PSV begint Europese seizoen met gelijkspel in Monaco

2 augustus 2022 22:00

PSV begint Europese seizoen met gelijkspel in Monaco; image source: Pro Shots

PSV is het Europese seizoen begonnen met een gelijkspel. Op bezoek bij AS Monaco eindigde het duel in 1-1. Joey Veerman opende de score, maar uiteindelijk wist de thuisploeg nog op gelijke hoogte te komen.

Beide ploegen namen vanaf het begin weinig risico, zodat er aanvallend aan beide kanten nauwelijks gevaar kwam. AS Monaco kreeg in de openingsfase uit een vrije trap een mogelijkheid, terwijl Joey Veerman halverwege de eerste helft net naast het doel schoot.

Na een half uur spelen ontstond er plotseling commotie op het veld. Jordan Teze kreeg de bal tegen zijn arm aangeschoten, maar scheidsrechter Massa gaf geen strafschop. De VAR riep de scheidsrechter naar de zijkant, maar hij bleef bij zijn beslissing om geen penalty te geven.

Tot dat moment was er nog geen enkel schot op doel geweest. De eerste bal tussen de palen was enkele minuten later direct raak. Luuk de Jong legde de bal goed terug en Veerman schoot de bal beheerst in de verre hoek.

In de resterende minuten van de eerste helft kwam PSV ook geen moment in gevaar, waardoor de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 0-1 de rust in ging.

De tweede helft was vanaf het begin meteen een stuk opener. Na enkele minuten kreeg de thuisploeg plotseling een enorme kans toen Minamino vrij voor Walter Benítez kwam. Hij schoot echter naast het doel. Ook PSV kreeg al snel een grote kans toen Guus Til uit een voorzet van Philipp Max de bal voor het inschieten had. Zijn poging ging echter ook niet tussen de palen.

Al snel kreeg de thuisploeg opnieuw een enorme mogelijkheid. Armando Obispo speelde de bal terug op Benitez, maar had gemist dat Minamino er nog stond. PSV ontsnapte aan de gelijkmaker.

Fysiek werd het voor PSV steeds lastiger om vol te houden en bleef AS Monaco de druk steeds verder opvoeren. Dat leidde tien minuten voor tijd uiteindelijk tot de gelijkmaker. Een vrije trap kon niet weggewerkt worden, waarna de 1-1 in het doel kon worden getikt.

Drie minuten voor tijd ontsnapte PSV aan de achterstand toen de thuisploeg in de rebound op de paal kopte. In de resterende minuten probeerde AS Monaco nog aan te zetten om een overwinning af te dwingen, maar kansen en dus ook doelpunten volgden niet meer.