Transparent
Inloggen
Sluiten

Walter Benítez: 'Argentijnse elftal is zeker een doel om nog te halen'

27 juni 2022 11:11 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Walter Benítez: "Argentijnse elftal is zeker een doel om nog te halen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad gaf Walter Benítez aan te hopen dat hij bij PSV wel in beeld komt voor het nationale elftal van Argentinië. "Voor mij is het zeker een doel om dat nog te halen en ik blijf mijn best doen. Er is nu een nieuwe bondscoach en dat schept misschien kansen", aldus Benítez. "Ik zou niet onderschatten wat PSV in Zuid-Amerika betekent. PSV heeft grote successen geboekt en speelt eigenlijk altijd voor de titel. Als ik het hier goed doe, komt dat in Argentinië echt wel goed door."

Gesprekken met John de Jong en Ruud van Nistelrooij overtuigden de doelman om te kiezen voor PSV. "Via hen is mij geschetst waar de club voor staat en wat het plan voor de komende jaren is", zo gaf hij aan. "Dat plaatje heeft mij overtuigd. Ik wil hier de Champions League halen en meedoen om de nationale prijzen. De ambitie hier past perfect bij wat ik wil."

Benítez kon ook de overstap maken naar andere clubs. Onder meer Paris Saint-Germain had belangstelling. "Maar dat wilde ik niet. Als ik ergens heen ga, wil ik een goed uitzicht hebben op speeltijd. Dat pad is me hier geschetst en wat de club met mij in gedachten had, voelde gewoon goed", zei hij daarover.




Discussieer mee op de forums


Tags

benitez walter argentinie geschetst amerika jong nistelrooij overtuigden schept titel uitzicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Het klopt zowat helemaal, dat het nou ook helemaal uitkomt, Yess
+2/-0

1 jaar geleden
Geeft in ieder geval het beeld dat de ambities een lat hoger komen te liggen nu Brands als algemeen directeur de rol van Gerbrands heeft overgenomen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
De tijd van het grote denken is weer terug in Eindhoven de gekste. Binnenkort zingen 32.000 mensen weer uit volle borst ‘helemaal niets in Amsterdam’.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat, en om nog maar eens een goeie erin te gooien: er staat een goeie kop op.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat is het enige twijfelpuntje aan Walter, dat-ie (nog) geen international is bij Argentinië. Weliswaar een gerenommeerd voetballand, maar dat niet bekendstaat om zijn goede doelmannen. Verder heb ik er overigens alle vertrouwen in. Sowieso na Drommel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ach Drommel heeft bijna het hele jaar bij de selectie van Oranje gezeten. Dus dat zegt helemaal niks. Zelfs van Gaal ziet het soms wel eens fout.
+1/-0

1 jaar geleden
Argentijnse keeper, Brazilianen in de verdediging, als Rodriquez komt een Colombiaan op het middenveld. Dan wil ik ook wel een Zuid-Amerikaanse spits. En niet Vinicius, die scoort te weinig, maar bijvoorbeeld een Uruguyaan. Is Suarez niet op zoek naar een club? Hebben we meteen ook een speler die lekker kan rollen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje