Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Focus van ons gesprek was niet om Ruud van Nistelrooij over te halen'

29 juni 2022 23:03 - PSV TV
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Focus van ons gesprek was niet om Ruud van Nistelrooij over te halen"; image source: Pro Shots

In gesprek met PSV TV geeft algemeen directeur Marcel Brands aan dat de gesprekken met Ruud van Nistelrooij niet de intentie hadden om hem over te halen om hoofdtrainer van PSV te worden. "Ruud belde mij vlak voordat ik de beslissing maakte om terug te keren zelf op omdat hij wilde sparren over zijn carrière. Over mijn terugkeer wist hij op dat moment nog helemaal niets af", aldus Brands.

Direct gaf Brands aan dat hij mogelijk weer terug zou keren bij PSV. "Toen reageerde hij erg verrast. We hebben toen een afspraak gemaakt toen alles bekend werd", zegt hij daarover. "We hebben een heel open gesprek gehad. Niet zo zeer over de functie als hoofdtrainer, maar meer over hoe ik dingen zie en wat de ambitie is. Aan het einde van de dag belde hij me op dat ik hem aan het wankelen had gebracht."

Enkele dagen later belde Van Nistelrooij opnieuw op dat hij verder wilde praten. "Toen heb ik meteen John de Jong en Robert van der Wallen ingeschakeld. Het balletje is toen gaan rollen en we hebben een aantal gesprekken met elkaar gezegd", zo geeft hij aan. "Dan ga je pas echt praten over de inhoud, de functie, de staf en natuurlijk het contract. Zo is het gegaan. Heel relaxed en echt niet met de focus dat ik met Ruud ging zitten dat hij de nieuwe trainer moest worden."

Wat voor Van Nistelrooij dan de trigger was om toch de nieuwe hoofdcoach van PSV te willen worden weet Brands niet. "Ik was niet bij dat eerste gesprek. Misschien was het moment van dat gesprek niet het juiste moment. Dat was meteen nadat Roger Schmidt de beslissing had genomen om niet verder te gaan bij PSV", legt hij uit. "Er zat een behoorlijke periode tussen dat gesprek en het gesprek dat ik met Ruud heb gehad. Toen ik John belde dat hij misschien op andere gedachten was gekomen had John ook meteen dat we moesten proberen door te pakken."




Tags

brands nistelrooij balletje inhoud jong relaxed roger schmidt sparren trigger wallen wankelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Brands moet een diepgaand onderzoek laten doen naar wie en hoe dit jaar weer het thuistenue heeft laten uitlekken. Er werkt een mol bij PSV :)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hahaha, dat is gewoon vanuit de winkel iemand. Ik had hem ook ieder jaar maar diegene werkt er niet meer. dat shirt hangt ergens achter maar al het personeel kan het gewoon zien.
+2/-0

1 jaar geleden
Veelzeggend dat Ruud met Marcel contact opnam om "te sparren" en niet met John.
+2/-7

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Volgens mij is het heel normaal dat je bij een mogelijke promotie of carriere switch eerst advies vraagt aan een buitenstaander (met veel kennis van de organisatie), en dus niet aan je Manager?!
+7/-0

 
Er was er nog geen sprake van dat Ruud nou al hoofdtrainer zou worden? Anders moet het zo zijn geweest dat het al ter sprake is geweest met JdJ?
+1/-0

1 jaar geleden
Geef ze brood en spelen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Liever broodnodige spelers.
+2/-0

1 jaar geleden
Brands is een absolute eindbaas die ons terug naar grote hoogte gaat brengen! Als het onervaren , nietszeggende technisch duo bij ajax lekker halfslachtig blijft handelen zoals nu dan wippen we er in no time weer overheen met enkele prijzen.
+1/-0

 
Het gedwongen vertrek van mr dickpic zal niet ongemerkt blijven.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje