertrekken laten die een mega gat achter dat we niet kunnen opvangen. We’ll see
+1/-0

5 dagen geleden
Vanwaar bij iedere aankoop 'the ki-janaway' 'theboyway' etc.

lijkt wel bedacht door een brugklasser
+2/-0

 
5 dagen geleden
Ach ja, dat is de huidige huisstijl. Ik kijk er ook met kromme tenen naar maar hou er tegelijk rekening mee dat er ook een (jongere) doelgroep is bij wie dit wellicht wél aanspreekt.

Zolang de #KiJanaWay naar het kampioenschap leidt, zal het me verder worst zijn!
+1/-0

 
5 dagen geleden
Het is goed dat ze zich ook richten op de jongere doelgroep. Ik denk echter dat zelfs zij dit een hele aparte en goedkope aankondiging vinden. Tenenkrommend inderdaad
+1/-0

 
5 dagen geleden
Aye!

Waar vindt dat dan plaats, op Twitter?
+1/-0

5 dagen geleden
Hopelijk een directe kwaliteitsimpuls om de benodigde CL-financieen binnen te halen.
Welkom en succes.
+1/-0

5 dagen geleden
Al die huurconstructies voor een jaar. Ik weet het niet. Vaak zie je toch dat spelers een bepaalde opstartperiode nodig hebben. Dat het eerste jaar nog niet zo super loopt, maar het daarna pas begint te lopen. Boscagli, Mauro, Sangaré, Guti. Allemaal voorbeelden van spelers die je toch geen jaar had willen huren.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Ik begreep het eerst ook niet goed omdat je met een jaar huren een opstartfase hebt en je geen echt lange termijn beleid kan voeren.
Maar er staat "Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld".
Volgens mij moet je het dus als stap-1 van de onderhandelingen tot koop zien.
+1/-0

Slobmeister (geschorst)
5 dagen geleden
Joepie. We gaan weer opleiden voor Engelse clubs.

En straks weer 'met z'n allen' klagen dat we geen euro te besteden hebben.
Is Hoever écht zoveel beter dan wat we hebben? Als het antwoord nee is snap ik echt niet waar we aan beginnen. Hij staat eigen spelers die geld moeten gaan opleveren in de weg en zal zelf niets opleveren.
+1/-3

 
5 dagen geleden
Welke spelers die veel geld op moeten leveren staat hij in de weg dan? :denk
+1/-0

 
Slobmeister (geschorst)
5 dagen geleden
Ik zou als ik Sambo was mezelf afvragen of ik wel zou willen blijven. Koop je een fatsoenlijke rechtsback die simpelweg veel verder in ontwikkeling is lijkt mij dat prima te verteren. Waarom zou je hem niet gewoon een kans geven? Hij deed het voor zijn blessure hartstikke goed.
Als je Mauro Junior er niet wil laten staan (ook pas net 23) zie ik liever dat er iets gekocht wordt met of restwaarde, of een speler die zichzelf al bewezen heeft.
Ik zie echt niets in dit soort huurconstructies.
+2/-1

 
5 dagen geleden
Ik ben ook niet voor deze huurconstructies van 1 jaar maar er staat "Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld". Ik neem dus aan dat het onderhandelen nog verder gaat.
+2/-0

 
Slobmeister (geschorst)
5 dagen geleden
Ik snap de huuropties zonder optie tot koop best. Maar niet in dit stadium. Wél als je een week of later voor het verstrijken van de transfermarkt een basisspeler verkoopt waar je niet zomaar even een vervanger voor terug kan kopen.

Je schreef eerder dat je dacht dat dit stap 1 in de onderhandeling naar koop was. Ik hoop het graag met je mee, maar betwijfel het. Ze hebben er veel geld aan uitgegeven. En hij is nog echt jong. Dus verkopen zouden ze lijkt mij echt alleen doen voor de hoofdprijs, of als ze het echt niet in hem zien zitten. Maar dan vraag ik mij af of wij dat wel zouden moeten..
+1/-0

 
5 dagen geleden
Snap niet waar je laatste zin op baseert. PSV wilde gewoon op korte termijn iemand binnen hengelen.
+1/-0

 
Slobmeister (geschorst)
5 dagen geleden
Niet op feiten. Het is puur speculeren. Maar denk jij dan wel dat we hem toch nog zouden kunnen kopen?
Mijn reactie was op het bericht van WouterErik.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Mijn reactie was ook op WouterErik’s post. Hoezo zouden de onderhandelingen nog voortgaan?
+2/-0

 
5 dagen geleden
Op de site van Wolves spreekt men over een jaar verhuur om hem zoveel mogelijk vlieguren te laten ervaren.
Ze zien in hem een groot talent die wanneer hij op die leeftijd te weinig speelminuten zou maken,stil komt te vallen in zijn ontwikkeling.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Voor een ploeg die over ruim een maand begint aan de voorronde van de Champions League lijkt het me inderdaad een geweldig idee om een jeugdspeler die bijna een jaar uit de roulatie is geweest direct in de basis te gooien ja :ja
+2/-0

 
5 dagen geleden
Benitez aantrekken heb je ook niks aan. Gewoon Delanghe of Peersman in de goal :cool
+1/-0

 
Slobmeister (geschorst)
5 dagen geleden
Wederom een zeer zinvolle reactie.
Bedankt.
+2/-0

 
5 dagen geleden
De vraag is meer of er dan in een andere goede / permanente RB had moeten worden geïnvesteerd? Psv wist natuurlijk allang dat er een RB bij moest.

Huren voor een jaar is niet een aantrekkelijke constructie of je moet denken dat er geen andere betaalbare optie is. Dat mag de scouting zich dan aantrekken.

Neem aan dat de hoop was dat KH permanent / met optie kon worden gehaald en nu een beetje een zaak van gegokt en verloren.

Ik vind het een groot talent en een interessante aanwinst maar 1 jaar huur is niet ideaal
+1/-0

 
Slobmeister (geschorst)
5 dagen geleden
Ik vind van wel. Waarom zou je Dumfries niet fatsoenlijk vervangen? Verkoop van spelers als Dumfries is wel waar we het van moeten hebben.
+1/-0

 
Slobmeister (geschorst)
5 dagen geleden
Nee. En dat zeg ik ook helemaal niet.
Maar Sambo zou wel de back-up moeten zijn van je nummer 1 rechtsback. Of desnoods van Mauro.
Onze eerste rechtsback Dumfries is al bijna een jaar weg hè. Het is toch te gek voor woorden dat we nog altijd geen opvolger hebben? Dat Teze het niet is weten we al een hele tijd. Teze is veel beter centraal. Mauro was een noodoplossing. Eén die goed uitpakte. Maar toch, een noodoplossing. Dus, we hebben al bijna een heel jaar lang een opvolger van Dumfries kunnen zoeken en komen nu aan met een talent zonder optie tot koop? Ik snap dat echt niet.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Van Nistelrooij kent Sambo als geen ander. Is die jongen überhaupt fysiek al weer 100% in orde en in staat om een stuk of 50 wedstrijden te spelen de komende 8 maanden? Op deze manier creëer je juist tijd en ruimte voor Sambo om zich in het 1e te knokken. Had je iemand van €8m gehaald dan had je die niet zomaar op de bank gezet.
+2/-0

 
Slobmeister (geschorst)
5 dagen geleden
Klopt, maar dat zou ik met Mauro en/of Teze achter de hand ook wel aandurven. Maar daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Dat kan ik mij ook wel indenken.

Goed. De meesten hier zijn behoorlijk enthousiast. Laat hem dan maar de sleutel zijn tot CL deelname!
+2/-0

5 dagen geleden
Een prima oplossing waarin je zonder dat je er op achteruit gaat een jaar ter overbrugging neemt en alle spelers een ontwikkeling verder geraken.
Na dit jaar gaan ze vervolgens evalueren hoe ver een Sambo staat en of er zich al weer geheel nieuwe kansen op de transfermarkt voor doen.
En ook met een directe aankoop kan je slechte signalen naar jeugdspelers of een Mwene afgeven.
Ik zie er niets verkeerds in.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko blind brands brobbey clubliefde dito eredivisie etappe feyenoord freak ganna gini gotze james jana jong marlon pogacar psg rodriguez shinyazurill simons skipper steemzen telegraaf tijdrit wijnaldum wisselspeler xavi zwitserland