Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kan zaterdag de eerste prijs van het seizoen pakken

28 juli 2022 11:40

Voor PSV begint zaterdagavond het seizoen officieel met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In Amsterdam krijgt Ruud van Nistelrooij meteen zijn eerste kans om als hoofdtrainer een prijs te pakken.

De wedstrijd van zaterdag zal de tiende keer worden dat PSV en Ajax elkaar treffen in de Johan Cruijff Schaal. PSV wist 4 keer te winnen, terwijl Ajax 5 keer te sterk bleek. Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar ook en toen eindigde het duel in een 0-4 overwinning.

PSV is ook recordhouder in de strijd om de Supercup. Inclusief de PTT Telecom Cup die in 1991 werd gewonnen, wist PSV al twaalf keer te winnen, terwijl Ajax met negen overwinningen op de tweede plek staat. Voor PSV zal de wedstrijd van zaterdag bovendien de twintigste finale worden en daarmee is het eveneens recordhouder.

Aan de zijde van Ajax komt PSV zaterdag een heel bekende speler tegen, aangezien de Amsterdammers deze transferperiode Steven Bergwijn voor een transferrecord overnamen van Tottenham Hotspur. Ook Mohamed Ihattaren staat bij Ajax nog onder contract, maar hij ontbreekt al enige tijd in de selectie. Onduidelijk is wanneer en of hij überhaupt nog terug zal keren.

De wedstrijd van zaterdag is bovendien ook een broedertwist, aangezien Ajax-spits Brian Brobbey de broer is van Derrick Luckassen.




Discussieer mee op de forums


Tags

recordhouder bergwijn brobbey broedertwist ihattaren luckassen nistelrooij overnamen supercup telecom tottenham transferrecord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage