Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV diende verzoek in tot verplaatsen van duel om Johan Cruijff Schaal'

25 juli 2022 13:08 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"PSV diende verzoek in tot verplaatsen van duel om Johan Cruijff Schaal"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat PSV op de dag van de loting van de Champions League een verzoek heeft ingediend bij de KNVB om het duel om de Johan Cruijff Schaal een dag te vervroegen naar vrijdag 29 juli. Tegenover VI heeft manager competitiezaken van de KNVB Jan Bluyssen laten weten dat de voetbalbond open stond voor het verzoek, maar dat dit niet mogelijk bleek vanwege de politie Amsterdam, de Johan Cruijff ArenA en ESPN.

Bluyssen geeft daarbij aan dat het voor alle partijen te kort dag was om nog over te kunnen gaan tot verplaatsen van het duel. Volgens de KNVB had PSV dit verzoek direct na het seizoen in moeten dienen, terwijl een woordvoerder van PSV in een reactie aangeeft dat dit verzoek eigenlijk in de winterstop al ingediend had moeten worden terwijl de club toen nog volop in de race was voor de landstitel en dat niet het moment was om een voorbehoud te maken indien je onverhoopt geen kampioen zou worden.

Vanuit de KNVB was wel de suggestie gegeven om contact op te nemen met de UEFA om het uitduel met AS Monaco te verplaatsen, maar dat heeft volgens PSV geen zin aangezien de thuisclub zelf mag bepalen wanneer het duel wordt gespeeld.

Meer op VI.nl




Tags

knvb bluyssen arena espn landstitel monaco onverhoopt suggestie thuisclub uefa voorbehoud

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Toen ajax het vroeg was het ja, het is in belang van het Nederlandse voetbal. Wanneer gaat PSV nu eens een echt statement maken tegen deze corruptie van onze knvb!
+7/-1

Vrij apart dat je dit verzoek een week geleden pas indient terwijl je begin mei al wist dat je komende week voorronde CL moest gaan spelen
+8/-1

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Aardige blunder wat mij betreft
+4/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Denk je dat dat voor dat groepje maffiosi uit had gemaakt, wannéér PSV het vraagt ?
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wie weet. Als je het niet op tijd vraagt is het antwoord geheel duidelijk. 3 dagen voor een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar gaat natuurlijk nergens over
+2/-0

 
1 jaar geleden
Toen was Marcel nog niet in dienst van PSV en werd alles voor zoete koek geslikt door onze leiding. Natuurlijk vreemd dat de KNVB zelf niet slim genoeg is om zo'n wedstrijd ergens anders te plannen. Maar rekening houden met belangrijke Europese wedstrijden is erg selectief in Zeist, wel meer zaken trouwens.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vrij apart dat er mensen denken dat die aanvraag toen ingediend kon worden terwijl men nog geen datum wist. Als Monaco de meest logische datum had gepakt, had PSVde datum niet hoeven en kunnen laten aanpassen. Dan was de vraag sowieso afgewezen omdat er nog geen datum bekend qas.
+1/-1

 
Vrij apart dat jij schijnbaar niet vooruit kan denken. Begin mei wist je al dat je komende week voorronde CL zou moeten spelen en dat de kans dus zeer aanwezig was dat je op dinsdag al je Europese wedstrijd te pakken had. Toen had je al contact moeten opnemen met de KNVB om het duel om de JCS (eventueel) te verplaatsen. Net zoals er in het competitieschema nu al wedstrijden zijn opgenomen die verplaatst zullen worden afhankelijk van de Europese wedstrijden.

Overigens heeft PSV zelf ook al erkend dat het het verzoek eerder in had moeten dienen. Zie het laatste artikel van het ED hierover. Dus ja, je kan ook proactief een verzoek indienen.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Je weet dat t kan maar bij een verzoek moet je de definitieve datum vermelden. Burocratie.
+1/-0

1 jaar geleden
Het heeft geen enkele zin om je als PSV zijnde hier erg druk over te maken. Bij voorbaat al duidelijk dat de Amsterdamse politie en ESPN er niet mee akkoord zouden gaan. Gewoon voetballen en die Amsterdammers een nederlaag aansmeren zodat je met een goed gevoel naar Monaco gaat.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Eens! Zie de JC schaal gewoon als een ideale generale repetitie om jezelf in te spelen tegen een tegenstander van niveau.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vind dit vooral amateuristisch van PSV om er zo laat mee aan te komen. Gegeven argumentatie om er niet op in te spelen vind ik zwak. Je moet er altijd rekening mee houden, die voorrondes, en mocht het niet nodig zijn dan is cancelen vrij eenvoudig.

Op 20 febr 2019 werd de competitie wedstrijd ajax Zwolle van 2 maart overigens verzet, 10 dagen voor aanvang. Dat is zelfs korter voor de match dan nu. KNVB, ESPN en de amsterdomse pliesie had er toen geen moeite mee. Maar verder is het wel zuivere koffie.
+9/-1

1 jaar geleden
Maar de KNVB wist zelf toch al voor de winterstop dat Ajax sowieso kampioen zou worden? Lijkt me sterk dat zo'n memo alleen naar de scheidsrechters gaat en niet naar de competitieleider..
+12/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Psv is hier zelf fout. Ik had verwacht met brands, dat ze niet meer dit soort amateuristiche fouten zouden maken, maar helaas, ook de competitie schema hebben ze meteen geaccepteerd. Terwijl je weer achter elkaar 2 topwedstrijden hebt. Daar komt ook nog een europees wedstrijd tussen. Dan gaan ze wanneer het zover is, weer de knvb vragen of ze dat kunnen verplaatsten. Hoe vaak moet de knvb dit nog zeggen. Als een datum bekend is, dan neem je meteen actie. Zo moeilijk is dat toch niet.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wat is er fout aan? De definjtieve datum was pas 1,5 week geleden bekend. Vooraf KONDEN ze geen aanvraag doen, omdat ze dan een aanvraag moesten doen vanwege een nog niet bekende datum
+1/-1

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Zo professioneel is die boevenbende in Zeist, dat ze niet eens weten dat de thuisclub zelf mag bepalen wanneer ze spelen.
Stelletje corrupte incompetente frotnekken.
+2/-0

1 jaar geleden
Zelfs als je vooraf weet dat je daar opnieuw met 4-0 wint, ten koste van een uitgeputte selectie, heb je er niets aan. Leuk als we straks weer in de EL mogen aantreden met die fruitschaal op zak. Stuur wat mij betreft maar een B-selectie, zodat de KNVB gaat beseffen wat de toegevoegde waarde van heel die Supercup is. Win-win.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Natuurlijk als je de KNVB echt wil stangen moet je het sterkste team naar de Fruytschaal sturen en alle Europese wedstrijden met een B-team afwerken*. Des te meer kans dat we dan wat prijzen van ze afpakken.

* uiteraard niet al te serieus bedoeld
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Uitgeputte selectie ? Nou al ? Als dit niet op te brengen is, zie ik het somber in komend seizoen. Ben meer voor verplaatsing ivm mogelijke blessures.
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom dit pas op de dag van de loting aankaarten terwijl iedereen al geruime tijd weet dat de kans aanzienlijk, fifty-fifty, is dat die Europese wedstrijd op dinsdag is.
+2/-0

1 jaar geleden
Niet zo handig van PSV om het zo laat pas in te dienen terwijl al lang duidelijk was dat er een wedstrijd gespeeld moest gaan worden.
Ook niet handig van de KNVB natuurlijk om deze wedstrijd te plannen terwijl ze weten dat een paar dagen later een belangrijke europese wedstrijd volgt.

Hier ligt nog veel werk voor de UEFA, maak gewoon 1 voetbalkalender voor europa, laat alle competities op dezelfde datum beginnen en kom met een transferdeadline voor het begin van de competities. Lekker duidelijk voor iedereen toch?
+1/-0

 
1 jaar geleden
* afspraken over transferwindows zijn een compromis tussen de FIFA en de Europese commissie
* één voetbalkalender voor heel Europa is onhaalbaar. Er zijn competities die de jaarkalender volgen vanwege het klimaat
* zaterdag - dinsdag is de standaard afspraak voor de CL

Ik kan mij ook niet voorstellen dat als we ons wel plaatsen voor de groepsfase dat PSV een verzoek gaat indienen om 3x op de vrijdag te spelen.
+1/-0

1 jaar geleden
Gewoon oprollen met 0-3. Enige statement dat je kunt maken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. We moeten terug naar de tijden dat we tig keer achter elkaar die Anja’s een pak slaag gaven in eigen huis. Kan me ook nog herinneren dat Guardado er even onder rammelde. Dat waren kerels waarvan ik genoot. Nicht loelen
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Haha ja, die trapte er 2 uit de wedstrijd, eentje over de reclameborden. Zoiets mis ik nou achterin, misschien Moreno proberen ?
+1/-0

1 jaar geleden
Zo lang PSV zelf ook steken heeft laten vallen vind ik dat er eerst intern beoordeeld moet worden waarom dit nu weer fout is gegaan. Heeft dit met de overdracht van Gerbrands naar Bramds te maken bijvoorbeeld? Helaas zijn we nog steeds niet helemaal topsport klimaat proof lijkt het.
+3/-0

1 jaar geleden
De KNVB kan toch ook zelf nadenken? Zodra de eindstand van de competitie bekend is, dan weten ze toch wie er wanneer in welke voorronde moet uitkomen en wanneer nationale wedstrijden gepland zijn?

Het is natuurlijk ongelukkig dat PSV nu op dinsdag naar Monaco moet en niet op woensdag, maar uiteindelijk is het gewoon niet fijn om 3/4 dagen voor een superbelangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal de wedstrijd om de JCS te moeten spelen.

Indien de deelnemer aan de voorronde CL uitkomt in de JCS, dan kan de KNVB toch proactief naar een andere oplossing kijken? En dat kunnen ze dan direct eind mei met de politie en ESPN regelen.
+9/-0

1 jaar geleden
Wanneer de planning wordt gemaakt stond toch sowieso wel al vast dat er een nummer twee ging zijn in de competitie en dat die voorrondes zou moeten spelen en dat het zo kon uitkomen? Plan het als knvb dan anders.
En ja, zo kort van tevoren verzoeken om te verplaatsen is wat laat psv...
+3/-0

1 jaar geleden
Gewoon tweede elftal sturen naar de Johan Fruitschaal, en tóch winnen.
+1/-0

1 jaar geleden
Amsterdamse Politie, Amserdam Arena en ESPN. Natuurlijk gaan die niet akkoord. Die hebben alle 3 hun eigen "Amsterdamse" agenda. Stel gewoon jong PSV op. En laat ze het uitzoeken met hun hele handel. Het is niets meer dan een veredelde oefenwedstrijd.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gewoon als een laatste oefenwedstrijd benaderen inderdaad. Beginnen met je beoogde basiself en dan na 60 minuten bij 0-3 met een stalen gezicht 10 man wisselen...
+1/-0

1 jaar geleden
Velen snappen het nog altijd niet.. PSV had het verzoek 2 jaar geleden kunnen indienen, het wordt bij voorbaat afgekeurd en er wordt reden bij gezocht. En noem mij maar calimero, maar het verleden geeft mij gelijk!
+2/-2

1 jaar geleden
Misschien handig om die van volgend jaar alvast aan te kaarten in Zeist?
+3/-0

1 jaar geleden
De winnaar gaat naar de play-offs voor de CL. Wat gebeurt er met de verliezer?
+1/-0

 
Groepsfase Europa League, net zoals degene die verliest in de play-offs van de CL
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een gezeur weer over te laat aanvragen. PSV kon niet eerder aanvragen, zolang dat de definitieve speeldatum tegen Monaco nog niet vast stond.
+1/-1

 
Je weet dat de aanvraag is ingediend voordat de datum voor het uitduel tegen AS Monaco vaststond? Dit werd namelijk pas later vastgesteld :denk
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage