Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor nog nooit een duel in Monaco

31 juli 2022 18:15

Drie dagen na de winst van de Johan Cruijff Schaal staat er voor PSV alweer een topwedstrijd op het programma. In de voorronde van de Champions League neemt de ploeg van Ruud van Nistelrooij het op tegen AS Monaco, de nummer drie van Frankrijk van vorig seizoen. De Monegasken kenden vorig seizoen een moeizame eerste seizoenshelft, maar na de komst van Philippe Clement als trainer liep het een stuk beter en werd op de laatste speeldag een ticket voor de voorrondes binnen gesleept.

Voor PSV is AS Monaco alles behalve een onbekende tegenstander, omdat het al de vierde keer is dat beide teams aan elkaar gekoppeld zijn. Vorig seizoen speelden PSV en AS Monaco tegen elkaar in de groepsfase van de Europa League, terwijl in de seizoenen 2003/2004 en 2004/2005 beide teams elkaar in de Champions League tegen kwamen. Met een overwinning en twee gelijke spelen op zak verloor PSV nog nooit in Monaco.

Net zoals PSV kende ook AS Monaco weer de nodige personele wijzigingen in de selectie. De bekendste speler die vertrok was toptalent Aurélien Tchouameni, die voor 80 miljoen euro bij Real Madrid tekende. Met de komst van Takumi Minamino en Breel Embolo werd vooral de aanval versterkt.

Voor Olivier Boscagli zou de wedstrijd weer een bijzonder treffer worden, aangezien de verdediger zelf in Monaco geboren is. Vanwege een zware blessure ontbreekt hij de komende maanden echter nog. Zelf speelde Boscagli bovendien nooit voor AS Monaco. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van de grote rivaal OGC Nice.




Discussieer mee op de forums


Tags

monaco boscagli aurelien bekendste breel clement embolo frankrijk gesleept madrid minamino nice nistelrooij ogc onbekende philippe rivaal speeldag takumi tchouameni voorronde zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage