Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Verwarrende berichten in Frankrijk en Nederland over clausule Xavi Simons houden aan'

29 juni 2022 10:05 - ED.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Verwarrende berichten in Frankrijk en Nederland over clausule Xavi Simons houden aan"; image source: Pro Shots

PSV verraste afgelopen nacht door aan te kondigen dat Xavi Simons een contract voor vijf seizoenen had getekend, waar in de diverse media verscheen dat de middenvelder voor een jaar gehuurd zou gaan worden van Paris Saint-Germain. Wat wellicht nog verrassender was, was berichtgeving in Franse media dat PSG ondanks het transfervrije vertrek van Simons een terugkoopclausule bedongen zou hebben.

Clubwatcher Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad meldt via Twitter echter dat deze berichtgeving niet klopt. "Er is géén afspraak tussen de clubs", aldus Wijffels. "Zo is mij bevestigd."

Ook Jeroen Kapteijns van De Telegraaf komt met eenzelfde strekking. "De berichten in de Franse pers berusten niet op waarheid", zo schrijft hij. "Navraag leert dat zo'n bepaling niet staat."

Update 12:21: Het Eindhovens Dagblad komt in een uitgebreid artikel met meer duiding over de berichtgeving in Frankrijk. PSV heeft in een reactie laten weten dat er geen terugkoopoptie is afgesproken met PSG, al heeft een invloedrijke PSG'er laten weten honderd procent zeker te zijn dat PSG nog wel altijd de grip heeft op Simons.

PSV zou zelf met het voorstel zijn gekomen om de middenvelder vast te leggen en vervolgens een terugkoopoptie te geven aan de Franse topclub. Wel zou dit nog juristen nagekeken moeten worden omdat het de vraag is of er bij een transfervrije dergelijke formele afspraken gemaakt kunnen worden.

Volgens PSV ligt Simons nu voor vijf seizoenen vast in Eindhoven, maar daar denkt men bij Paris Saint-Germain anders over. Vanuit het management van de speler zelf klinken nog geen geluiden dat de transferrechten bij PSV liggen.

Meer op ED.nl




Tags

simons psg frankrijk xavi nederland terugkoopoptie verwarrende wijffels bepaling berusten duiding eenzelfde kapteijns klinken nagekeken navraag telegraaf terugkoopclausule verrassender waarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Zou toch ook heel vreemd zijn. Dan zou Simons toch eerder een clausule in zijn contract hebben staan dat hij voor een bepaald bedrag naar iedere club in de wereld zou mogen?
+1/-0

1 jaar geleden
Gelukkig,dan heeft de deal extra glans.
+2/-0

1 jaar geleden
Nog mooier! Nu vanmiddag nog even Luuk binnen hengelen en we zijn er klaar voor als Gakpo blijft. Wordt wel wat druk op het middenveld, denk dat we van Ginkel en Ledezma niet veel gaan zien, zeker niet als Sangare blijft (wat ik wel verwacht, de grote clubs willen hem vast wel eerst een jaartje in de CL bezig zien voor ze zo'n bedrag aftikken). Vraag me ook af of onze Mexicaanse vriend deze nieuwe concurrentie strijd weer aan wil gaan of toch voor zekerheid gaat bij een andere club.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Slechte verliezers zeg die Franse media. Zij kunnen het gewoon niet verkroppen dat het grote PSG simpelweg ‘outmanouvered’ is door een nederige eredivisie club
+4/-0

1 jaar geleden
4 miljoen clausule, waar hebben we dat eerder gezien?? Juist, gotze en wat te denken van alex, voor 1 euro. Dit zou best wel eens waar kunnen zijn.
+1/-0

 
Lijkt me inderdaad heel realistisch dat een club een speler transfervrij ziet vertrekken omdat hij geen contract meer heeft, maar vervolgens wel kan bedingen dat ze hem kunnen terugkopen :ja :denk
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik baalde destijds met name van Angelino. Götze vind ik een ander verhaal. Die was transfervrij en verlengde met clausule zodat psv nog iets aan hem overhield. Compensatie voor het waarschijnlijk torenhoge salaris. Alex was van begin af duidelijk dat die van Chelsea was. Angelino zou veel meer opgeleverd hebben zonder die terugkoopoptie van City. Simons is echter vrij om te gaan en staan waar hij wil. Was Götze ook, maar die tekende maar voor twee jaar. Simons vijf jaar. Als er een clausule is zal die in het contract van Simons met PSV staan. Wellicht zoiets als Koeman met de knvb voor als Barcelona zich meldde? Kan me alleen niet voorstellen dat Simons dat met PSG zou doen…
+3/-0

1 jaar geleden
Als Simons transfervrij is hoe kun je dan in vredesnaam een terugkoopclausule realiseren? Dat zou alleen kunnen als je hem gekocht had van PSG. Ik denk dat het sportieve aspect en het plan van PSV gewonnen hebben van het grote geld. Bij PSV kun je ook heel behoorlijk geld verdienen en het perspectief moet je ook kunnen bieden. PSG kan dan wel alles kopen wat los of vast zit maar wat is je perspectief daar dan?
+1/-0

 
Alleen als PSV Xavi en PSG samen een gentleman agreement hebben afgesloten.
+1/-0

1 jaar geleden
"Clubwatcher Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad meldt echter dat deze berichtgeving niet club."

Clubt niks van
+5/-0

1 jaar geleden
dit zou ook zomaar een Pavel Nedvedje kunnen worden
+1/-1

 
1 jaar geleden
Lijkt me niet, die was nog niet gepresenteerd als ik het me goed herinner.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe het ook zij, de speler lijkt nu speler PSV en indien hij toch mag vertrekken, is PSG dé gegadigde en levert het PSV €4M op... in het slechtste geval. Toch? Is altijd nog beter dan huur(koop).
+1/-0

1 jaar geleden
En door. Hij is binnen, next up, spits!
+3/-0

1 jaar geleden
Simons kan toch bedongen hebben bij PSV dat PSG het eerste recht heeft om hem te kopen van PSV voor een bepaald vast bedrag? Nu denk je natuurlijk, wat heeft Simons daaraan? Heel simpel, daar krijgt hij een zak geld voor van PSG.
+1/-0

1 jaar geleden
Zolang er maar afgesproken is dat bij een goedkope terugkoop PSV 50% van de winst bij een doorverkoop krijgt.
Anders krijg je weer Angelino praktijken: verkocht voor 5.5 miljoen aan PSV, teruggekocht voor 12 miljoen en half seizoen later verhuurd & verkocht voor 20 miljoen volgens transfermarkt.
+1/-0

1 jaar geleden
Is er nu inmiddels al wat meer bekend over hoe en wat? Ik snap niet dat er dit soort discussies zijn als een speler transfervrij is, of ligt dat aan mij?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje